Genre: Komedie / Misdaad
Met onder meer: Masatoshi Nagase, Keisuke Horibe en Tadanobu Asano
6,2 (773)
Gesproken taal: Japans
Plot Party 7
Zeven personen treffen elkaar in dezelfde hotelkamer. Een dief die een koffer vol geld heeft gestolen van de maffia, zijn ex-vriendin, haar obsessieve vriend, een maffia-lid met de opdracht de koffer terug in handen te krijgen, een ander maffia-lid met de opdracht ze allemaal te vermoorden, voyeur Captain Banana en zijn leerling Mister Yellow.
Shunichirô Miki
Travel Agent
Baldie
Doctor
Dopke
De film begint geweldig, waarbij de personages in fraaie animatie sequences geintroduceerd worden. Wat volgt is een opeeenstapeling van weirdness, hectische gebeurtenissen, aparte personages en onlogischheden waarbij de film zichzelf gelukkig nergens serieus neemt. Wie een beetje bekend is met dit soort films weet wat hij kan verwachten, filmisch ge-experimenteer, soms geslaagd, vaak ook niet en veel banale grappen. Jammer is wel dat het nergens heel extreem wordt, maar altijd binnen de perken blijft waardoor veel woord- en dialooggrappen vrij voorspelbaar zijn.
De film speelt zich voornamelijk op twee locaties af, een peep-ruimte waarbij "Captain Banana' en zijn aankomende pupil de aangelegen hotelkamer bespioneren. Dit werkt tot op een zekere hoogte. Doordat de film nergens over gaat en geen richting lijkt te nemen wordt het op een gegeven moment wel storend om iedere keer alleen van personage naar personage te springen, maar dan dient zich weer een nieuw personage aan om je aandacht op te vestigen en begint het ritueel opnieuw.
Al met al prima vermaakt met dit alegaartje zoals ze alleen in Japan gemaakt worden. Het is humor dat je moet liggen, vrij overdreven gedoe waarbij stemmingen om de drie seconde veranderen, maar ik kan er nog geen genoeg van krijgen. Nu maar snel op zoek naar Ishii's eerste film. 3*
Captain Banana ...
In lange tijd niet meer zo'n leuke film gezien. Knotsgekke personages, dikwijls absurde humor en alles heerlijk over-the-top. Ook de filmische experimenten vond ik geslaagd en houden het tempo in de film.
Eigenlijk best een simpele film, op twee basislocaties gedraaid, maar de personages en de gehele situatie maken van deze film een zeer leuk geheel. Een typische 4.25* film, maar 4.5* omdat het toch weer zolang geleden is dat ik nog zulke film gezien heb. Beetje ruime score dus, maar heb me dan ook in lange tijd niet meer zo geamuseerd met een film.
Aanrader, voor wie weet waar hij aan begint.
Goodfella
Goeie genade wat opent deze film goed. Volkomen absurdistisch dialoog gevolgd door een geniale aankondiging van de personages en nog wat krankjorum volk, allemaal in überdynamische Katsuhito Ishii-stijl. De man blijft film na film met frisse ideeën komen, maar hier weet 'ie er na een half uur helaas geen passend gevolg aan te breien. Cap Banana en Asano zitten in een kamertje te 'peepen' en de film klooit er vanaf dan volkomen willekeurig maar wat op los. Waar bij Shark Skin Man en vooral Taste of Tea alle vondsten veel meer zijn dan de som der delen, is de doelloosheid hier wat saai. Ben het gewoon helemaal eens met Dopke dus
Ishii blijft een fenomeen trouwens, maar soms pakt dat gewoon wat minder uit. Niets ergs
Had niks anders verwacht. Wat mij meer boeit is die verhoging van Tetsuo
Goodfella
Ja, leuke film is dat. Vital heeft begin dit jaar de nodige gesloten deuren geopend vermoed ik
Wat míj dan weer boeit: waarom heeft die chick op de poster minder kleren aan dan in de film zelf!?
Jonkster
Errug hilarische film dit.
De idiote karakters met hun maffe conversaties, de rare situaties. Erg vermakelijk allemaal.
Verder heb ik me nergens verveeld of gestoord. De oplopende spanningen en verschillende problemen in de hotelkamer veroorzaakt door de (steeds nieuwaankloppende) karakters zorgen voor een prima verloop van de film. Vond het ook een prima opbouw naar het einde.
Dit is de eerste film die ik heb gezien van Ishii. Ik kijk alvast uit naar de volgende. Voor deze iedergeval een dikke 4*
Linn
Erg goede film..met erg grappige acteurs (Asano, Nagase en Gashuin) en ook de derde Ishii die van mij een dikke 5* krijgt
Ik ben fan
Naomi Watts
Geweldige film. De opening is echt magistraal dan volgt er een opeenstapeling van bizarre personages, onlogische, hilarische gebeurtenissen, absurde dialogen, deze film heeft alles. Deze film is ronduit geweldig en ja gewoon weer een verdiende, zonder twijfel 5* film. Ook geen andere keuze dan dit te nomineren voor een top 10 nominatie.
± € 40, hoef aan jou niet te vragen of ie het waard is.
