• 9.371.070 stemmen

Geregisseerd door: Mario Azzopardi

Met onder meer: Polly Walker, Luc Picard en Isabelle Blais

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Savage Messiah

"He promised them... Love, Healing, SALVATION"

Roch Thériault is de leider van een bizarre commune met acht vrouwen en 26 kinderen. Als een sociaal werkster de commune bezoekt, lijkt alles in orde. Maar haar intuïtie bespeurt wanhoop en verdriet bij de vrouwen. Na verder onderzoek stuit ze op vreemde rituelen en een dood kind. Ze zet haar leven en baan op het spel en is vastbesloten de vrouwen van de wrede tirannie van Roch te bevrijden. Maar Roch weet op verbazingwekkende wijze de politie te misleiden.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Tjonge ben ik de eerste van MM die deze gezien heeft? Wat een eer!

Verassend goede film met voor mij onbekende acteurs maar toch erg sterk acteerwerk in nogal creepy sfeer.

Ook een vrij originele film!

Die sekte(commune) spoort echt niet en je krijgt echt een goed beeld hoe die vrouwen behandeld worden en hoe ze ge-brainwashed worden door 'Mozes'.

Ik moet de film nog even laten bezinken maar ik hou het op 4*

avatar van stinissen

Sluit me hier helemaal bij aan.

avatar van Da Jando

Da Jando

Vond het af en toe toch teveel op zo'n woensag-avond-rtl4 film lijken. Verder had de film toch wel zijn goede (zieke) momenten. Ik hou het op 2,5*

avatar van wackyboy

wackyboy

In verschillende recensies gelezen dat deze film nogal wat zieke momenten had, maar ik heb eigenlijk geen idee van welke tere zieltjes dit kwam, want het viel nogal mee.

De film schijnt trouwens gebaseerd te zijn op ware feiten wat films vaak een soort meerwaarde kan meegeven of ze juist een beetje in de rtl4 film van de week kan duwen.

Helaas is dit laatste een beetje het geval geweest, hoewel het niet echt een slechte film is. Ik vond het onderwerp wel interessant, het acteerwerk okay, maar dan heb je ook alles wel gehad. Alleen kijken als je echt niets anders te doen hebt.

avatar van master_yoda

master_yoda

ik geef het toch een 4

ik heb hem deze week meegenomen uit de videotheek. De man (uitbater) raadde me hem aan en kstond er nogal sceptisch tegenover maar hij was goed. Hij zat goed in elkaar.

avatar van Pudenda

Pudenda

Deze film is echt goed. De hoofdrolspeler speelt erg geloofwaardig en er zit ondanks weinig gebeurtenissen erg veel spanning in de film. Omdat het waargebeurd is en de goede acteerprestatie van de hoofdrolspeler heeft het mij erg aangegrepen

avatar van dalez

dalez

Werd verleid door het verhaal op de achterkant van de dvd. Dit kwam inderdaad nogal "ziek" op mij over. Helaas ben ik tijdens het zien van de film geen een keer geraakt door iets wat op "ziekelijk" lijkt. het geheel is toch echt wel als preuts en aardig zoetsappig overgekomen. Jammer dat het mij niet heeft geraakt **1/5

avatar van savi_7

savi_7

Charlie Manson 2 die mozes is echt een freaky ventje zoals met die vrouw in het cafe, die hij binnen een paar tellen van de wereld had.snap niet dat ze hem nog hebben laten gaan, hoe lang heeft hij gezetten weet iemand dat???

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Aardige film, tenminste, voor een tv film dan. Het acteerwerk is middelmatig maar het (waargebeurde)verhaal is wel goed. Schrijnend om te zien hoe mensen zich laten hersenspoelen door van die zieke figuren zoals Roch. Zulke dingen gebeuren helaas vaker dan je voor mogelijk houdt. Triest.

avatar van Piratje

Piratje

Gebaseerd op een werkelijke gebeurtenis heeft me deze film geraakt tot in het diepste van mijn hart. Treffend hoe zo'n commune een afgod kan eren die niets anders dan geestelijk gestoord is.

Naar vandaag toe krijgt de gekende uitspraak: liefde is blind, nog meer kracht.

Het scenario zit fantastisch in mekaar en de cast vertolkt uitstekend. Vooral de hoofdrolspeelster "Paula" of wel Polly Walker.

Een uiterst gevoelig drama dat soms ongeloofwaardig kan overkomen.

Ik wens dit geen mens toe. Een maxi-Dutroux-verhaal waarbij deze beklaagde levenslang veroordeeld werd maar toch in 1999 vrij kwam en ongelooflijk maar waar nog 3 vrouwen had die van hem kinderen kregen, in de buurt woonden en in hem bleven geloven.

4,5*plus.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

Ik leefde mee met de vrouwen en kinderen.

Verder: Slappe hap over de zoveelste psychopatische reli kneus en zijn kneus volgelingen.