• 9.370.277 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Lisa Boerstra

Plot Life @ Lowlands

Drie vriendinnen van zeventien jaar jaar gaan voor het eerst naar Lowlands. Met hen betreden we het eco-systeem van een groot muziekfestival, waar iedereen zich een lang weekend anders gedraagt. Voor Corine, Luka en Susan voelt het in het begin chaotisch aan. Hun pad kruist die van ervaren rotten die precies weten hoe het moet. Terwijl de meisjes onzeker hun weg zoeken storten de bands Triggerfinger en Enter Shikari zich in de menigte. En door de gezamenlijke beleving van muziek lossen de vriendinnen uiteindelijk op in de zwerm en worden ze deel van het festival.

avatar van Mug

Mug

Dextro?

Hilarische avonturen van drie meiden op hun eerste Lowlands die versierd worden door vieze pedofielen en een meet & greet hebben met Enter Shikari en inwendig huilen bij Spinvis.

Helaas moeten de documentairemakers ook een aantal suffe die-hards (16 à 19 keer geweest) volgen en een aantal biologen die het gedrag van de Lowlanders analyseren met het gedrag van wilde dieren. Grrrrr.

Aardig, maar als de documentaire zich wist te richten op puur de 3 meiden, dan was het puur hilarisch en pijnlijk geworden. That's want I want!

avatar van AHWA

AHWA

Het waren vooral de mooie beelden van Lowlands die deze docu nog enigszins leuk maakten, want de personen zelf waren vreselijk irritant. Leuk om de mens te vergelijken met het dier, en de montage is dan ook erg goed gedaan, maar die meiden en die ervaren festivalgangers, en die biologen waren vreselijk irritant. Het brengt wel herinneringen terug aan de keren dat je zelf geweest bent, dat dan weer wel.

Ook maar 3.0*

avatar van Macmanus

Macmanus

Vond die vergelijking met dieren echt vreselijk lame gedaan. Haakte toen dat twee keer langs kwam af.

avatar van McSavah

McSavah

Met Mug eens ( ), een gemiste kans. Vooral die biologen waren een nogal flauwe toevoeging, en helemaal als er nog eens natuurbeelden ter vergelijking ingemonteerd worden, alsof we achterlijk zijn. Vond die beelden van het nachtelijke (lege) terrein wel fraai trouwens. Helemaal mooi zou zijn om het personeel dat dan actief is te volgen, althans dat kwam in me op toen ik die beelden zag. Beetje à la Shijie (2004).

Hoe te zien?

maxcomthrilla

Uitzending gemist. Was een paar dagen geleden op de tv bij de publieke omroep.

Overigens heb ik echt een paar keer in een deuk gelegen. Met name die meet & greet met Enter Shikari ( die maar niet van de grond komt ) was hilarisch om te zien. Die meiden konden daar echt geen zinnig woord uitbrengen en alleen een beetje gniffelen met hun mond vol tanden.

Zeker een 3* waard voor het in beeld brengen van het leuke sfeertje dat er heerst op Lowlands en de ontwapenende nieuwigheid van de meiden in festivalland!

danuz

Ik kan hem niet vinden op uitzendinggemist..

Edit: found it! NPO

• 1931 berichten

Alleen de pijnlijk genante meet and greet met Enter Shikari maakt dat deze docu nog net de moeite waard is Dusss... doorspoelen maar is mijn advies!

Verder niks bijzonders en die vergelijking met dieren, wist ik na twee keer ook wel.

Niet aan te gluren.

Veel meer dan een promofilmpje is dit niet geworden ... spelen dit soort docus echt op festivalletjes (Lowlands zelf dan niet meegerekend)? Weinig focus, al gaat het meeste over die drie wichten die voor het eerst naar Lowlands gaan.

Uiterst vervelend volk in deze docu. Weinig boeiende mensen die helemaal niks te vertellen hebben. Het triest zijn nog die biologen die met een aantal enorme plattitudes komen aanzetten, en die dan nog gretig overgenomen worden door de regisseuze dmv idiote dierenmontages.

Sfeerbeelden van het festival waren ook helemaal niks (al komt dat ook omdat ik weinig tot niks met die festivals heb), wordt je op het einde ook nog eens getrakteerd op de omhooggevallen idioten van Triggerfinger. Ugh.

Mnee, de appeal ontgaat mij volledig, zowel van het topic als van de documentaire zelf. Hoe kom je er op om iets als dit te draaien?

avatar van Macmanus

Macmanus

Tikt wel aan die 0,5jes als je dit blijft kijken OH Blijf dit soort dingen niks voor MM vinden straks heb je 20 die hard lowlands fans en het beland nog in de tip 100.

danuz

Niet veel soeps nee. Veel meer dan wat festivalbeelden blijkt het niet te zijn (dan kan je ook zo'n BNN verslag kijken). Verder wat halfbakken oninteressante portretten van bezoekers en een absurd slechte biologieles. Ben zelf nooit op een meerdaags festival geweest, en als ik dit zo zie ben ik blij toe..

Opvallend ook dat op de enige echte beestachtige beelden (de troep die de hele bende savonds achtergelaten heeft) geen biologiecommentaar komt ...

• 1931 berichten

Opzich vind ik het idee om bepaalde festivalbezoekers en het verschil in beleving etc. weer te geven, nog niet zo slecht. Komt misschien ook door mijn interesse hierin, ook Lowlands is bekend terrein voor me.

De uitwerking is alleen zeer matig en oninteressant.

danuz

Ja, wat dat betreft hadden de verschillende portretten wel een functie (jong vs. oud, onervaren vs. ervaren). Maar vond de uitwerking nogal gefragmenteerd. En sowieso vind ik dat gehang van die mensen op zo'n grasveldje nogal 'oninspirerend'. Het moet ook wel een beetje je wereldje zijn, om dit festivalverslag te kunnen waarderen.

