• 9.374.749 stemmen

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Onni Tommila en Ray Stevenson

Gesproken taal: Fins en Engels

Releasedatum: 7 mei 2015

Plot Big Game

Wanneer Air Force One wordt neergeschoten door terroristen, strandt de president in de wildernis. De enige persoon die hem kan redden is een 13-jarige jongen genaamd Oskari. Oskari is in de bossen aan het jagen om zijn volwassenheid te bewijzen aan zijn verwanten. In plaats daarvan stuit hij op de machtigste man ter wereld. Met de terroristen op hun hielen moet het onwaarschijnlijke duo samenwerken om te ontsnappen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ondanks dat Jackson tegenwoordig in elke film zit die hij voorgeschoteld krijgt vond ik dit toch wel interessant klinken. De poster ziet er dan weer verschrikkelijk uit, dus... ik weet het niet.

check deze foto tho

Vanaf 7 mei 2015 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Big Game Movie CLIP - Being Tough (2014) - YouTube

avatar van MH040

MH040

jumpstylemovie schreef:

(...) De poster ziet er dan weer verschrikkelijk uit, dus... ik weet het niet.

Poster is vervangen. Ik vind 'm schitterend over de top

avatar van freek_93

freek_93

Trailer

Dit wordt een lekker actie film!

avatar van Kondoro

Kondoro

Interessante trailer, laat maar komen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Samuel L. Jackson heeft de laatste tien jaar talloze domme formulefilms op zijn naam staan. De enige die hem wat dat betreft naar de kroon kan steken is Bruce Willis, die zo mogelijk nog een grotere sellout is dan Jackson.

Toch lijkt deze film beter dan de middelmatige prullaria waar hij doorgaans in acteert. Met name de (echt) Finse jongen en de setting in Finland vind ik erg gaaf. En Ray Stevenson natuurlijk.

Zoals mijn bovenbuurman al zegt: laat maar komen.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Leuk! Genoeg humor en spanning. Mooie setting in Finland. Verder wel 13 in een dozijn film. Maar zeker vermakelijk.

avatar van ZeppelinNL

ZeppelinNL

Gisteren gezien bij de sneak preview van Pathé. Een zeer vermakelijke film, interessante actiescènes, boeiend plot en hier en daar grappige humor. Ook leuk dat het einde niet 100% 'happy' is (de scène met de moord op de vice-president).

avatar van Mreville2

Mreville2

Leuke vermakelijke film niks bijzonders.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Wat een misser is dit zeg, de film sprak me na de trailer (en die afzichtelijke kitcherige poster) al niet erg aan maar de Finse invalshoek met wat absurde humor leek me nog wel wat.

En dat is eigenlijk ook wel wat het is, het blijft nog enigszins interessant en vermakelijk als het prachtige landschap van Noord-Finland in beeld word gebracht, maar het plot/verhaal blijft zo dun als het vlies op het water na een korte vorst nacht.
1 van die grote vragen is bijvoorbeeld Morrison, wat is zijn verhaal? Of is het serieus alleen het feit dat Samuel als President geen sterke leider is. Dit maakt de film met grote vlagen een waarachtig B-Spektakel waar Jackson zich toch echt niet voor moet lenen.

Jammer.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Mijn god, die trailer... Verschrikkelijk. Dat vreselijke k*tjong ook. Het zal me waarschijnlijk altijd een raadsel blijven wat er leuk is aan films die krampachtig slecht proberen te zijn.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Vermakelijke film voor jong en oud. Leuke types en mooie natuurbeelden van Finland. Had wel iets meer actie verwacht.

avatar van schumacher

schumacher

Leuke en vermakelijke film ondanks het zo onrealistisch is .

Uiteraard al helemaal geen topfilm maar met het verstand op nul en ne zak chips en colake derbij, voetjes omhoog en kijken maar .

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Hele zwakke film met een cast die er niet veel zin in lijkt te hebben. Laten we dan nog maar zwijgen over de CGI-effecten.

Lees mijn complete review op Filmdomein

Big Game | Filmdomein

avatar van jessinha

jessinha

Prima genoten van deze film. Goede actie, leuk verhaal, wat humor. Ik hou van dit soort films

avatar van mcdaktari

mcdaktari

O ja, die vind ik altijd wel goed , met een cast die er niet veel zin in lijkt te hebben,

Hoe verzinnen ze het he.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vond dit toch wat ongebalanceerd en het kon me eigenlijk gestolen worden wat er allemaal gebeurde. In wezen is het een best aardig idee om de Amerikaanse president via een ongeluk terecht laten komen in een jagersgebied met traditionele stammen maar er wordt niet voldoende moeite genomen om er ook echt iets interessants te van maken. Sowieso nogal ongeloofwaardig dat een 13-jarig Fins jongetje zomaar alles in het Engels kan verstaan, laat staan het uitspreken ervan. Er zitten wel wat redelijke vondsten tussen zoals de lege ijskast die door het bos heen wordt geslingerd maar ik vond het merendeel eigenlijk vrij duf en achterhaald. Overigens gaf die laatste scène (waar ze met z'n tweeën op die berg staan) me direct de indruk dat er een green screen was gebruikt maar ik weet niet of dit ook het geval was.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Don't worry Mr. President! I'll save you!"

