• 9.379.091 stemmen

Met onder meer: Seth Rogen, Rose Byrne en Zac Efron

Releasedatum: 8 mei 2014

Plot Neighbors

"Family vs. Frat"

Het jonge stel Mac en Kelly Radner (Seth Rogen en Rose Byrne) wordt gedwongen om naast een luidruchtig en onaangenaam studentenhuis te gaan wonen na de geboorte van hun baby. Wanneer ze te kampen krijgen met de student Teddy Sanders (Zac Efron) zorgt zijn onbezonnen gedrag voor de nodige problemen.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Lekker filmpje om met vrienden te kijken, verhaal is uiteraard niet meer dan de kapstok om de grappen aan op te hangen, vaak geslaagd, soms minder en een enkele geniaal (airbag).

Het is allemaal niet hoogstaand, maar grappig is het zeker. Rogen is hier merkbaar in zijn element, Efron doet het naar behoren. Rose Byrne vind ik af en toe 'n beetje vermoeiend, maar dat kan aan mij liggen.

Dikke voldoende.

En inderdaad 'n leuke baby.

avatar van Brabants

Brabants

Deze film kent als uitgangspunt kersverse ouders die duidelijk nog stoeien tussen studentenleven en ouderschap, waarbij het nu juist studenten zijn die hun leven nog verder overhoop zullen gooien. Hierbij wordt uiteraard het blik met clichés geopend en zijn herkenbare situaties makkelijke inkoppertjes. Toch gaat de rek er gaandeweg uit en lijkt de fantasie van de regisseur maar van korte duur te zijn. 'Seth Rogen' speelt wederom een komische lobbes en komt hierdoor niet bijster origineel meer over. Hierdoor is alles net teveel van hetzelfde en eigenlijk ronduit flauw.

avatar van 053

Wat een slechte film, slechte dialoog, verhaal sloeg helemaal nergens op, tenenkrommend slecht einde, kon zelfs het ontbloot bovenlijf van Efron niets aan goedmaken.

avatar van Mescaline

Mescaline

Een stuk leuker dan ik had verwacht! Seth Rogen is een acteur die je moet liggen maar ik kan hem als comedy acteur wel waarderen.

Misschien een redelijk standaard verhaaltje maar wel een erg leuke uitvoering hier van, de tijd vloog voorbij en heb zelfs een paar keer goed kunnen lachen.

Heel leuk en fijn tussendoortje!

avatar van the new guy

the new guy

Best wel leuk. Leuker dan verwacht inderdaad. De frustraties bij de papa en mama zijn wel grappig en de frat is herkenbaar. Soms draven de hoofdrolspelers wat door, maar over het algemeen grappig genoeg voor een komedie.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik hou van een flauwe film op zn tijd, maar deze film is gewoon NIET grappig... Verhaal is simpel maar leent zich wel voor leuke grappen maar de uitvoering is gewoon rondout slecht.. De hoofdrolspelers forceren en proberen teveel waardoor ze juist het omgekeerde zijn: niet grappig

Het verhaal gaat over een stelletje met een kind.. En dan komen er plots studenten naast hun wonen die een tering lawaai maken.. en ja krijg die maar stil.... en dan komt het feestbeest in hun boven..

FIlm is veel te geforceerd en gewoon niet grappig, acteerwerk is tegenvallend.. En tja... Gewoon een dikke tegenvaller

avatar van madmax2011

madmax2011

vond er niks aan

jumpstylemovie

Na 15 minuten afgezet... maar toenet alsnog opgezet om hem samen met m'n zusje te kijken. Het begint saai. Ik had eigenlijk helemaal geen zin in nog een Seth Rogen film maar aan het eind van de rit ben ik toch weer overtuigd. Ik hou wel van zijn doen en laten, alle flauwe wietgrappen en zo. Hij heeft toch een beetje z'n eigen genre gecreëerd (of is dat teveel eer?).

Zac Efron vind ik erg veranderd in positieve zin. Volwassener, breder (echt wtf) en eigenlijk ook een best overtuigende acteur. Dave Franco zie ik altijd graag omdat hij ten eerste zoveel lijkt op z'n broer en ten tweede gewoon een goede acteur is, hoewel hij zijn rol in 21 jump street niet evenaart. Dit personage was iets te schreeuwerig maar dat is eigenlijk met name aan het begin. Aan het eind krijgt hij wat meer eh... "diepgang".

