• 9.375.972 stemmen

Geregisseerd door: Scott Waugh

Met onder meer: Aaron Paul, Dominic Cooper en Michael Keaton

Releasedatum: 13 maart 2014

Plot Need for Speed

"For honor. For love. For redemption."

Tobey Marshall (Aaron Paul), een jonge automonteur die er ingeluisd is door een rijke zakenman, is nog maar net uit de gevangenis wanneer hij mee gaat doen aan een crosscountry-race. Dit met een wraakplan in zijn gedachten. Wanneer zijn ex-partner echter lucht krijgt van de race, schakelt deze direct de politie in.

Tobey Marshall

N811

gebaseerd op de game?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hopelijk rijden ze hier dan ook in dinosauriërs en marktkraampjes.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ziet eruit als een prima tussendoortje. En Paul ('Breaking Bad' bitch) is natuurlijk een goed acteur.

avatar van jippie2010

jippie2010

Kan me niet voorstellen dat dit een hoogvlieger wordt.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Aaron Paul + Fast & Furious =

Dit wordt sowieso leuk. Hij zal alleen altijd Jesse blijven voor mij.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van NERD

NERD

Vond de trailer niet bijster goed. Veel gerace en gecrash, standaard "blabla moet boeten voor blabla" en Aaron Paul waarvan ik nog niet over Breaking Bad heen ben. Hopelijk valt het net zo mee als bijvoorbeeld het uitstekende Rush t.o.v. de bar slechte trailer, maar ik verwacht er niet veel van.

Vanaf 13 maart 2014 in de bioscoop (eOne)

NL trailer (YouTube)

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!

Ik verwacht niet veel, maar ben wel erg benieuwd.

avatar van Rvdz

Rvdz

Last minute 3D conversie .

avatar van Shinobi

Shinobi

Rvdz schreef:

Last minute 3D conversie .

Serieus? Zo kansloos ook. Ik ben klaar met die goedkope 3D conversies.

avatar van thelolo

thelolo

Leland Palmer schreef:

avatar van jokemeistah

jokemeistah

Yeahh Breaking Bad & FastFurious gecombineerd.

avatar van Withoot100

Withoot100

Film wat ik misschien wel wil zien in de Bios wacht even de meningen van andere af. Kan niet veel opmaken uit de trailer of deze film middelmaat of goed is.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Vermakelijke mix van F&F en road-movies. De races/achtervolgingen en locaties zijn zeer spectaculair. De lage camerawerk en steun uit de lucht vond ik ook heel origineel. Verder niks aan te merken op de mannelijke cast (vooral Keaton leeft zich lekker uit). Maar de vrouwen vielen zwaar tegen, anders had ik deze beslist beter gevonden dan F&F.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Uiteindelijk een vrij duffe afstammeling van zijn voorgangers binnen het thema. Vermakelijk was het wel, maar de stunts en de racebanen zagen er iets te veilig en gecontroleerd uit. Het meeste is geschoten bij daglicht en dat is niet erg (locaties worden mooi benut) maar wellicht hadden ze wat colour-correction kunnen toepassen. Daarbij vond ik de acteurs jonger lijken dan ze daadwerkelijk zijn en dit veroorzaakte lichte argwaan. Vooral Harrison Gilbertson (Pete) leek me eerder in een verwijfd popbandje thuis te horen. En dat gedoe van wraak-nemen op Dino omdat hij Pete achter had gelaten in dat ongeluk vond ik wat teveel blijven kleven (Tobey had hier ook rekening mee moeten houden alvorens hij meedoet aan een race) maar blijkbaar vinden de makers dit nodig om het vlammetje van de hoofdrolspeler aan te wakkeren. Ik voelde niet echt de adrenaline en de titel 'Need for Speed' is gedurfd want het legt de verwachtingen automatisch wat hoger. Slotscène met die monsterbakken mocht er wel wezen, maar eigenlijk gebeurde er hier ook niet veel noemenswaardigs. Al bij al wel redelijk maar ik wacht al een tijdje op een knaller zonder al die heisa en persoonlijke problemen.

avatar van Materny

Materny

Kritische noten mogen geplaatst worden bij deze film die het voornamelijk moet hebben van de actie op de weg. Off-road zoals ik het bij dezen noem gebeurt er weinig noemenswaardig, en rijgt men wat simplistische elementen aan elkaar totdat er iets van een halfbakken plot ontstaat

De races en bolides die degraderen tot schroot zien er meer dan prima uit, ook doordat de manieren van filmen je wat meer in de actie zuigt dan bij bijvoorbeeld een fast&furious. Je zit als het ware soms op de bestuurdersstoel, en dat geeft toch wel een extra dimensie aan het geheel.

Minpunten toch wel het plot, waarbij enkele onmogelijke situaties geschetst worden (die halfbakken komediant die overal en nergens mag vliegen, en zonder tekst of uitleg Cesna's, helikopters en militaire toestellen weet te boosten. Of wat te denken van een Aaron Paul die na een half jaar boetedoening al weer op straat staat; gezien de rampage op de weg en de talloze gewonden dan wel doden op zijn conto zou men denken aan op z'n minst dubbele cijfers.) De casting van Harrison Gilbertson valt ook enigszins uit de toon, al wil het oog ook wat (spectaculaire crash trouwens).

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Wat had ik graag Amber Heard of Rosie Huntington Whiteley gezien ipv die irritante en kinderlijke Poots.

avatar van Shinobi

Shinobi

"They took everything from me."

