• 9.375.149 stemmen

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Onni Tommila en Ray Stevenson

Gesproken taal: Fins en Engels

Releasedatum: 7 mei 2015

Plot Big Game

Wanneer Air Force One wordt neergeschoten door terroristen, strandt de president in de wildernis. De enige persoon die hem kan redden is een 13-jarige jongen genaamd Oskari. Oskari is in de bossen aan het jagen om zijn volwassenheid te bewijzen aan zijn verwanten. In plaats daarvan stuit hij op de machtigste man ter wereld. Met de terroristen op hun hielen moet het onwaarschijnlijke duo samenwerken om te ontsnappen.

avatar van ZeppelinNL

ZeppelinNL

Gisteren gezien bij de sneak preview van Pathé. Een zeer vermakelijke film, interessante actiescènes, boeiend plot en hier en daar grappige humor. Ook leuk dat het einde niet 100% 'happy' is (de scène met de moord op de vice-president).

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vond dit toch wat ongebalanceerd en het kon me eigenlijk gestolen worden wat er allemaal gebeurde. In wezen is het een best aardig idee om de Amerikaanse president via een ongeluk terecht laten komen in een jagersgebied met traditionele stammen maar er wordt niet voldoende moeite genomen om er ook echt iets interessants te van maken. Sowieso nogal ongeloofwaardig dat een 13-jarig Fins jongetje zomaar alles in het Engels kan verstaan, laat staan het uitspreken ervan. Er zitten wel wat redelijke vondsten tussen zoals de lege ijskast die door het bos heen wordt geslingerd maar ik vond het merendeel eigenlijk vrij duf en achterhaald. Overigens gaf die laatste scène (waar ze met z'n tweeën op die berg staan) me direct de indruk dat er een green screen was gebruikt maar ik weet niet of dit ook het geval was.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Don't worry Mr. President! I'll save you!"

Toen ik de trailer voor het eerst zag dacht ik dat dit een grap was, maar Samuel L. Jackson kennende zijn dergelijke B-films hem niet onbekend. Overigens lachen om te zien dat dit afkomstig is van de regisseur van Rare Exports (2010) en dat het kleine jochie (Onni Tommila) wederom van de partij is.

Jackson mag in dit vehikel dus voor het eerst de president spelen, wat hem niet geheel onaardig afgaat. De rechttoe-rechtaan opzet is ernaar; men neemt niet de moeite om alles en iedereen te introduceren, maar gooit de kijker zowat gelijk in het spektakel.

Vanzelfsprekend verwacht je dan ook dikke actie te zien, deze is uiteraard aanwezig, maar 'Big Game' slaat - expres - een meer komische richting in. Het resulteert zich in personages die de meest onzinnige dialogen, dan wel one-liners bezigen en een aantal gestoorde situaties. Dat de gebruikelijke clichés daarbij om de hoek komen kijken, mag geen verrassing zijn.

Het helpt dat de chemie tussen Jackson en Tommila duidelijk aanwezig is, wat geregeld voor een leuke interactie zorgt. Bovendien is het voor de verandering eens vermakelijk dat Jackson een onhandige bangerik neerzet. Om vooral het prachtige landschap niet te vergeten dat als decor dient.

Al met al best een aardige B-film, zolang je het hele gebeuren niet al te serieus neemt. Ik ben benieuwd waarmee Jalmari Helander hierna op de proppen komt.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van filmkul

filmkul

Zwakke film die geen keus kan maken tussen een volwassen actiefilm en een kinderfilm. Het verhaal is erg slap en de actiescenes vrij kinderachtig. Toch lijkt de regisseur de weg in te willen slaan naar een harde stoere actiefilm. Dat mislukt totaal. De acteurs doen hun best om er nog serieus iets van te maken, maar helaas. Hoe verder de film vordert, hoe meer hij uit de bocht vliegt. Om over het trieste einde maar niet te spreken. Men had beter kunnen kiezen voor minder bloed, meer humor en minder serieus acteren, dan had het nog een leuke film voor de jongsten kunnen worden. 1.0

