• 9.374.006 stemmen

Force of Execution (2013)

Actie / Misdaad | 99 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Keoni Waxman

Met onder meer: Steven Seagal, Ving Rhames en Danny Trejo

Plot Force of Execution

"Don't Break The Code."

Alexander Coates (Steven Seagal) zijn criminele imperium legt hem geen windeieren en is verwoestend voor zijn vijanden. Totdat zijn beste huurmoordenaar, Roman Hurst, een routineklus verprutst. Alexander spaart het leven van zijn protegé maar verlamt zijn handen waardoor hij niet meer kan werken. Wanneer Iceman (Ving Rhames), een meedogenloze moordenaar, verschijnt moet hij nog eenmaal de hulp inroepen van Hurst.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van filmkul

filmkul

Zwakke actiefilm. Flinterdun verhaal dat op zich nog wel redelijk wordt uitgewerkt, maar de spanning ontbreekt. Verder slappe actie, met uitzondering van de scene in de gevangenis. Seagal, die normaal gesproken het niet van zijn acteerkwaliteiten moet hebben, zet hier een zeer zwakke rol neer. Hij komt niet over als gangsterbaas. Fosters vechtkwaliteiten komen aardig uit de verf en worden goed in beeld gebracht door Waxman.

Slappe hap. 1.5

Een leuke film voor als je een avond niet te doen heb en zin heb in een beetje overdetop action movie dat is force of execution een aanrader. ben je een film liefhebber dan kan je deze film beter effe links laten liggen want sommige stukken zijn toch beetje te onrealistisch wat wel jammer is van seagal want eerder waren zijn films echt super.

avatar van Piratje

Piratje

onzinnig verhaal rond twee handen en enkele bendeleiders.

Helemaal geen inhoud en erg zwak.

Niet veel. Zelfs nbiks waard.

Dus minste van het weinige. 0,5*

avatar van Willem2012

Willem2012

Hoewel ik fan ben van Steven Seagal vond ik dit toch echt een foute rol voor Seagal.Maar ja ...geeft wel actie.Meer dan 2 punten wil ik deze film echter niet geven

avatar van martijnk

martijnk

Eigenlijk een beetje flauw de mensen die een 0.5 geven omdat er geen verhaal is, volgens mij zijn die vergeten dat ze naar Steven Seagal kijken en ik snap niet waarom ze uberhaupt de moeite nemen om te gaan kijken.

Een Steven Seagal film = geen verhaal en veel aktie, bloed, gebroken botten etc. en dat is precies wat deze film had van begin tot eind.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

martijnk schreef:

Well said!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Redelijke actiefilm. Ondanks de cast en de constante actie heeft de film verder erg weinig om het lijf. Seagal speelt deze keer een soort maffiabaas, ipv een agent of kok. Leuk dat hij ook weer eens wat andere rollen probeert, maar hij moet het gewoon hebben van de actiescènes en zeker niet van het acteren. Gelukkig komt hij meerdere keren in actie, want anders had het allemaal wel erg karig geweest. Foster heeft wel een aardig rolletje, en kan hier goed zijn vechtkunsten laten zien. Inderdaad lijkt hij een beetje op onze vriend Scott Adkins. Rhames speelt een keiharde gangster, maar zijn rol is ook niet echt boeiend. Tenslotte mag Trejo nog opdraven met een paar leuke scenes. Kortom als je van actie houdt en niets geeft om een verhaal is dit je ding, maar verwacht geen hoogstaand acteren of verhaal, wat wel logisch is bij een Seagal film meestal.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Zelfs een liefhebber van Seagal heeft het moeilijk bij deze film. Onverstaanbaar spreken is tot een hoger goed verheven en dat dan zo laag mogelijk. Alsof elke gangster zo praat. Een dodelijke schorpioen repareert snel kapotgeslagen botten in ja handen. Toch een Nobel-prijs waardig. Redelijke actie in een redelijk tempo maar bottom line een slechte productie.

avatar van Lennert

Lennert

Ik heb medelijden met Bren Foster. De beste man kan fantastisch vechten en heeft wel degelijk genoeg charisma om zichzelf staande te houden, maar op de dvd cover is het zo dat of zijn naam te zien is, maar niet zijn foto, of zijn foto, maar niet zijn naam. Nee, op deze manier zal hij niet snel gaan rivaliseren met iemand als Scott Adkins, terwijl hij dat wat mij betreft wel zou verdienen. Nee, de verkooppunten moeten duidelijk een immer fluisterende Steven Seagal die er zoals altijd weer weinig zin in lijkt te hebben, een Danny Trejo die een hilarische scene krijgt te spelen waarin Bren Fosters handen genezen worden met schorpioengif en ze daarna... opnieuw te breken terwijl Ving Rhames vooral lui op een stoel zit te schelden op de meest idiote wijze. Sorry Bren dat je als overduidelijke hoofdpersoon weinig mogelijkheden kreeg om meer naam voor jezelf te maken.

