• 9.370.192 stemmen

Die Frau hinter der Wand (2013)

Thriller | 90 minuten

Met onder meer: Katharina Heyer, Florian Panzner en Vincent Redetzki

Gesproken taal: Duits

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Die Frau hinter der Wand

Martin is nieuw in Berlijn. Zijn grootste zorg is tijdig een appartement vinden voor de start van de colleges. Per toeval krijgt hij de kans om in te trekken in de woning van de spoorloos vermiste Robert. Het appartement is wat vervallen, maar Martin is blij met zijn nieuwe aanwinst. De volgende dagen beseft hij dat dit meer is dan zomaar een appartement. Hij vindt kleine gaatjes in de muur waardoor hij zijn hospita kan afluisteren, de indeling van zijn woonkamer is zeer vreemd en achter een stapel afval vindt hij een passage uit Roberts dagboek.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Grappige en eigenaardige thriller. De(tv-) film is niet onvoorspelbaar, maar lijkt zo afgelopen: is nergens echt saai. Zal Muskula ons de komende jaren echt gaan verrassen?

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Een appartement-thriller die goed begint met de introductie van de personages, het rare, donkere verblijf en de camera die door de gang glijdt. Maar na halverwege vond ik het wat afzwakken. Net te weinig spanning en het kon me niet gek veel boeien hoe het zou aflopen, ondanks het prima acteerwerk en het redelijk vreemde sfeertje (zeker voor een afstudeerproject). Soort bescheiden mix van Le Locateur en Naboer. De charismatische verhuurster steelt trouwens de show met het heen en weer slingeren tussen aantrekking en afstoting.

avatar van gauke

gauke

Een thriller die mysterieus moest zijn en het eigenlijk niet was en die het vooral van de onheilspellende, claustrofobische sfeer en de soms bittere humor moest hebben en die zich afspeelde binnen kleine woonruimtes. Het verhaal zelf was niet bijzonder en ik vond de personages te karikaturaal. Bovendien was meer uitleg geen overbodige luxe geweest.

avatar van Fransman

Fransman

Oké, gauke heeft wel weer gelijk (zoals gewoonlijk), maar ik had niet zoveel last van de zwakke punten van deze film. In dit genre moet nu juist niet alles worden uitgelegd en verduidelijkt en horen de rafelrandjes er juist bij. Zat ook best wat humor in. Moest natuurlijk ook aan Naboer denken, dat ik nogal voorspelbaar vond. Daar had ik met deze film geen last van. Heb me er prima mee vermaakt. Eén ding is zeker: de hospita kan geen schnitzels maken, het vlees was veel te dik...