avatar van Kondoro

Kondoro

Big Game

De film stond al een tijdje bij mij vooraan in het lijstje want de trailer vond ik er goed uitzien. Gister de film maar eens even opgezet en ik vond hem nog bij lange na niet zo slecht. Toch verveeld de film je soms omdat er dan geen uitstraling was. Je keek naar twee bomen, Samuel L. Jackson en dat kleine jongetje waar Samuel L. Jackson maar blijft door praten. Bleh! Toch, de actie scene's waren leuk alleen is het moeilijk om te zeggen wat voor film dit is. Aan de ene kant een 'spannende' actie film aan de andere kant een kinderfilm als de krokodillen bende. Samuel L. Jackson speelt opzich ook niet super slecht hoor! Onni Tommila vond ik daar in tegen ietsjes minder maar ook niet dat je er van in slaap valt! Het verhaal is matigjes maar prima te volgen en het concept is wel leuk bedacht. Gewoon een leuk filmpje om tussendoor even op te zetten en je verstand op 1 te zetten. Veel van verwachten hoeft niet want hij is niet zo super.

avatar van james_cameron

Flinke tegenvaller van de regisseur van de prettig gestoorde finse kerstfilm Rare Exports. Ditmaal is originaliteit ver te zoeken helaas; het script is vlak en voorspelbaar en wordt bevolkt door weinig memorabele personages. Het is leuk om Onni Tommila, de hoofdrolspeler uit Rare Exports, hier terug te zien, maar hij kan de film niet dragen. Een paar leuke aktiescenes en de special effects zien er goed uit, maar dit is pure middelmaat.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Film n°1600

Find the President, kill the sons of bitches who are after him and bring him back

Vond hem niet zo slecht. Leek me meer bestemd voor een wat jonger publiek. Een jonge Finse jagerszoon komt de president van de US te hulp nadat hij het doelwit wordt van een samenzwering en neerstort in de Finse wildernis. De motivatie van de terroristen is vrij onduidelijk, maar de film is een vlotte rollercoaster met veel actie en leuke scènes zoals de president in de vriezer . Eenvoudig vermaak dat me deed denken aan films als Shoot to Kill en Cliffhanger. Niet ernstig nemen is wel de voorwaarde om er lol aan te beleven.

avatar van The Oceanic Six

Leuk idee, maar met een matige uitwerking. Ze wisten geloof ik bij het maken niet echt of het een commercieel filmpje of een sympathiek B-filmpje moest worden en ook niet of het nu serieus of humoristisch moest worden. En al helemaal niet of het gericht op ouderen of op de jeugd is. Daardoor blijft er een middelmatig mengelmoesje over dat nog redelijk wegkijkt, maar heel weinig hoogtepunten kent en gewoon veel te soft is. Normaal hou ik wel van films waarin de Amerikaanse president in de shit raakt, of dat nu in een vliegtuig of in eigen Witte Huis is. Samuel L. Jackson als president die moet overleven in de bossen van Finland had echt geweldig kunnen worden. Jammer. Wel tof trouwens dat Jackson gewoon in dit soort weirde filmpjes durft te spelen. Dat siert de man wel, kiest regelmatig net zo'n rol die een ander had laten liggen (Snakes on a plane, anyone ).

avatar van joolstein

joolstein

Brave actie-film die redelijk weg kijkt! Het is allemaal niet erg bijzonder. En net als de film is er verder niet veel te melden!

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“Waarom niet ?” dacht ik als eerste, bij het zien van de affiche van “Big Game”. Een avonturenfilm, duidelijk gericht op een jonger publiek, waarbij Air Force One ergens in de Finse bossen neerstort waarna de president van Amerika zich moet zien te redden met de hulp van een Fins jongetje dat juist toevallig een plaatselijk ritueel ondergaat om zich ten aanzien van de mannelijke bevolking te bewijzen. Vervolgens zag ik dat Samuel L. Jackson ook van de partij is en de rol van de vermiste president speelt. Na enkele mindere rollen, zoals in “Oldboy”, ”Reasonable doubt” en “Robocop” was ik toch aangenaam verrast door zijn prestatie “Kingsman : The secret service”. Dus ging ik van de veronderstelling uit dat dit weeral een genietbare jeugdfilm zou zijn vol ongegeneerde en niet te ver gezochte actie.

