• 9.153.103 stemmen

Death before Dishonor (1987)

Actie | 91 minuten

Genre: Actie

Geregisseerd door: Terry Leonard

Met onder meer: Fred Dryer, Joseph Gian en Joanna Pacula

Plot Death before Dishonor

Marinesergeant Burns meldt zich voor dienst bij een Amerikaanse ambassade in het Midden-Oosten. Door de 'verlichte' standpunten van de ambassadeur is het maritieme veiligheidsdetachement waar hij de leiding over heeft echter ernstig beperkt in hun functies en aanwezigheid om te voorkomen dat de gastregering van streek raakt. Het resultaat is dat wanneer terroristen de compound aanvallen, ze gijzelaars kunnen ontvoeren en met weinig tegenstand kunnen ontsnappen. Burns negeert de beperkingen van de ambassadeur en gooit de regelboeken uit het raam, terwijl hij een eenmansleger wordt in een poging de gijzelaars te redden en de terroristen uit te roeien.

logo tmdbimage

avatar van Waku

Waku

Rambo en Braddock maar dan in het midden oosten.

Flinterdun verhaaltje.

Veel actie.

Vermakelijk maar niet bijzonder.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Typisch zo'n militairen versus terroristenfilm waar je normaal gezien Chuck Norris ziet opduiken. Deze low budget verschilt inhoudelijk niet veel van Norris-films. Het verhaal is dun en idioot, dat zeker, maar zeer behoorlijk in beeld gebracht in vergelijking met andere genregenoten uit de jaren '80. Verder explosies, veel schietwerk, een martelscène en de manier waarop de twee huurlingen aan hun eind komen is hilarisch. Leuk ook om Dryer te zien : vroeger miste ik geen aflevering van Rick Hunter, en dat is ook de reden waarom ik hem eens aan het werk wilde zien in één van zijn zeldzame films.