• 9.376.310 stemmen

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Onni Tommila en Ray Stevenson

Gesproken taal: Fins en Engels

Releasedatum: 7 mei 2015

Plot Big Game

Wanneer Air Force One wordt neergeschoten door terroristen, strandt de president in de wildernis. De enige persoon die hem kan redden is een 13-jarige jongen genaamd Oskari. Oskari is in de bossen aan het jagen om zijn volwassenheid te bewijzen aan zijn verwanten. In plaats daarvan stuit hij op de machtigste man ter wereld. Met de terroristen op hun hielen moet het onwaarschijnlijke duo samenwerken om te ontsnappen.

avatar van Walter White

Walter White

Heb me goed vermaakt was een leuke film om te zien.

avatar van GGG

GGG

Vermakelijke film en top rol voor Onni!

avatar van stinissen

Leuke vermakelijke film die vooral bij de jeugd zal aanspreken al moet ik zeggen dat ik me ook goed heb vermaakt. De speelduur is echter maar 77 min maar er zit wel een aftiteling bij van ruim 10 min maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke hapklare Actie Komedie, met een weinig vernieuwend verhaal. Maar toch redelijk vermakelijk allemaal. En altijd leuk om Samuel L. Jackson weer eens te zien opdraven. 2,5 Ster.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Leuke en voor kinderen vast wel spannende avonturenfilm.

avatar van Spotje

Spotje

Spannende film voor kinderen. Totaal ongeloofwaardig. 2 sterren

avatar van joolstein

joolstein

Brave actie-film die redelijk weg kijkt! Het is allemaal niet erg bijzonder. En net als de film is er verder niet veel te melden!

avatar van numb nuts

numb nuts

ja hehe gewoon simpel leuk vermakelijk,vooral dat de jongen kracht vind

tuurlijk beetje overtrokken maar heb wel genoten

ps 3 sterren is gewoon leuk en goed

avatar van Noodless

Noodless

Leuk voor de kinderen. Een avontuurlijk verhaal waarin terroristen de Amerikaanse president willen ontvoeren en de hulp uit een onverwachte hoek komt van een 13-jarige jongen die op zoek is naar aanvaarding en volwassenheid. Er valt genoeg te beleven, maar bepaalde actiescènes kwamen raar of wat flauw over : bv. de diepvriezer die opeens helemaal naar beneden wordt gelaten om de jongen af te werpen, zich verschuilen in het gecrashte vliegtuig, de diepvriezer die wel heel raar in de bossen naar beneden ging en uiteindelijk in het water terecht komt, het zo gezegde ongelukje van de vice-president ( roept toch meer vragen op) , ... 5/10

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“Waarom niet ?” dacht ik als eerste, bij het zien van de affiche van “Big Game”. Een avonturenfilm, duidelijk gericht op een jonger publiek, waarbij Air Force One ergens in de Finse bossen neerstort waarna de president van Amerika zich moet zien te redden met de hulp van een Fins jongetje dat juist toevallig een plaatselijk ritueel ondergaat om zich ten aanzien van de mannelijke bevolking te bewijzen. Vervolgens zag ik dat Samuel L. Jackson ook van de partij is en de rol van de vermiste president speelt. Na enkele mindere rollen, zoals in “Oldboy”, ”Reasonable doubt” en “Robocop” was ik toch aangenaam verrast door zijn prestatie “Kingsman : The secret service”. Dus ging ik van de veronderstelling uit dat dit weeral een genietbare jeugdfilm zou zijn vol ongegeneerde en niet te ver gezochte actie.

Jongens, jongens, jongens. Dat het zo’n waardeloze film zou zijn vol met onwaarschijnlijkheden en belachelijke situaties en toevalligheden, had ik nu ook weer niet verwacht. Toegegeven, het mikt inderdaad op een jonger publiek, gevuld met tienerjongetjes die na het bekijken van zo’n soort film diezelfde avond kunnen wegdromen en zichzelf wanen in zo’n heldenrol. Maar ik ben er van overtuigd dat een groot deel afkeurend met hun hoofd zullen schudden en zich afvragen of de makers van deze film echt ervan uitgaan dat de doelgroep echt zo naïef is.

