• 9.374.990 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Jonathan Milott en Cary Murnion

Met onder meer: Elijah Wood, Alison Pill en Rainn Wilson

Plot Cooties

"Please don't feed the children."

Wanneer een jong meisje op school een kipnugget eet die besmet is door een kwaadaardig virus, verandert ze in een gewelddadige moordzuchtige jongeling, die bovendien de ziekte alleen doorgeeft aan andere tieners. De leraren beseffen dat ze vastzitten in de school met een bende losgeslagen tieners. Ze zullen dan ook met een efficiënt leerplan moeten komen om hun levens te redden.

tattoobob

Toffe 70/80s poster....de synopsis hierboven overtuigt mij niet van iets heel origineels

maar wie weet word dit nog wat

Corcicus

Dat blijft hier ook maar duren..

tattoobob

Blu-ray gepreorderd op bol.com......zo lang gaat het niet meer duren alleen vanwege de poster is het al leuk om te hebben.

Heerlijke poster

avatar van 606

Cool

avatar van Prudh

Prudh

Die trailert is best lollig. https://movies.yahoo.com/video/cooties-trailer-163000608.html

Film is overigens mede geschreven door Leigh Whannell.

tattoobob

Jammer van de nieuwe poster.....die andere was geweldig.

Corcicus

Damn, de trailer ziet er top uit! Laat maar komen gatverdekke!

Corcicus

Dit ging toch een maand of twee geleden op dvd uitkomen? Waar blijft die pindakaas?

Corcicus schreef:

Is nog niet uit volgens mij hoor.

Tonypulp

Is vandaag uitgekomen. Pas halverwege Oktober ook in Nederland.

Tonypulp

Cooties doet weinig nieuws, maar slaagt er door middel van veel bekende koppen en een toegankelijk scenario wel in om de verwachtingen waar te maken. Milott en Murnion beginnen fris en met veel tempo, maar weten dat gedurende het middenstuk en richting het einde niet vol te houden. De humor werkt niet meer (meeste personages hebben eigenlijk maar één grap, waarvan alleen die van Rainn Wilson leuk blijft) en echt spectaculair smerig is het sowieso niet; en past ook niet in de lijn der verwachting. Blijft wel vlot vermaak met een aardige production value, maar tekent wel héél erg binnen de lijntjes. Typisch zo'n horrorkomedie die geen duidelijke kant kiest. Een valkuil voor vele soortgenoten.. In dat opzicht blijft Cooties nog knap overeind!

Corcicus

Net zo goed als ik had gehoopt. Heerlijke horrorkomedie, met lekker veel gore, hilarische scènes en puike muziek. Fijn ook om al die bekende koppen te zien verschijnen zoals Dwight uit The Office en die vetzak uit Lost.

Tonypulp schreef:
maar tekent wel héél erg binnen de lijntjes
Knikkeren met oogbollen en springtouwen met darmen is voor jou binnen de lijntjes blijven? Naar wat voor gortigheid kijk jij gewoonlijk Jeroen?

Tonypulp

Dat was één korte montage en bovendien niet bepaald shocking, gewoon creatief/grappig gebruik maken van props . Wel meteen het leukste moment. Dat ontbreekt in de verdere rest van de film vrijwel volledig. Volgt het vaste stramien van een zomcom, inclusief flauwe verwijzingen (vaak zelfs bij naam genoemd, zoals de uitzonderlijk pijnlijke ''Commando'' scene....) en cheesy romances. In dat opzicht plaats ik hem tussen de lijntjes.

Corcicus

Ja, maar vond het op vlak van romance net erg vernieuwend. In tegenstelling tot de meeste soortgenoten, krijgt de hoofdrol nl. niet zijn droomvrouw. Er is een kort moment waar ze elkaar kussen, direct onderbroken door excuses en daarmee is de romance uit. Vond dit hernieuwde respect voor het huwelijksinstituut eigenlijk best verademend. Voor het overige heb je wel gelijk en bleef de film inderdaad op het gekende pad.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Tonypulp schreef:
Meeste personages hebben eigenlijk maar één grap, waarvan alleen die van Rainn Wilson leuk blijft.