Toen ik de trailer voor het eerst zag dacht ik dat dit een grap was, maar Samuel L. Jackson kennende zijn dergelijke B-films hem niet onbekend. Overigens lachen om te zien dat dit afkomstig is van de regisseur van Rare Exports (2010) en dat het kleine jochie (Onni Tommila) wederom van de partij is.

Jackson mag in dit vehikel dus voor het eerst de president spelen, wat hem niet geheel onaardig afgaat. De rechttoe-rechtaan opzet is ernaar; men neemt niet de moeite om alles en iedereen te introduceren, maar gooit de kijker zowat gelijk in het spektakel.

Vanzelfsprekend verwacht je dan ook dikke actie te zien, deze is uiteraard aanwezig, maar 'Big Game' slaat - expres - een meer komische richting in. Het resulteert zich in personages die de meest onzinnige dialogen, dan wel one-liners bezigen en een aantal gestoorde situaties. Dat de gebruikelijke clichés daarbij om de hoek komen kijken, mag geen verrassing zijn.

Het helpt dat de chemie tussen Jackson en Tommila duidelijk aanwezig is, wat geregeld voor een leuke interactie zorgt. Bovendien is het voor de verandering eens vermakelijk dat Jackson een onhandige bangerik neerzet. Om vooral het prachtige landschap niet te vergeten dat als decor dient.

Al met al best een aardige B-film, zolang je het hele gebeuren niet al te serieus neemt. Ik ben benieuwd waarmee Jalmari Helander hierna op de proppen komt.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Moviezu

Moviezu

Ik dacht : ik ga vanavond naar "Big Game" kijken. Met Samuel L. Jackson in Finland, dat kan niet stuk.

Wèl dus! Wat een afknapper! Lousy music, zielige Jackson, met de haren getrokken verhaal, alles behalve 21ste-eeuwse decors,...

Ik vond het een tweede rangse Disney-film

Toch een 2,5 o.w.v. de fantastische landschappen, de Finse conversaties en het lachwekkende eindplot.

avatar van De Knip

De Knip

Ach, ik heb me wel vermaakt met dit kinderfilmpje:

***

avatar van gauke

gauke

Deze lichtvoetige, over de top (oude school tachtigerjaren) actiekomedie, die (volgens mij) elementen bevatte van Cliffhanger, Rambo en Die Hard 2, bleef te lang in z'n comfortzone zitten en had behoorlijk wat tijd nodig om op gang te komen (de laaste twintig minuten ging deze productie pas los). De opnames zijn trouwens niet in Finland maar in de Beierse Alpen gemaakt.

avatar van filmkul

filmkul

Zwakke film die geen keus kan maken tussen een volwassen actiefilm en een kinderfilm. Het verhaal is erg slap en de actiescenes vrij kinderachtig. Toch lijkt de regisseur de weg in te willen slaan naar een harde stoere actiefilm. Dat mislukt totaal. De acteurs doen hun best om er nog serieus iets van te maken, maar helaas. Hoe verder de film vordert, hoe meer hij uit de bocht vliegt. Om over het trieste einde maar niet te spreken. Men had beter kunnen kiezen voor minder bloed, meer humor en minder serieus acteren, dan had het nog een leuke film voor de jongsten kunnen worden. 1.0

avatar van Kondoro

Kondoro

Big Game

De film stond al een tijdje bij mij vooraan in het lijstje want de trailer vond ik er goed uitzien. Gister de film maar eens even opgezet en ik vond hem nog bij lange na niet zo slecht. Toch verveeld de film je soms omdat er dan geen uitstraling was. Je keek naar twee bomen, Samuel L. Jackson en dat kleine jongetje waar Samuel L. Jackson maar blijft door praten. Bleh! Toch, de actie scene's waren leuk alleen is het moeilijk om te zeggen wat voor film dit is. Aan de ene kant een 'spannende' actie film aan de andere kant een kinderfilm als de krokodillen bende. Samuel L. Jackson speelt opzich ook niet super slecht hoor! Onni Tommila vond ik daar in tegen ietsjes minder maar ook niet dat je er van in slaap valt! Het verhaal is matigjes maar prima te volgen en het concept is wel leuk bedacht. Gewoon een leuk filmpje om tussendoor even op te zetten en je verstand op 1 te zetten. Veel van verwachten hoeft niet want hij is niet zo super.