Jongens, jongens, jongens. Dat het zo’n waardeloze film zou zijn vol met onwaarschijnlijkheden en belachelijke situaties en toevalligheden, had ik nu ook weer niet verwacht. Toegegeven, het mikt inderdaad op een jonger publiek, gevuld met tienerjongetjes die na het bekijken van zo’n soort film diezelfde avond kunnen wegdromen en zichzelf wanen in zo’n heldenrol. Maar ik ben er van overtuigd dat een groot deel afkeurend met hun hoofd zullen schudden en zich afvragen of de makers van deze film echt ervan uitgaan dat de doelgroep echt zo naïef is.

Lees verder hier ...

avatar van Spetie

Het concept is erg leuk en met Samuel L. Jackson als president zit je haast wel snor zou je zeggen. Dat valt toch een klein beetje tegen.

Jalmari Helander weet hier niet echt de keuze te maken voor wat hij wil. Het lijkt mij de ideale film om helemaal over the top te gaan, met veel actie, oneliners en niet te vergeten, de geweldige locatie waar het zich afspeelt. De film is op momenten echter veel te braaf en ook de humor valt wat tegen,

het enige wat wel goed benut wordt is de locatie en er zitten hier en daar wel wat originele vondsten in. Het verloop is echter ook enorm voorspelbaar en de badguys zijn behoorlijk matig. Jammer, ik had hier stiekem iets meer van verwacht.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Een film die weinig inhoudt en voorstelt, maar ook weinig pretendeert. Ik denk dat velen de film nogal te serieus nemen qua verhaal, fouten en ongeloofwaardigheden. Ik heb me prima vermaakt. 'Big Game' is nergens hoogstaand, maar gaat ook nergens écht de mist in, omdat regisseur Helander het geheel prima binnen de lijntjes houdt. Redelijk geslaagde onzin dus dit. Leuk gefilmde ontploffingen, de val uit het vlieguig ziet er geinig uit. Best fout bij vlagen, maar een aardige prent om een keer te zien.

avatar van schram101

schram101

Het is gezien de vele reactie erover hier geen uitvinding van het jaar maar Big Game blijkt inderdaad vooral een kinderfilm. Het blijft allemaal enorm luchtig. Daarnaast worden er enkel bekende paden bewandeld en weet ook Samuel L Jackson ondanks al zijn charisma de film ook weinig kleur mee geven. Toegegeven, zijn personage hielp niet echt mee.

De locaties zijn echter wel weer schitterend te noemen, de film ziet er verzorgd uit en Oskari is guitig ventje.

Lollig.

Na Rare Exports deze toch ook maar een keertje bekeken. En viel me eigenlijk niet tegen. Het lijkt wel alsof nogal wat mensen problemen hebben met de toon van deze film, maar lijkt me toch duidelijk dat het gericht is op wat jongere kijkers.

Dat het soms dan wat harder is lijkt me meer een gevalletje "te gewoon aan Amerikaanse softe rommel" dan dat dit een harde actiefilm wil zijn die wat te kinderachtig is uitgevallen. Wat er ook van aan is, ik vond de combinatie best leuk werken. Jackson is wel geschikt voor een rol als deze en Tommila doet het ook meer dan aardig.

Verder is Helander een kundig regisseur die dit soort werk best goed afgaat. Het oogt allemaal best slick, de omgeving speelt een mooie bijrol en ook de actiescenes komen best goed uit de verf, zeker gezien het doelpubliek.

Groots of geweldig is het uiteraard niet, maar ik ken legio slechtere Amerikaanse actiefilms, vaak een stuk serieuzer gebracht dan deze film.

avatar van Theunissen

Dit is inderdaad een Actie / Avontuur film die misschien vooral bedoeld is voor kinderen (wel pas vanaf 10 jaar), die ik afgelopen vrijdagavond toevallig gezien heb op de betaaltelevisiezender "Film 1".