Mee eens, Rain Wilson's personage bleef grappig tot op het einde, al doen dergelijke redneck/badass personages het bij mij altijd wel goed. Verder valt men met sommige grappen wat teveel in de herhaling (die leraar met zijn ingewikkelde gepraat en gemorrel met ranzige dingen) bijvoorbeeld, die hadden ze best een aantal keren minder mogen gebruiken.
Verder wel geinig om Elijah Wood hierin te zien. Zijn personage is wel redelijk vermakelijk. Vooral de stukken over zijn, ahum, "geweldige schrijfkunsten" zijn wel grappig. Ook vind ik het gewoon geniaal om hem in een dergelijke prent te zien. Hij doet de laatste jaren echt helemaal wat hij zelf wil en heeft lak aan de titel die hij gekregen heeft door het spelen van die oh zo bekende hobbit (waar uiteraard in deze film ook nog even kort naar gerefereerd word).
Het idee van enkel zombie kinderen vind ik wel leuk verzonnen, want dat had ik althans nog nooit gezien.
De foute referenties naar Commando en Cobra met retro jaren '80 synth deuntje kon ik ook nog wel waarderen.
Een redelijk vermakelijke zomcom voor de liefhebbers van dergelijke kolder.

tattoobob

Toch wel een tegenvaller dit....niets vernieuwends te bekennen en kwa humor vind ik het ook maar een beetje tam.
Er kwamen af en toe leuke stukjes gore voorbij maar veels te weinig en ik vond het idee van die kinderen ook maar slapjes en zelf soms vervelend om naar te kijken.

Beetje een horror/comedy voor de jeugd
Acteerwerk was wel oke maar als de rest al matig is maakt dat niet zoveel meer uit.

Saaie boel

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Vervelend filmpje dit. Flauwe humor en nergens spannend. Had veel meer mee gedaan kunnen worden. Humor en horror kan een hele leuke combi zijn maar dit was echt flut.

avatar van perceived

perceived

Had het niet verwacht, maar vond dit goed te behappen. Vermakelijk plot, redelijke soundtrack, leuk gefilmd, prima acteerwerk. Elijah Wood en Rainn Wilson doen het beide heel leuk, lollige wisselwerking.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

''Babyface Elijah.''

Cooties (2014): Nergens spannend / grappig / origineel, mager verhaal, slap

acteerwerk en een treurige cast waar ik al verdomd snel op uitgekeken was.

1 ster van mijn kant, meer kan ik er helaas niet van maken.

Corcicus

Onbegrijpelijk dat ik hier de vaste horrorklanten slecht zie stemmen op dit pareltje. Vond dat Cooties aan alles voldeed waar een horrorcom aan hoort te voldoen

Corcicus schreef:

Dat komt omdat het nergens origineel is en of boven de andere toppers uitstijgt.

Eigenlijk een grote tegenvaller......en nog een halfje eraf

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik ben geen vaste horrorklant, maar mijn grootste probleem met de film is dat het meestal gewoon totaal niet grappig is. Zo'n subplot met die trippende dikzak in zijn busje: tenenkrommend gewoon. Typisch Amerikaanse humor. Dit mist de charme van iets als Shaun of the Dead - een dooddoener misschien, maar wel waar.

avatar van Ducoz

Ducoz

Het enige waar ik bij deze film enigszins om moest gniffelen was toen Elijah werd uitgescholden voor Hobbit

avatar van Metalfist

Metalfist

Circle, circle, dot, dot. Now you have a cooties shot

Cooties, het is een titel die niet echt blijft hangen als ik eerlijk moet zijn. Ik was al een tijdje op zoek naar zo'n highschool film met Elijah Wood, maar kwam vaak op The Faculty uit. Ik wist bovendien niet meer of het nu een recente of een oudere film was en dat maakte het zoeken wat lastiger. Bij toeval dan toch terug gevonden en meteen eens tijd voor vrijgemaakt. Aangezien ik altijd wel ben te vinden voor een horrorkomedie, leek dit me wel een goede zet te zijn.