Ik denk dat veel van die jonge acteurs straks een goede carrière gaan krijgen. Dit is een leuk begin waarin ze het al heel goed doen (Franco, Mintz-Plasse etc.)

jumpstylemovie

Het gevecht op het einde is trouwens heel leuk.

avatar van Waku

Waku

Ondanks de makkelijke grappen en soms erg flauwe scenes (met name richting het einde) is "neighbours" toch wel grappig.

Het in de film verwijzen naar klassieke filmscenes is ook wel geinig.

kleine voldoende. vlug tussendoortje.

2.5*/3*

avatar van Svenster

Svenster

Leuke en vermakelijke film. Van tijd tot tijd echt wel smakelijk gelachen. Ik vind Seth Rogen sowieso een leuke acteur. Lekkere eigen stijl van acteren. 3,5*

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Eens met mijn bovenbuurman.

avatar van Barry83

Barry83

Wat een slechte film! Totaal niet grappig! Nog niet 1 keer moeten lachen

Maar heb dan ook een hekel aan Seth Rogen wat een vreselijk irritante acteur. Is in deze film niet anders.

Barry83 schreef:

Wat een slechte film! Totaal niet grappig! Nog niet 1 keer moeten lachen

Zelfs niet toen ie z'n joint op at?

avatar van ribas123

ribas123

een 2.0 omdat ik het kon kijken

Meh. Maar 1 keer echt gelachen. Bij die airbags op kantoor. LOL .

Ok. en Outkast.

avatar van peterjohn

peterjohn

Niet serieus te nemen uiteraard, deze film. Desondanks heb ik er niets goeds over te melden.

avatar van stemvantwente

stemvantwente

Zitten paar leuke stukken in verder vond ik hem niet zo bijzonder. Leuk voor een avondje als je jezelf verveeld en ff lekker lam op de bank wilt hangen filmpje kijken.

avatar van ockhausen

ockhausen

SLAP!

avatar van guillvdw

guillvdw

Hier en daar wat overdreven humor, maar die is goed te smaken als je deze film als licht tussendoortje wilt nemen

avatar van DiDa

DiDa

Ik geef niet snel 1 ster, maar vond dit echt een verschrikkelijke film. Heb niet 1 keer kunnen lachen. Stomme dialogen (die grappig bedoeld zijn) die volledig de plank misslaan. Slechte en flauwe grappen. Nee, dit bewijst maar weer eens dat trailers behoorlijk kunnen bedriegen...

avatar van marissaheinrich

marissaheinrich

Wat een aparte film, ik vond hem slecht maar tegelijkertijd ook zo slecht dat het eigenlijk weer goed was.

Totaal niet mijn film, waarom dan toch een 2,5? Nou, ik heb serieus gelachen, het was zo flauw en zo overdreven dat ik het grappig vond, een film die mij kan laten lachen verdiend minstens een 2,5.

Ik heb wel een aantal keren overwogen hem uit te zetten maar dan gebeurde er weer iets dat ik dacht van, oké nog even door, en zo ging het bijna de hele film... Een 2,5 is vrij hoog voor een slechte film, hij verdiend het ook eigenlijk niet.. maar ik heb zo gelachen om de slechte humor, ach, vooruit...

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Onderbroekenlol ten top, maar veel lachen is er niet aan.

Wanneer een jong koppel geconfronteerd wordt met hun nieuwe buren, vrezen ze hun kalme buurt te zullen verliezen aan studentendopen en te luide muziek. Gaandeweg ontdekken de twee hun vergane jeugd met behulp van hun dochter terwijl de studenten vrezen het paadje van de ‘oudjes’ snel te moeten volgen. Reden genoeg voor de jongeren om de geluidsboxen op maximum te zetten en het flink op een feesten en zuipen te zetten. De daaropvolgende dispuutjes en fellere ruzies tussen de bewoners zijn soms grappig, maar veelal onorigineel te noemen.

Het concept is helaas al even slecht als de casting die met de film gepaard ging. Hoewel de rol hen op het lijf is geschreven, zijn posterboy Zac Efron en Dave Franco enerverend om zien. Seth Rogen lijkt als enige de film op een zeker niveau te houden en dus doet hij waar hij altijd goed in was; het genre komedie als excuus gebruiken om een (slecht) plot op een slappe manier uit te werken. Dat de grappen / pesterijen steeds gemener uit de hoek komen, lijkt een leuke zet tot je het effectieve resultaat ervan ziet. Zeker wanneer het vulgaire en geesteloze moppen betreft.

avatar van Whunter

Whunter

Gewoon een flutfilm, als je dronken bent zal ie veel beter zijn, met vrienden om je heen als afleiding.

avatar van Theunissen

Zeer flauwe en puberale komedie die eigenlijk ook nergens echt grappig is.