In dit verhaal draait het om terroristen en een corrupte bewaker (gespeeld door Ray Stevenson) van de Amerikaanse president (gespeeld door Samuel L. Jackson), die het voorzien hebben op hem en daardoor het vliegtuig "Air Force One" uit de lucht schieten met raketten, waarbij hij wel nog op tijd uit het vliegtuig weet te komen via een ontsnappingscapsule en daarbij terecht komt in de bossen van Finland, waar hij dan geholpen wordt door de 13-jarige jongen genaamd Oskari (gespeeld door Onni Tommila), die bezig is met een test om zijn volwassenheid te bewijzen aan zijn verwanten.

Het luchtige verhaal is misschien wel erg kinderachtig, clichématig, zeer voorspelbaar en zal President Poetin waarschijnlijk hebben beschouwd als een Komedie film (Amerika wordt hier namelijk slap neergezet, o.a. ook de president, met veel corrupte personen aan de macht. Dat een 13 jarig jochie Amerika al moet redden in deze film, zegt misschien al genoeg), maar wist mij desondanks toch nog wel te vermaken. Dat komt omdat het tempo best hoog is en daarbij ook veel gebeurt en visueel gezien werd zowel de natuur als de actie (was ook best spectaculair) fraai in beeld gebracht met o.a. het neerstorten van het vliegtuig "Air Force One" in de bossen van Finland.

Verder vond ik het leuk dat Samuel L. Jackson (in de rol van de Amerikaanse president William Alan Moore) meespeelde in deze film en hij is toch zeker één van mijn favoriete donkere acteurs en verder duurt deze film met circa 80 minuten ook niet lang, waardoor het zich allemaal best lekker wegkijkt. Je moet daarbij wel de nodige clichés op de kop toenemen en geregeld is het ook best flauw. Hoe deze film zal eindigen weet je eigenlijk al na een paar minuten, maar desondanks vond ik het einde (wel behoorlijk over de top m.b.t. de schietstoelen en het vanaf daar afschieten van een pijl, door het jochie Oskari, naar de corrupte bewaker van de Amerikaanse president die zich bevindt in een helikopter) best leuk. Het einde (gezien het complot, waar o.a. de vicepresident bij betrokken is, wat er achter deze terroristische actie zit) biedt zelfs een mogelijkheid tot een vervolg.

De cast speelt stuk voor stuk clichematige en stereotype rollen (vooral de slechteriken), maar desondanks deden ze het best leuk en moest ik ook soms om hun lachen en dat geldt vooral voor Samuel L. Jackson (speelt zeker niet zijn beste rol in een film en dat is een understatement) en Mehmet Kurtulus (in de rol van slechterik Hazar, waarbij ik vooral moest lachen om hem, hoe hij met de piloot van een helikopter omging en die hij uiteindelijk ook dood met een raket als hij de piloot adviseert om te vluchten). Beiden vond ik eigenlijk ook de leukste personages in deze film en in iets mindere maten ook Onni Tommila (in de rol van de 13-jarige Oskari). Degene die ik vreselijk slecht vond spelen in dit verhaal was Ray Stevenson (in de rol van corrupte bewaker Morris van de Amerikaanse president, die voor hem een kogel heeft opgevangen en op het punt staat om met pensioen te gaan. Hij vindt de Amerikaanse president maar een watje en vind hem niet capabel om president van Amerika te zijn).

Hoewel deze film waarschijnlijk vooral voor kinderen is bedoeld (hoe ze zich moeten beschermen tegen terroristen ), heb ik me toch ook weten te vermaken met deze kort durende en vermakelijke Actie / Avontuur film.

avatar van frolunda

frolunda

Als je er met de juiste instelling naar kijkt een zeer vermakelijke film.Het verhaal stelt niet al te veel voor om van de geloofwaardigheid nog maar te zwijgen maar de prachtige beelden van het Finse landschap en de prima special effects maken een hoop goed.

