• 9.372.440 stemmen

Oorsprong: Frankrijk / België

Geregisseerd door: Patrice Leconte

Met onder meer: Alan Rickman, Richard Madden en Rebecca Hall

Plot A Promise

Duitsland 1912. Een afgestudeerde jongeman van bescheiden afkomst begint op de administratieve dienst van een staalfabriek te werken. De baas, een ernstige oudere man, stelt zijn werk op prijs en stelt hem aan als privé-secretaris. Na verloop van tijd wordt de jongeman hartstochtelijk verliefd op zijn vrouw, zonder echter zijn gevoelens te openbaren. Wanneer de baas beslist om zijn protégé naar Mexico te sturen, om er de ontginning van mangaan te overzien, lokt de aankondiging van zijn vertrek bij de echtgenote een wanhopige reactie uit. De jongeman beseft nu dat zij ook van hem houdt. De echtgenote maakt hem een belofte; bij zijn terugkomst, over twee jaar, zal ze van hem zijn...

Lotte Hoffmeister

The Engineer

Post Office Employee

avatar van carlak

carlak

beetje saaie film over een afgekloven onderwerp. Rebecca Hall (vicky uit Vicky,Cristina) vond ik wel aardig acteren.

avatar van Borisboyo

Borisboyo

Saai idd

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Romantisch drama dat mij niet verveelde, mooi geschoten en goed vertolkt. Prachtige decors en verzorgde fotografie. Ik ben toch eens benieuwd naar "La Fille sur le Pont" (1999) van dezelfde regisseur.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Niet echt een geslaagde romantische dramafilm.

Het geheel komt nogal sloom over, en er is geen enkele chemie aanwezig tussen beide personages. De Eerste Wereldoorlog had misschien wat meer uitgediept mogen worden, maar het is grotendeels de misplaatste cast. Dit is best wel jammer, want voor de rest is het verhaal redelijk onderhoudend.

Alan Rickman won in 2014 een Tiantian Award voor Beste Mannelijke Bijrol. Patrice Leconte werd in 2015 genomineerd voor een Magritte Award.

2,5 *

avatar van parcivalis

parcivalis

Het totale gebrek aan dynamiek in dit romantische drama wordt enigszins goedgemaakt door Rebecca Hall. Zij heeft lippen om te zoenen. Opmerkelijk dat ik de hele film maar niet door wilde krijgen dat het verhaal zich in Duitsland afspeelt. De cameraman lijkt hier en daar slordig. Films die zich in deze tijd afspelen kan ik altijd wel waarderen. Toen was alles nog mooi.

avatar van Fransman

Fransman

Een Frans/Belgische productie, met een Engelse titel, gemaakt door een Franse regisseur, naar een novelle van de Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig, spelend in het Duitsland van kort voor de Eerste Wereldoorlog, met een volledig Britse cast, waardoor iedereen natuurlijk Engels spreekt, en opgenomen in Wallonië, Luik en Brussel. Ben ik nou zo'n zeikerd of is dit een beetje raar?

Aan een verhaal van Stefan Zweig kun je geen buil vallen. Met de regie van Patrice Leconte ook niet, zou je zo denken. En dan nog met twee acteerkanonnen als de onlangs overleden Alan Rickman, en Rebecca Hall. Wat een fantastisch acteur Rickman was blijkt uit iedere nuance. Naar Rebecca Hall is het altijd fijn kijken, al spat die 'hartstochtelijke liefde' tussen haar en Richard Madden niet van het doek af. De Duitse touch ontbreekt hier natuurlijk volkomen. Daarmee doe je Zweig geen recht. Van die Eerste Wereldoorlog zie je niets. Hoe die twee geliefden die zes jaar verwijdering doorkomen, ook niet. Maar ja, blijft altijd die vraag, krijgen ze elkaar nou of niet. Daardoor kijkt het wel lekker weg.