Even afwachten, misschien valt het tegen en krijgt die een 0,5. Dan vergeef je het me vast nooit.
Naomi Watts
Aardig dat je dat zegt, ik zat eerder te denken dat ik het dan op mijn bord krijg omdat ik zei dat je het moest doen.
Als je mij vergeeft dan vergeef ik jou.
Helaas, flinke tegenvaller. Flauwe film die me totaal niet wist te boeien. Het werd na een uur even leuk toen asano ten tonele verscheen, maar redden deed het de film niet. En liefhebbers van dit soort flauwe en stupide films raad ik Howard the Duck aan daar komen net zulke kinderachtige stomme pakken in voor, maar het is verder veel leuker.
Kom niet verder dan 2* en als iemand 'm voor een redelijke prijs wil overnemen moet die maar een pm sturen.
danuz
Weer een typische Ishii film! Prachtig hoe de nutteloze humor van de man hier naar voren komt. Alles straalt een heerlijke droogheid uit, die je in een soort roes van gniffelen brengt. Heb constant met een brede grijns op mijn gelaat zitten kijken.
De manier waarop personages als Captain Banana hun ware aard uitleggen
, briljant.
Absurde humor met een heerlijk landelijk sfeertje, met toch bijna als hoogtepunt de laatste fietstocht. Wat een geniale scène, de simpelheid en de ultieme droogheid! De film is zo heerlijk loom, met af en toe echt ontzettende funky vreemde momenten. Asano in dat gele pakje..
Had van mij nog iets meer het Cha no Aji sfeer mogen bevatten, van het heerlijk op de veranda hangen, of vol verliefdheid op je fiets naar huis racen om daar op je bed te ploffen en na te genieten van je dag.
stephan73
Hoe mooi de dame op de poster ook is, misschien een idee om een nieuwe poster te gebruiken?
Wadjoe
Suge! Geweldig filmpje. Er gebeurt van alles, geweldige scènes en hilarische personages. Audiovisueel zit 't allemaal erg sterk in elkaar. Leuk en simpel verhaaltje dat goed wordt aangekleed. Aantal serieuze momenten die subtiel worden omgeslagen naar zeer grappige momenten, simpelweg geniaal. De twee basis locaties vervelen geen moment. Flink genoten van deze 'Party 7'.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
waarom heeft die chick op de poster minder kleren aan dan in de film zelf!?
Omdat het een uiterst knappe chick is, die toch even gezien moet worden met minder kleren aan
Ik vind het een goede manier.
Inland Rabbit
LOL! Dat was zo'n beetje mijn eerste gedachte aan het begin van de film, maar ook de gedachte aan het einde van de film. Heerlijk!
Erg geslaagde Misdaad/Komedie, voor zover je van dat genre kan spreken, want eigenlijk is het gewoon 104 minuten onzin op je scherm.
Onzin die gepresenteerd wordt op een heel erg cartooneske manier. Het bereikt zijn hoogtepunt met het karakter Captain Banana (die naam alleen al
Verder is de humor erg droog. Vooral in de vorm van conversatiwes die eindeloos worden gerekt, maar over de meest stomme dingen gaan. Knap, dat het dan toch nog grappig weet te blijven.
Voor de rest ook weinig te melden denk ik. Akteerwerk was vooral evenwichtig, zonder dat er iemand zwaar opviel. Dit hat ook te maken met de droogheid, silly coolness en wacky karaktertrekjes, denk ik.
Heerlijk 4.5*
Mochizuki Rokuro
Dergelijke stripverfilmingen / comic films is niet mijn core business. Er is dan ook wel wat nodig om mij mee te nemen in zo'n wereld. gebeurt dat niet dan haak ik meestal snel en ook volledig af.
Survive Style 5+ is een voorbeeld van zeer geslaagd wat mij betreft, Kamikaze Girls eentje van half geslaagd ((ook Casshern zou ik in deze film categorie kwijt kunnen). Ishii's debuut behoorde tot de missers en deze dan weer tot de betere. Omdat het dus erg leuk kan zijn, kijk ik ze met enige regelmaat.
Hoewel niet over de hele linie even sterk en leuk beviel Party 7 mij uitstekend (had de film vanmorgen uitgekozen als tegenwicht tegen de serieuze Turkse cinema van Ceylan). Vooral de lengte wreekt zich op den duur, omdat de ontwikkelingen en richting helder zijn en verrassingen daarmee sporadisch. Dan moet het alleen nog uit de gags, gadgets en absurde dialogen komen en die zijn deels geslaagd, deels niet. Toch werkt het voor het grootste deel wel heel goed, de personages zijn menselijk genoeg om meer te zijn dan alleen buitenkant en de situatie is gwoon komisch. De door Peter Chung geanimeerde aantiteling vond ik wellicht het best geslaagd.
Als je het over Tomorowo Taguchi hebt als weirdo: Volgens mij zijn de serieuze rollen van Nagase Masatoshi ook op één vinger te tellen. En Asano is nog echt een broekie hier zeg.
Volgens mij is het toch echt Koike die de credits krijgt voor de animatie.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Bushi no Ichibun
Drama / Romantiek, 2006