Het script is een hilarische aaneenschakeling van stompzinnige dialogen en domme situaties, waarbinnen af en toe verdienstelijke actie plaats vind. Verder is het niets meer of minder dan dat, gewoon een stomme aangelegenheid met leuke actie - vooral van Foster, want Seagal's kunstje is in de tussentijd weinig interessant meer te noemen met de klapjes die hij mensen op hun rug geeft. Alsnog genoeg om flink om te lachen en lang niet zo erg als een Kill Switch of Attack Force, maar ik vind Maximum Security toch een stukje beter.

avatar van .44 Magnum

.44 Magnum

Maximum conviction ...en die was inderdaad beter.

avatar van fritsy

fritsy

Bagger.

avatar van Lennert

Lennert

.44 Magnum schreef:

Maximum conviction ...en die was inderdaad beter.

Godverdomme, zelfs ik kan Seagal's troep niet meer uit elkaar houden XD

avatar van Tarkus

Tarkus

Dat je van films met Steven Seagal niet veel moet verwachten is alom bekend.

Je hebt er redelijk goede, slechte en zeer slechte... deze film behoort tot de laatste categorie.

De vertolkingen zijn ondermaats, zelfs van ouwe rotten in het vak zoals Ving Rhames.

En hoewel de actie bij deze films altijd wel overdreven wordt is het hier ook zo, maar dan nog eens slecht op de koop toe.

Geeft toch nog een kleine score, omdat Danny Trejo me wel beviel in zijn rol.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Goede aktiefilm met Seagal zonder meer. Hij wordt wel stilaan een jaartje ouder en is steeds minder te zien in zijn nieuwste films en daar lijdt deze film onder. Toegegeven Bren Foster, de acteur die Hurst speelt, is een leuke verschijning, maar toch maar afwachten of hij het echt zal maken als leading actor in actiefilms. Heel wat oudjes trouwens in deze film en eigenlijk zijn we beter gewend van Seagal. Als hij niet meer in zijn films te zien is kan hij er beter mee stoppen vind ik. Uit respect voor Steven toch 3,5 sterren. We hebben dringend nieuw bloed nodig voor actiefilms, dus de actiefilms die nog uitkomen moeten we koesteren

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Matige actiefilm met Steven seagal, niet de beste film met hem, vond het ook een beetje een duistere film, de actie scenes waren wel goed, verhaal niet echt aanwezig.

niet goed, maar ook niet slecht deze film.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Vroeger maakte seagal echt goede actie films,nu is het lange halen vroeg thuis.ook deze flick laat hem weer zien als een norse bijna niet te verstane beer die wat text in de camera bromt en hier en daar wat botjes breekt......toch zou ik wel eens een wedstrijdje tussen steven en rico Verhoeven willen zien,kijken wie er het langst overeind blijft staan... 2.5 stars.

avatar van coumi

coumi

Toch maar gekeken toen deze afgelopen weekend op RTL werd vertoond, maar ondanks dat mijn verwachtingen vooraf al niet hoog waren, viel het waarlijk niet mee. Rommelige, matte actiefilm die nog enigszins te doen is door de aanwezigheid van de populaire koppen van Rhames(als onopvallende bad guy) en Trejo(die de beste acteerprestatie levert, wat voldoende zegt over de rest). Seagal zelf speelt weer eens op zijn bekende wijze een irritante, filosoferende held. Hij is inmiddels te vadsig en te oud voor dit soort actie, en dan weer wel zo slim om hier een sidekick te hebben die de gevechten mag doen, maar redden doet dat deze ziel- en structuurloze actiefilm geenszins.

avatar van psychopath

psychopath

Heb heel wat Seagal films gezien maar dit is toch wel 1 van de slechtste!

Op zich jammer omdat er acteurs in zitten buiten Seagal die ik graag zie, Danny Trejo, Ving Rhymes en wat C gezichten waar ik de naam niet 123 van weet.

Wat me het meest stoort is Seagal als Mafia baas aangezien die niet kan acteren komt het ruk over.

Verder die hele 6 0 crips bullshit gaat nergens over.

De actie scènes van Seagal niet lekker gefilmd net zoals veel andere scènes.

Eenmalige film.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke actiefilm die lekker wegkijkt. Prima mee vermaakt.