Ik ben zelf een redelijk groot fan van de gamereeks en heb een stuk of zeven delen ervan gespeeld, waarmee ik me kostelijk heb vermaakt. Toen ik hoorde van de plannen om hier een film van te maken, was ik enigszins sceptisch. Want hoe zou je zoiets kunnen verfilmen, naast het feit dat 'The Fast and the Furious' min of meer deze plek heeft ingenomen. Maar ik moet zeggen dat het best goed is gelukt.

Qua verhaal is het uiteraard erg simplistisch en voorspelbaar gehouden, net zoals in de games. Het is wel onderhoudend te noemen en verveelt nergens. Debet hieraan is Aaron Paul die prima roeit met de riemen die hij heeft; hij weet de protagonist van de juiste emoties te voorzien. Hierdoor ga je als kijker met hem meeleven gedurende zijn race naar gerechtigheid. Daarnaast is de lieftallige Imogen Poots geen straf om tegenaan te kijken. Het helpt dat de onderlinge chemie tussen Paul en Poots goed over komt.

Maar waar het natuurlijk om draait zijn: de snelle bolides, (politie)achtervolgingen en gestoorde manoeuvres. Hiervan zijn er genoeg te vinden in 'Need for Speed'. Zo zie je de meest exotische sportwagens over het beeld scheuren, met hier en daar een spectaculaire crash als gevolg. De manier waarop dit is vastgelegd, zorgt voor de nodige dosis adrenaline; mede door enkele P.O.V. shots zat ik er helemaal in. Tevens is er geen gebruik gemaakt van CGI en/of green screen, daardoor komt het geheel authentiek over.

Al met al erg vermakelijk, ik had niet verwacht dat ik zo veel plezier hieraan zou beleven. Ik zat dan ook zowat de hele film met een grote glimlach op mijn gezicht te genieten van al het racegeweld. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

3,5 Sterren.

avatar van MRDammann

MRDammann

Aaron Paul, bekend van de serie Breaking Bad, heeft een film gekozen waar helaas niet zijn kwaliteiten tot wasdom komen. Need for Speed is een echte hersenloze actiefilm. Dialogen zijn slecht, verhaal is slecht en er worden erg veel clichés in verstopt. Maar de actie is erg spectaculair en de tijd vliegt om. Ik had helemaal niet het idee dat ik naar een film van langer dan 2 uur zat te kijken.

Kortom, een leuke film voor fans van de game en voor hersenloze actie. Fans van diepgang kunnen maar beter heel snel uit de buurt van deze film blijven.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Need for Speed zal menig autofan zeker blij maken, de mooiste en snelste exemplaren komen voorbij. Maar je gaat niet naar een film om alleen auto’s te kijken, dan kijk je wel naar top gear of de formule 1. Je wilt ook iets van een persoon voor wie je kunt juichen tijdens deze races en dat mist Need for Speed. Daarnaast duurt de film veel te lang en is de 3D conversie zo belachelijk dat je na afloop echt van 2,50 extra voelt beroofd. Wil je dus meer dan twee uur naar auto’s kijken die snel rijden en tussendoor wat mensen horen praten over auto’s en hoe ze gaan racen? Dan is Need for Speed iets voor jou. Als film kan je hem maar beter slopen en in onderdelen verkopen, want er zijn bepaalde stukken die wel goed zijn. Als geheel is het echter zeker niet goed. Je kan beter het spel gaan spelen op je playstation.

‘Need for Speed’ Review | Filmtakers

avatar van blackcat13

blackcat13

Hoe zit het met de aanwezigheid van de politie in deze film? Zetten die groots in om de straat races te stoppen, zit er nog een badass smeris in of staan ze - zoals vaak bij dit soort films - alleen maar steeds voor lul en vliegen hun wagens door de lucht alvorens tegen een boom of muur te crashen?

In de laatste Need for Speed game was veel aanwezigheid van de Politie, kon je zelf ook als agent spelen, en die hadden best coole bakken rondrijden.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Politie rijdt er zowat voor spek en bonen bij...

avatar van ipman-99

ipman-99

"They took everything from me." ... " !!!

Geweldig van Genoten !!! 'Need For Speed' is uiteraard gebaseerd op de games.

De aanpak is serieuzer en volwassener dan pakweg 'The Fast And The Furious' films.

Het verhaal is zeker niet meesterlijk maar wel aardig voor in dit genre.

De cast kent enkele geweldige en 'frisse' namen ...Aaron Paul, Dominic Cooper, Imogen Poots,

Dakota Johnson (dochter van Don Johnson) en Michael Keaton !

Michael Keaton speelt hierin een klein rolletje als underground race commentator.

De film kent enkele heerlijke sexy bolides die uiteraard werden

betrokken in het schouwspel qua vette achtervolgingen en over the top manoeuvres.

Een heerlijke adrenaline rush raast doorheen gans de film aan een heerlijk tempo.

avatar van supadragon8

supadragon8

Was zeer aangenaam verrast. Zeker beter dan welke film dan ook in de Fast & Furious serie als je het mij vraagt. Beter verhaal en ik vind het einde keurig gedaan.

avatar van roppet

roppet

Vette film. Tof verhaal! Gewoon kijken!!

avatar van roppet

roppet

En inderdaad veel beter dan de fast & furious films

avatar van qtano

qtano

Goede film met een goed verhaal!

Heerlijk geluid, goed acteerwerk en natuurlijk schitterende auto's!

Een echte aanrader! *4,0