Onderhond schreef:

Niet aan te gluren.

Zelfs niet even kunnen (glim)lachen om die ongemakkelijke meet & greet?

En ik keek ook wel even op toen ik vernam dat Triggerfinger een van de hoofdacts(!) van het festival was. Dat is voor zo`n verslag/promotiefilmpje gewoon je reinste anti - reclame!

merijn82 schreef:

De uitwerking is alleen zeer matig en oninteressant.

Eens! Als film stelt het allemaal bar weinig voor. Het hele festivalsfeertje dat in beeld werd gebracht vond ik wel erg boeiend om te zien en bovenal fijn herkenbaar. Samen feesten/samen slapen/met zijn allen in de rij voor de wastafel staan. Lekker gebroederlijk allemaal!

avatar van Valii

Valii

Helaas totaal niet informatief en ook als 'wegkijkertje' soms moeilijk doorheen te komen.

De drie meiden beleven een onopwindend festivalbezoek. Eentje van de drie lijkt het niet eens echt naar haar zin te hebben. Een aantal andere personen worden omschreven als 'biologen', maar de diepgang van hun analyses doet vermoeden dat iedereen zichzelf een bioloog mag noemen. Gelukkig geeft een groepje oudere festivalbezoekers nog een interessant inkijkje in hoe deze subgroep een festival beleefd. Wel erg jammer dat de documentaire maker ervoor kiest deze personen te presenteren als 'zij die precies weten hoe het moet'. Alsof er een bepaalde manier is hoe je een festival moet beleven.

Nee, misschien dat een andere regisseur het nog eens kan proberen, want een documentaire over een festival vanuit verschillende invalshoeken (artiesten, logistiek, pubiek) kan opzich best interessant zijn.

• 1931 berichten

Hoppaaaa, schakel net op tijd in, pik ik toch mooi maar weer even de spetterende meet&greet met Enter Shikari mee van de 3 dames! Haha wat is leedvermaak toch mooi soms.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Hoe ze erbij zijn gekomen om drie hoogst irritante pubermeisjes te volgen is mij werkelijk een raadsel. Daarnaast heeft de docu inhoudelijk verder weinig te bieden. We krijgen wel een erg eenzijdig beeld van het festival en het heeft mij er alleen nog maar meer toe bewogen om het Lowlands festival stelselmatig te blijven negeren. Ik heb de hype nooit begrepen en begrijp het na het zien van deze docu nog minder.

• 1931 berichten

Lowlands is inderdaad uitgegroeid tot een soort van hype onder jongeren, die voornamelijk komen voor het feestje en om er maar geweest te zijn. Overigens is die hype wel langzaam weer aan het afnemen.

Los daarvan is Lowlands wel gewoon een prima festival, met zeer diverse muziekstijlen, theater, film etc. Altijd genoeg te ontdekken daar en een zeer strakke organisatie. Sfeertje is ondanks bovengenoemde ook top (gebleven).

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Ik geef een film niet graag één ster en zeker een documenteren niet, omdat ik dat altijd wel interessant vindt om naar te kijken... maar wat viel dit tegen zeg!

Het lijkt wel of ze de docu probeerde op te vullen dat deze boven het uur uit zou komen en dat uiteindelijk de kijker zo veel verschillende beelden krijg te zien die allemaal op elkaar lijken.

En dat is niet erg, al die verschillende sfeer beelden, maar niet een uur lang.

Er zit gewoon geen informatie in over het festival zelf, het gaat alleen maar om die kudde mensen die ze gaan vergelijken met dieren, terwijl deze mensen gewoon aan het feesten zijn!

Natuurlijk het gaat om die tieners die voor het eerst naar Lowlands en die volgen in deze docu,

maar ook dat slaat niet aan, want daar zit geen richtlijn aan vast.

Misschien zaten er dan wel een aantal doelen in de docu die de regisseur wilde bereiken, zoals het moment dat de tiener meiden hun favorieten band 'Enter Shikari ' backstage mogen ontmoeten. Waar verder ook geen één zinnig woord uit kwam, wat ik me ook wel een (heel) klein beetje kan voorstellen

Maar goed, nu het muziek festival Lowlands zijn eigen documenteren heeft, staan ze gelijk met Pinkpop. Hopelijk weten ze in die docu wel de sfeer beelden en informatie op een goede manier te combineren.

avatar van clockwork72

clockwork72

Omdat aankomend weekend het mijn eerste keer lowlands word heb ik deze gisteravond ook maar gekeken. Documentaire laat eigenlijk weinig boeiends zien, zit weinig diepgang in. Veel geschreeuw van die wijven waar je helemaal gestoord van word, beetje awkward allemaal. Zat te weinig muziek in deze docu. Maarja wat maakt mij het ook uit, ik ga helemaal los volgende week op Queens of the Stone Age!

avatar van .Fee.

.Fee.

Goh, ik heb me toch best vermaakt moet ik zeggen. De drie meisjes waren nog echte kleine meisjes die gniffelend een meet en greet hebben die totaal in de soep loopt, maar waar ze na afloop de beste herinneringen aan hebben en het de beste dag van hun leven noemen. Geweldige plaatsvervangende schaamte!

Ik vond de drie meiden dan ook ronduit het interessantst. De 'oude rotten' en de biologen waren niet per se nodig geweest.

Ik vond de vergelijking met dieren juist wél grappig. Misschien cliché, maar het paste. We blijven een stel dieren die terug gaan naar ons oergevoel op zo'n festival waar we helemaal los gaan.