Lees verder hier ...

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vermakelijk maar geen hoogvlieger

avatar van Tomto

Tomto

Deze film wist blijkbaar niet in welk leeftijdscategorie het moest. Het voelde aan alsof ik keek naar een kinderfilm(muziek speelde hier een grote rol in). Terwijl er meerdere mensen vermoord werden

De enige reden dat ik door bleef kijken was, omdat samuel L jackson er in zit, maar naar mijn mening acteerde hij voor geen meter, jammer dat hij zich laat casten voor zo'n B-film (waarschijnlijk toch alleen voor het geld)

Een 1*

avatar van Waku

Waku

Ben het met Tomto eens dat het niet helemaal duidelijk is voor welke doelgroep de fim bedoelt is.

Voor een jeugdfilm is "Big Game"en tikkeltje te hard en geweldadig. Maar voor een volwassen actiefilm is deze "Big Game"weer te sofft. Toch is het geheel wel vermakelijk. Er is actie, de scenes zien er best aardig uit kwa special effects en de film kijkt lekker weg. Lekkere bombastische overdreven soundtrack.

Behalve Samuel Jackson zag ik nog wat bekende gezichten uit series zoals "Rome"en "Desperate House wifes"

3*.

avatar van Spetie

Het concept is erg leuk en met Samuel L. Jackson als president zit je haast wel snor zou je zeggen. Dat valt toch een klein beetje tegen.

Jalmari Helander weet hier niet echt de keuze te maken voor wat hij wil. Het lijkt mij de ideale film om helemaal over the top te gaan, met veel actie, oneliners en niet te vergeten, de geweldige locatie waar het zich afspeelt. De film is op momenten echter veel te braaf en ook de humor valt wat tegen,

het enige wat wel goed benut wordt is de locatie en er zitten hier en daar wel wat originele vondsten in. Het verloop is echter ook enorm voorspelbaar en de badguys zijn behoorlijk matig. Jammer, ik had hier stiekem iets meer van verwacht.

Wat een waanzig slecht en ongeloofwaardig verhaaltje. Ik had gehoopt dat Samual L. Jackson zich niet zou lenen voor dit soort B-films. Ik heb er na een kwartiertje de brui aangegeven want ik kon er niet langer tegen.

avatar van Bantavoer

Bantavoer

Leuke film voor kinderen. Maar niet voor volwassenen. Die zien gauw dat sommige dingen niet kloppen. Amerikaanse commando's die inwoners van Finland onder schot neemt? Hoe komen die commando's het land in? Of de jongen die springt op een diepvriezer? Een shot lijkt net of hij het niet haalt en een ander shot weer wel? Afijn, actie genoeg. Special effects: goed. Verhaal: leuk. Uitvoering: kon beter.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Een film die weinig inhoudt en voorstelt, maar ook weinig pretendeert. Ik denk dat velen de film nogal te serieus nemen qua verhaal, fouten en ongeloofwaardigheden. Ik heb me prima vermaakt. 'Big Game' is nergens hoogstaand, maar gaat ook nergens écht de mist in, omdat regisseur Helander het geheel prima binnen de lijntjes houdt. Redelijk geslaagde onzin dus dit. Leuk gefilmde ontploffingen, de val uit het vlieguig ziet er geinig uit. Best fout bij vlagen, maar een aardige prent om een keer te zien.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Not political, not religious. He is just a certified grade-A psychopath." ... " !!!