Daarnaast is er een leuke wisselwerking tussen Samuel L. Jackson en Onni Tommila en vond ik ook de bijrol van Jim Broadbent erg goed.Ook de actie is dik in orde zodat we in het geval van Big game gewoon kunnen spreken van een in zijn soort geslaagde en amusante film.

Een dikke voldoende.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/avontuur film...

Leuk en prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Samuel L. Jackson, Victor Garber, Ray Stevenson en

Jim Broadbent...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek...

(Dolby Digital)...

Af en toe te snel camerabeweging...

Gewoon leuk film...

avatar van W.V.

W.V.

Dr.Strangelove schreef:

Toch alleszins overtuigender dan de huidige!!!!

Lets make the movie president great again.

avatar van Baggerman

Baggerman

Tja, nergens hoogstaand, maar ook niet erg slecht. Leuk genoeg voor een vermakelijk anderhalf uur. Ik ben sowieso blij dat de Finnen onderling ook gewoon Fins spreken, perkele! Zat te denken waar ik dat joch nu van kende, maar volgens mij zo'n film met een enge Kerstman ofzo? Deed het goed en de chemie met Samuel L. Jackson was er wel. Voor de rest leuke actiescènes. Ik heb me hier niet mee verveeld en me niet al teveel geërgerd.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Volgens mijn programmagids was het voornaamste probleem met deze film dat hij tegelijkertijd actie en coming-of-age wilde zijn, maar zelf lijkt het mij eerder dat de makers niet konden kiezen tussen actie en humor. Al die onwaarschijnlijkheden (de dode parachutisten die allemaal vlak bij elkaar terecht zijn gekomen, het gezonken vliegtuig dat toch nog wat compartimenten met zuurstof bevat, die kogelscherf die niet door een klap maar wel door een zacht pijltje het hart van de schurk inschiet) en flauwekul (dat gestuiter in die vrieskist, de ontboezeming over de plasvlek, en waarom fabriceert dat jongetje in godsnaam zo'n kindertelefoon van twee bekertjes met een draadje ertussen?) maken hier eerder een komedie dan een actie-avontuur van, en omdat er nergens sprake is van ook maar enige vorm van spanning of fantasie of urgentie is de film vlees noch vis. Mooie beelden, prachtige lokaties, maar dat alleen is niet genoeg. En ik maar hopen dat Samuel Leo Jackson met een CGI-beer zou gaan worstelen... Het enige ècht amusante was de verschijning van Jim Broadbent – toegegeven, óók onwaarschijnlijk, maar wel grappig.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Uiteindelijk toch wel een film die zijn vrij lage gemiddelde best verdient. Het is een fijn met enkele budgettaire beperkingen maar desondanks slaagt Helander er wel in deze film er knapper uit te laten zien dan een berg Hollywood producties met 5x zoveel budget.

Tommila doet het als jochie prima, maar jammer dat het best een saai ventje is. Al dat serieuze gedoe had van mij een stuk luchtiger gemogen, waardoor de luchtigheid van L. Jackson totaal botst met het gedrag van Tommila en niet heel grappig daarmee is.

Actie is soms spetterend en goed gelukt. Vliegtuigcrash en de eind explosie zijn goede hoogtepunten. Maar hier en daar valt de CGI wel wat door de mand, zoals verwacht met een budget van slechts 8,5 miljoen. Maar voor een groot deel valt het best mee.

Acteerwerk is best prima, L. Jackson doet het best goed en de kleine Tommila, ondanks zijn beperkte rol, is best leuk als jochie. Jammer dat de film voor een actiefilm best saai is, terwijl er non-stop thriller aanwezig is na de crash. En dat is dan wel jammer.

Stevenson als schurk is ook leuk, heeft ook wel charme, alleen is het de verkeerde schurkenrol die hij krijgt. Rest is ok. Film die ondanks een aantal spetterende momenten best saai is helaas, en dat komt omdat de film vaak niet luchtig genoeg is om nog te kunnen boeien.