Het flauwe flut verhaal slaat nergens op en het hetzelfde geldt voor de uitvoering. De humor die erin zit bevat hoofdzakelijk drank, drugs en seks grappen en dan van een zeer bedenkelijk laag niveau. De enige scenes waarbij er een glimlach verscheen op mijn gezicht, was bij de kolf scene met de overvolle borsten (van Rose Byrne) met melk en bij de verstopte airbags (en dan doel ik niet op borsten maar op airbags genomen uit een auto )

De cast met toch niet de minste personen als Seth Rogen, Rose Byrne en Zac Efron weten nergens te overtuigen en zijn ook eigenlijk niet grappig, zeker wat betreft Zac Efron in een verschrikkelijk slechte rol als leider van een studentenvereniging. Ondanks dat de film niet echt lang duurt, was hij behoorlijk langdradig en had ik het na 60 minuten eigenlijk wel gehad met deze film.

P.S. het was wel geinig dat dat de drie hoofdpersonages uit de leuke en zeer grappige TV-serie "Workaholics" ook heel even de revue passeren. Men had beter een hele film over hun kunnen maken in plaats van deze flauwe komedie.

avatar van Spetie

Inhoudelijk stelt het allemaal weinig voor, de humor kun je gerust onder onderbroekenlol plaatsen, maar ik heb me hier prima mee geamuseerd.

Seth Rogen is ook wel helemaal op zijn plaats hier en vormt een leuk duo met Rose Byrne. Ook Dave Franco komt hier prima uit de verf. Zac Efron is minder van de komische timing en is hier niet echt sterk. Het verloop van het verhaal is voorspelbaar, maar de grappen zijn redelijk geslaagd en het drama neemt gelukkig nooit de overhand. Ook het feest zelf was erg geslaagd en zag er best wel cool uit.

Neighbors voldoet als pure komedie, is misschien wat platvloers, maar kent voldoende humor en geslaagde grappen en dan heb je als komedie het goed gedaan.

avatar van Boomschors

Boomschors

Bij tijd en wijle best leuk, maar het plot was te vaak ronduit idioot. Seth Rogen en co. schrijven een brief waarin ze zich voordoen voor de universiteit (lijkt me illegaal), breken in in het studentenhuis (lijkt me illegaal), breken in in Zac Efrons kamer (lijkt me illegaal), beschieten een politieagent met vuurwerk (lijkt me illegaal), helpen de studentenvereniging en het toekomstperspectief van Efron om zeep, maar om de een of andere reden worden ze niet juridisch vervolgd en zijn Rogen en Efron weer dikke vriendjes na afloop? Tuurlijk... Het lijkt me dat de film de studenten als plaaggeesten poogt te portretteren die op hun nummer moeten worden gezet, maar ik moet zeggen dat ik juist de volwassenen veel te ver vind gaan.

avatar van james_cameron

Best vermakelijke maar nogal gemakzuchtige komedie, die volledig drijft op het charisma van de hoofdrolspelers. Zac Efron is leuk a-typisch gecast; Seth Rogen daarentegen speelt volledig op de automatische piloot. Gelukkig heeft Rose Byrne als zijn vrouw een paar leuke scenes toebedeeld gekregen, net als beste vriend Ike Barinholtz. Qua plot houdt de film niet over en er valt te weinig te lachen, al zijn er best een paar hilarische momenten. Maar niet genoeg.

avatar van Kondoro

Kondoro

Toch erg vermakelijk... Ook zeer leuke vent die Seth Rogen, moet altijd wel lachen om die kerel haha...

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

De trailer geeft iets te veel weg, daardoor blijven enkele grappen wat lauw. Verder is dit stukken beter dan ik verwacht had - nl. iets op Seth Rogen-niveau.

Door de relatief korte speelduur blijft de grappendichtheid vrij hoog. Het verplichte dipje langs beide kanten blijft kort, waardoor het tempo blijft.

Seth Rogen blijft ook genietbaar in dit genre, ook al is het keer op keer dezelfde rol die hij speelt - ik ben benieuwd hoe lang ik zijn moppen over wiet nog ga kunnen trekken. Rose Byrne vormt een geslaagde tandem met hem en zelfs Zac Efron heeft een sterk moment - die Batmanimitatie. Enkel Dave Franco is waardeloos. Het moét echt enkel dankzij broerlief zijn, anders zie ik totaal geen reden hem te casten. Ik had veel liever Christophe Mintz-Plasse in zijn plaats gezien, die wordt hier schromelijk onderbenut.

Hap-slik-weg maar wel smakelijk.