Luchtig Entertainment !!! Emoji!!! 'Big Game' is heerlijk genieten van het avontuurlijke,

luchtige en spektakelrijke accenten. Samuel L. Jackson speelt de president

van Amerika die na een terroristische aanval met zijn Air Force One in de wildernis

terecht komt van Finland. De enige die hij 'op het eerste moment' tegenkomt is de 13-

jarige Finse jongen genaamd Oskari. Oskari was op dat moment aan het jagen in opdracht

van zijn vader om een echte man te worden. De jongen en Samuel zullen gauw genoeg merken

dat de slechteriken op komst zijn. Aan Oskari en de President om het kat en muis spel te overleven.

Luchtige accenten met avontuurlijke actievolle scènes die bij momenten heerlijk over the top zijn.

Wat was dit alweer genieten van deze entertainment volle Actiefilm.

avatar van atomix2010

atomix2010

pfff... wat zonde allemaal.. erg ongeloofwaardig.. erg doorzichtig verhaal.. te voorspellend.. zonder samuel was deze film nergens beland.. ja op tv.. het slechtste stuk: de president in een vrieskist.. getrokken door een helicopter door de bossen heen.. dat ging zo tergend langzaam.. en zooo niet geloofwaardig . Te voorspellend begin en eind... samuel als president ... no.. en dat jochie., die deed echt zn best om er wat van te maken.. is m ook gelukt.. maar ik kom niet verder dan 1,5 voor de moeite.

heb deze met moeite uitgekeken..

avatar van atomix2010

atomix2010

ikkegoemikke schreef:

Lees verder hier ...

precies man... voor de kids een leuke film.. voor de wat kritischere kijkers,.. zie bovenstaande.. en sla m lekker over.. tenenkrommend dit..

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Lijkt vet, maar is een verkapte kinderfilm. Zit wel wat humor in, maar als dit het nieuwe genre waarin onze stone cold killer van pulp fiction zich gaat begeven dan is er weer een topacteur aan het afglijden.

avatar van Tarkus

Tarkus

Geen topper deze film, maar toch wel eens leuk om te bekijken.

Heb me met het verhaal niet verveeld, en ook de vertolkingen konden me wel bekoren.

En als laatste pluspunt, de speciale effecten waren voor een prent als deze wel heel goed.

Kortom: verstand op nul en genieten maar, het moet niet altijd een moeilijk en serieus verhaal zijn.

avatar van weberanja

weberanja

Ik vond het een leuke film geen meesterwerk maar een lekkere wegkijker. Ook de special effects waren voldoende! Gewoon een lekker tussendoortje!

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke avonturenfilm die lekker wegkijkt.

avatar van Misgunner

Misgunner

Leuk filmpje voor tussendoor.. leuk om als familiefilm om te zetten.. lekker verstand op 0 film en makkelijk weg te kijken

avatar van Rico120

Rico120

een leuke film met het mooie gebied van finland het jacht gebeuren allenmaal prima in beeld gebracht met een jongen die een man wordt

een wordt: Top

avatar van nightbreed

nightbreed

Deze ga ik lekker overslaan.

Misschien vermakelijk voor kinderen, maar een totaal ongeloofwaaridg.

avatar van schram101

schram101

Het is gezien de vele reactie erover hier geen uitvinding van het jaar maar Big Game blijkt inderdaad vooral een kinderfilm. Het blijft allemaal enorm luchtig. Daarnaast worden er enkel bekende paden bewandeld en weet ook Samuel L Jackson ondanks al zijn charisma de film ook weinig kleur mee geven. Toegegeven, zijn personage hielp niet echt mee.

De locaties zijn echter wel weer schitterend te noemen, de film ziet er verzorgd uit en Oskari is guitig ventje.

avatar van belita

belita

Prima film!

Er zijn helaas teveel z.g. 'kenners' die een fictiefilm zoals deze beoordelen op zijn 'echtheid'.

Dit was fictie en fictie kun je niet op de meetlat van geloofwaardigheid leggen!!!!

Wanneer dringt dat nu eindelijk eens door tot de zeveraars die altijd en overal moeten zeuren over een film?

Dit was prima vermaak. De film is niet gemaakt om bij mensen een gevoel van "dit had echt kunnen gebeuren" teweeg te brengen..............