avatar van james_cameron

Flinke tegenvaller van de regisseur van de prettig gestoorde finse kerstfilm Rare Exports. Ditmaal is originaliteit ver te zoeken helaas; het script is vlak en voorspelbaar en wordt bevolkt door weinig memorabele personages. Het is leuk om Onni Tommila, de hoofdrolspeler uit Rare Exports, hier terug te zien, maar hij kan de film niet dragen. Een paar leuke aktiescenes en de special effects zien er goed uit, maar dit is pure middelmaat.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Kinderachtige film vol onwaarschijnlijkheden en een belachelijk plot. Spannend is het eigenlijk ook niet, het einde is immers zooo voorspelbaar. Jackson lijkt steeds verder af te glijden, de films waar hij in speelt worden steeds slechter. Zonde. De special fx vallen nog mee, maar de actie is veel te kinderachtig. Leuk voor de jeugd, misschien.

avatar van broncode

broncode

Had d'r eigenlijk geen hoge verwachtingen van omdat hij niet op mijn "radar"" te vinden was.

Maar het gegeven leek me leuk en dacht geef het een kans,en moet zeggen gewoon een lekkere popcorn film.

Sommige momenten waren zo hilarisch dat ik dacht:dit kan niet waar zijn zo slecht en ongeloofwaardig!

Maar sinds ik fast en furious 7 gezien heb (die ontzettend goed scoort met compleet idoot gestoorde stunts)heb ik zoiets alles kan en mag tegenwoordig haha!

Soms zakte hij iets in maar herstelde zich met weer met de kleurijke baddie,idiote one liners en samuel jackson die een loser president speelt!

Nooit vergeet ik meer de "vrieskast scene" en het toch wel het vrij pessimistisch einde voor zo'n popcorn film .Zeer zeer vermakkelijk!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Film n°1600

Find the President, kill the sons of bitches who are after him and bring him back

Vond hem niet zo slecht. Leek me meer bestemd voor een wat jonger publiek. Een jonge Finse jagerszoon komt de president van de US te hulp nadat hij het doelwit wordt van een samenzwering en neerstort in de Finse wildernis. De motivatie van de terroristen is vrij onduidelijk, maar de film is een vlotte rollercoaster met veel actie en leuke scènes zoals de president in de vriezer . Eenvoudig vermaak dat me deed denken aan films als Shoot to Kill en Cliffhanger. Niet ernstig nemen is wel de voorwaarde om er lol aan te beleven.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

ZeppelinNL schreef:

De corrupte vice-president (!) met 5 min screentijd...? Dit is een schoolvoorbeeld van een 100% happy end...
Niemand van de 'goeien' gaat dood (m.u.v. de helikopterpiloot en het vliegtuigpersoneel maar beiden spelen slechts een zeer kleine rol in het begin van de film), de president word gered en de kleine Oskari wint de trots van zijn vader
. Als dat geen happy end is weet ik het ook niet meer.

Captain Pervert schreef:

Nicholas Cage kan er ook wat van

John Lee Hooker schreef:

De wereldvreemde jongen die de President niet kent en eerst zelfs denkt dat hij een alien is hehe

Ik vond het wel een leuke film, voor wat zinloos vermaak, zitten best wat aardige scenes in en de speelduur valt ook mee. 3*

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Ik had me wel verheugd op deze film, vandaag bekeken en was toch een beetje teleurgesteld.

Het begin is niet echt sterk, na 20 minuten komt hij op gang wanneer het vliegtuig + president neerstorten, in de bossen komt hij dan het jongetje tegen die hem probeert te beschermen.

Is het een jeugdfilm ? actie of avontuur? eigenlijk van alles een beetje.

De film duurt 78 minuten,dus erg kort, verder is hij best vermakelijk en het einde is ook goed, toch mis ik wat meer spanning en actie en hij het wel wat langer mogen duren.

avatar van The Oceanic Six

Leuk idee, maar met een matige uitwerking. Ze wisten geloof ik bij het maken niet echt of het een commercieel filmpje of een sympathiek B-filmpje moest worden en ook niet of het nu serieus of humoristisch moest worden. En al helemaal niet of het gericht op ouderen of op de jeugd is. Daardoor blijft er een middelmatig mengelmoesje over dat nog redelijk wegkijkt, maar heel weinig hoogtepunten kent en gewoon veel te soft is. Normaal hou ik wel van films waarin de Amerikaanse president in de shit raakt, of dat nu in een vliegtuig of in eigen Witte Huis is. Samuel L. Jackson als president die moet overleven in de bossen van Finland had echt geweldig kunnen worden. Jammer. Wel tof trouwens dat Jackson gewoon in dit soort weirde filmpjes durft te spelen. Dat siert de man wel, kiest regelmatig net zo'n rol die een ander had laten liggen (Snakes on a plane, anyone ).