Het lage gemiddelde op de site verbaast me dan eigenlijk een beetje. Er zijn weliswaar een paar missers te noemen, maar algemeen gezien is Cooties best wel een leuke zit. Lekker sarcastisch bij vlagen met leerkrachten die hun leerlingen 'haten' (eindelijk eens niet het picture perfect verhaaltje van iemand in het onderwijs) en genoeg what the fuck momentjes om de gehele speelduur te blijven boeien. Naar het einde toe zakt het allemaal wel een tikkeltje in (de wederopstanding van Wade had voor mij niet meteen gehoeven bijvoorbeeld) maar een aantal leuke knipogen maken het allemaal nog wel erg leuk. Qua gore blijft het allemaal wat op het brave pad, met uitzondering van een korte montage waar er onder andere wordt geknikkerd met oogbollen en touwtje spring met iemand zijn darm, en dat is naar mijn gevoel de beste keuze geweest. Kan aan mij liggen, maar ik vind dit soort horrorkomedies toch net iets beter als de balans meer naar komedie neigt.

Wel wat bekende koppen die hier in meespelen. De opvallendste is Elijah Wood die sinds Lord of the Rings gewoon zijn eigen goesting lijkt te doen. Waar hij in The Faculty nog één van de studenten was, is hij hier de leerkracht en het gaat hem goed af. Niet één van mijn favoriete acteurs in ieder geval maar de interactie met Wade en Lucy was leuk. Die Wade wordt gespeeld door Rainn "Dwight Schrute" Wilson en die kan zich even helemaal laten gaan als redneck. Een running gag die misschien net iets te lang doorgaat (al was die baseball shooter wel heerlijk) maar Wilson geraakt er nog goed mee weg. Alison Pill is het best wanneer ze een scène deelt met Wilson en/of Wood. Tof om Jorge Garcia uit Lost nog eens terug te zien maar die heeft sindsdien ook in niets meer meegespeeld dat een indruk heeft achter gelaten.

Best wel vermakelijke nonsens als je het mij vraagt. Er loopt hier en daar wel iets mis met Cooties (sommige jokes komen net iets te vaak terug, een speelduur van een kleine 90 minuten had misschien net iets beter geweest) maar het plezier spat er vanaf. Had alleen wel iets meer nog verwacht van de after credits scène.

avatar van Waku

Waku

Horror komedie met flinke dosis humor, veel gore maar vooral heel veel gillende kinderen.

En als ik ergens een hekel aan heb...

Verder niks bijzonders, een hoop onzin en een vervelend zombie filmpje.

Een van de vele.

avatar van steffv1

steffv1

ziet er leuk uit, vanavond eens opzetten

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Cooties is een horrorkomedie die dankzij het vrij originele uitgangspunt net boven de gemiddelde genregenoot weet uit te steken. De titel zal je alleen weer snel vergeten omdat het een vaag woord is dat niet echt lekker over de tong rolt. Ik heb ook geen idee waar het op slaat. Regisseurs Jonathan Milott en Cary Murnion gooien een aantal bekende koppen bij elkaar en laten die los op een menigte geïnfecteerde kinderen. Dit zorgt voor enkele vermakelijke scènes.

De cast doet mij helemaal niets. Het grootste probleem is dat ze, stuk voor stuk, niet grappig zij. Het komt heel geforceerd over. Vooral Rainn Wilson is pijnlijk om naar te kijken. De man heeft geen greintje humor in zich. Uiteraard zijn de meningen hierover verdeeld maar zijn acteren voelt heel kunstmatig en gerepeteerd aan. Elijah Wood is ook niet veel beter. De man is simpelweg niet gemaakt voor komedie.

De film draait zo goed als volledig op het originele uitgangspunt. Tel daarbij op prima effecten en je hebt een film die zich redelijk staande weet te houden. Gewoon een fijn tussendoortje. Cooties heeft mij weten te overtuigen door het absurde concept. Ik was namelijk nieuwsgierig. Ongeacht wat men van de film vindt, het idee dat kinderen achter de volwassenen aangaan is best wel amuserend.

avatar van TomRayder

TomRayder

Heerlijke zombiehorror

tip: kijk de aftiteling af