Dat het wat kinderachtig en ongeloofwaardig is kan je verwachtten, maar hier zitten er soms ook nog wat slordigheden daardoor in ja. Maar dat mag gewoon, alleen daarom is het dus wel onbegrijpelijk dat de film zichzelf dan nog zo serieus lijkt te willen nemen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mwah.

Nog net oké, vooral omdat het niet meer wil zijn dan het ooit zou kunnen zijn. Samuel L. Jackson mag zijn ding doen in een ongebruikelijke combo met een Fins jongetje in een ongebruikelijke setting met de Finse bossen. Verder redelijk B-filmachtig, zeker qua CGI doet Big Game erg jaren 90 aan.

Ook goed om de speelduur beperkt te houden. Na 1u18 begonnen de credits van het scherm te rollen en da's prima. Een langere speelduur zou totaal geen toegevoegde waarde gehad hebben.

2,5

avatar van Fisico

Fisico

Wou deze toch even meepikken omdat hij blijkbaar Fins is. Een beetje Duits ook blijkbaar omdat de prachtige natuurbeelden naar verluidt opgenomen zijn in de Beierse Alpen. De film doet verder aan als een soort potpourri van mosselen noch vis. Het lijkt een soort mensenjacht met als trofee de op papier de machtigste man op de planeet. Verder een wat vreemde synopsis met een Fins jongetje dat op zoek gaat naar zijn mannelijkheid. Rare combi, dat is zeker.

Film staat bol van de ongeloofwaardigheden. Het is zo absurd dat het zelfs lachwekkend wordt. Avontuurlijk en een jonge held, kan niet misgaan voor meer jeugdige kijkers, ook al vloeit er wat meedogenloos bloed. Jammer dat we geen echt wild konden spotten in de natuur, al was het maar een hert. Staat dat jong daar tevergeefs het geluid van een hert na te doen ...

Had eerlijk gezegd nog een cliffhanger verwacht, maar die kwam er niet. In de plaats krijg je een aftiteling na nog geen 80 minuten. Viel ook dát nog eens tegen. Neen, echt niet goed dit, jammer ...

avatar van Kooiker

Kooiker

De film is camp dus over de top dus niet serieus bedoeld.

avatar van mrklm

mrklm

Wanneer Air Force One boven Noord-Finland aangevallen wordt door Hazar [Mehmet Kurtulus], stelt zijn beveiliger Morris [Ray Stevenson] de noodprocedure in werking waardoor President William Alan Moore [Samuel L. Jackson] zich opeens alleen in de Finse wildernis bevindt. Terwijl de Vice President [Victor Garber] een team om zich heen verzamelt om vast te stellen wat er is gebeurd, komt de enige hulp voor de Amerikaanse president van de 13-jarige Oskari [Onni Tommila], die daar is om zijn mannelijkheid te bewijzen door ‘groot wild’ te vangen. Helander gebruikt zijn Finse achtergrond op effectieve wijze om het magere verhaal een originele insteek te geven. Het hoge tempo en het samenspel van Tommila de altijd charismatische Jackson zijn voldoende voor anderhalf luchtig, vlot vermaak.

avatar van JessicaD

JessicaD

Big Game vond ik een leuke film om te kijken, maar als ik ga kijken naar geloofwaardigheid… tsjah dan is het het gewoon niet. Het is een prima film om tussendoor te kijken, maar niet een film die het waard is om voor naar de bioscoop te gaan. Het is vol actie, maar er zijn wel een aantal momenten geweest dat deze film mij liet fronsen. Echter als je er niet teveel bij nadenkt kan het een vermakelijk film zijn.

avatar van scorsese

Aardige film waarin Air Force One wordt neergeschoten en de president moet zien te overleven. Een leuke premisse voor deze over de top actiefilm met een avontuurlijke setting (de Alpse bergen). De natuur levert dan ook genoeg mooie plaatjes op. Het plot is simpel en weet nauwelijks te boeien. Gelukkig duurt de film dan ook niet te lang.