• 9.370.556 stemmen

Geregisseerd door: Chris Thomson

Met onder meer: Kylie Minogue, Charlie Schlatter en Bruno Lawrence

Releasedatum: 8 juni 1990

Plot The Delinquents

"Some rules were meant to be broken."

De jaren 50. Lola en Brownie zijn twee tieners die in het stadje Bundaberg (Australië) wonen. De twee worden verliefd op elkaar, maar hun ouders zijn het niet met de relatie eens. Wanneer Lola zwanger wordt, gaat ze er samen met Brownie vandoor. Ze willen de baby houden en samen een leuk leven leiden. De moeder van Lola is het er niet mee eens en schakelt de politie in.

avatar van Egbertbos

Egbertbos

De eerste grote film met Kylie Minogue die een jaar voor deze film haar zang carriere was begonnen en haar soapie Neighbours verleden hiermee voer goed heeft af gesloten.

Onderhoudend niet meer, niet minder.

avatar van loer

loer

Als je naar het stemgemiddelde gemiddelde kijkt, vraag ik me af of ik wel naar de zelfde film heb gekeken. Ik heb de film twee jaar geleden gezien maar kan hem nog stevig voor de geest halen. Dat laatste kan ik van een heleboel andere films niet zeggen. Ik zag een aardige film met zeer acceptabel acteerwerk van Kylie Minogue. De film boeide van begin tot eind...

avatar van richette

richette

Behoorlijk mooie film.

Veel te lage waardering hier

avatar van Shadowed

Shadowed

Slecht.

Ik dacht de hele film lang dat ik de verkeerde film had opgezet, maar niets bleek minder waar. Ik dacht namelijk dat Minogue op de poster in werkelijkheid Jovovich was. Daar zat ik dus de hele film lang op te wachten, totdat ik er na 70 minuten achter kwam dat Jovovich helemaal niet op de poster stond. Wat een vreemde wereld.

Wat de film zelf betreft, het is niet bepaald best. Het is niet veel meer dan twee acteurs die samen op avontuur gaan, wat romantisch tegenover elkaar doen en met de gewoonlijke problemen kampen die dit soort films vaker nodig hebben om het verhaal wat vooruit te duwen. Laat dat nou iets zijn dat een centraal probleem vormt, want ondanks de beste pogingen wil het verhaal nooit rollen.

Misschien dat sommige kijkers hun vermaak kunnen persen uit de ongemakkelijke verhouding tussen Minogue en Schlatter. Voor mij was het echter ongeveer net zo interessant om te kijken naar een witte muur waar een rode verfspetter vanaf druipt. Het kon me totaal niet bommen wat deze twee personages doen en niet doen, maar de film zelf vond het wel erg interessant zo blijkt.

Ik ken het nog wat punten toe omdat er onder de laag onzin nog wel een redelijk avontuurlijk gevoeltje door de film heen hangt waar ik wel wat mee kan. De film duurt daarnaast niet onmogelijk of vervelend lang, dus ik kon het allemaal na enige tijd weer lekker snel afsluiten. Ik denk dat ik echter wel begrijp waarom deze film zo lang onder de radar is gebleven.