• 9.371.611 stemmen

Geregisseerd door: Fredrik Edfeldt

Met onder meer: Jakob Cedergren, Clara Christiansson en Maria Heiskanen

Gesproken taal: Zweeds

Plot Faro

Een man vlucht samen met zijn dochter de bossen in om te ontsnappen aan een gevangenisstraf. Achtervolgd door de politie en andere autoriteiten, brengen de twee een laatste zomer van vrijheid samen door. Hun ontmoeting met de natuur en hun strijd om te overleven blaast nieuw leven in hun relatie voordat het onvermijdelijk tot een einde zal komen.

Pappan / The Dad

Socialkvinnan / The Social Services Woman

Polismannen / The Police Man

Tanten / The Lady

Poliskollegan / The Police Colleague

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Vanavond mijn bevindingen... verhaal spreekt mij nu al weer aan. Mens tegen de elementen.

avatar van gauke

gauke

De sterke band tussen de van moord verdachte vader en zijn dochter is het meest boeiend aan deze combinatie van een familiedrama en coming-of-age story. Een simpel verhaal met de elementen verantwoordelijkheid nemen, schuld en onschuld en te goed van vertrouwen zijn. De ijzige beelden van de Zweedse kuststreek zijn prachtig, maar de dialogen kwamen bij mij te gefabriceerd, te gemaakt over.

avatar van blurp194

blurp194

Een eenvoudig verhaal over grote problemen.

Vader en dochter vluchten de natuur in en verbergen zich op een idyllische plaats. Waarbij aan de ene kant hun band wel sterker wordt, maar toch ook veel onbesproken blijft. De dialogen komen op mij dan weer behoorlijk echt over, maar zijn zeker niet het sterke punt van de film. Vooral Clara Christiansson speelt goed, de rest is ook behoorlijk. De hoofdrol is wel voor de prachtige natuur en de sfeer die de soms wat mistige, donkere beelden oproepen.

avatar van Piratje

Piratje

Vrij rustig verhaal, door de te beperkte dialogen van een sterke vriendenrelatie tussen vader en dochter op de vlucht voor een misdaad van de vader die in franjes vrij komt.

Toch blijft een soort spanning hen achtervolgen in deze prachtige wouden van het noorden.

Ook al zoeken ze de bescherming in de natuur, blijft hun verlangen naar dat huis in Faro. Al zijn de vooruitzichten uitzichtloos en hun verblijf onzeker.

Enkele boeiende gesprekken houden beiden bij mekaar. Verder heerst over het ganse verhaal voortdurend een rustige spanning van eenzaamheid, onzekerheid en uitzichtloze toekomst.

Ze kampen vooral met gebrek aan voedsel en onderdak.

De film valt op door de vele close-ups in de prachtige Zweedse natuur van bossen en rivieren.

Deze film valt vooral op door zijn eenvoud. Zowel het verhaal, als de verfilming. Gewoon mooi. Ook de vertolking van de vader en de dochter.

Zo rustig als hij begon, zo wandelt dit verhaal naar een onbekende toekomst.

avatar van Picker

Picker

Om het gezwets van hier boven effe samen te vatten....een ietwat saaie film, met fraaie plaatjes van de natuur.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Picker schreef:

hahahaha

avatar van stinissen

Meer dan redelijke film die mooi en ingetogen binnenkomt.

avatar van WaynesW

WaynesW

De vader had z'n dochter weleens mogen bijbrengen om aan de kant van de weg te lopen waar het verkeer je tegemoet komt !

Verder wel een mooie film, die echter nergens echt naartoe gaat.

3/5

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Clara Christiansson speelt erg goed in deze psychologische thriller. Verhaal is niet overal even logisch en overtuigend, maar de natuurbeelden en dus Clara tillen dit wel naar een voloende.

avatar van janpacino64

janpacino64

Weliswaar schitterende beelden maar vrij saaie film,kan niet anders zeggen.

avatar van Robi

Robi

Vader is op de vlucht voor de politie en duikt samen met zijn dochter onder in de natuur. Een overlevingsfilm en een verhaal dat mooi opbouwt en waarin je de hoofdpersonen beetje bij beetje beter leert kennen. Knap geacteerd door met name het jonge meisje, al kakt de film op een gegeven moment wel wat in. Het einde van de film is ook niet logisch. Het einde zoals je het zou verwachten, dat ze beiden gevonden zouden worden en hij de gevangenis in gaat, zou goed genoeg geweest zijn voor deze film.