• 9.372.301 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: Robert Clouse

Met onder meer: Cynthia Rothrock, Richard Norton en Nijel

Plot China O'Brien

China O'Brien is een agente die met haar vuisten recht en orde handhaaft. Haar vader, sheriff in een klein dorpje, vraagt de hulp van zijn dochter als een bloeddorstige bende criminelen het stadje terroriseert. China staat er alleen voor: het wordt een gevecht van één tegen allen.

avatar van mikey

mikey

Vrouwelijke chuck norris slaat er op los! 1.0

avatar van james_cameron

Echt heel erg slecht. Rommel van de ergste soort. Slecht gemaakt en erg slecht geakteerd.

avatar van niethie

niethie

De vrouwelijke Chuck Norris, daar heeft ze inderdaad wel iets van weg ja. De film zelf is vreselijk amaturistisch, erg slecht acteerwerk, veel cheesy actiescenes (alleen de- vechtscenes zagen er wel leuk uit) en een dom standaard verhaaltje. Verder valt het als straight to video 80's pulp filmpje nog best te kijken. en was het hier en daar nog wel vermakelijk.

avatar van stephan73

stephan73

Eind jaren '80 / begin jaren '90 kwamen er ineens een paar actiehelden die met diverse vormen van martial arts films maakten. Naast Steven Seagal en Jean-Claude van Damme was ook Cynthia Rothrock een veelgeziene held.

Na enkele films te hebben gemaakt in Hong Kong, keerde ze terug naar de States om het te gaan maken als actieheld. Met films als China O'Brien zou ze het succes van haar mannelijke collegas niet kunnen evenaren. Het is namelijk een enorm standaard verhaal, dat niet al te bijzonder in beeld wordt gebracht.

Cynthia Rothrock is niet echt een goede actrice, maar de vechtscenes met haar zijn wel leuk om te zien. Alleen weet Keith Cooke, als Dakota, een veel betere acteerprestaties neer te zetten.

avatar van Noodless

Noodless

5,2 op IMDb, ...pfff deze film verdiend gewoon een turkey score !

Zeer zwak verhaal, slappe actiescènes ...weinig beleving. In mijn herinnering was Cynthia Rothrock eind jaren 80 het vrouwelijke antwoord op de vele martial arts helden. In de videotheken kwam je ze ook regelmatig tegen via posters of videobanden. Maar gezien het genre wist ze mij niet warm te maken voor dit soort films. Hier of daar wel eentje gezien, maar daar bleef het ook bij. 3/10

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

Dit meesterwerk en het vervolg krijgen in april zowaar een 4k release van het kwaliteits label Eureka.

Herzien op de 4K uitgave van Eureka met DolbyVision.

Na succesvolle bijrollen in HongKong action films keert Cynthia Rothrock terug naar de States om daar hopelijk door te breken. Zowel deel1&2 hebben de bioscoop nooit gehaald, en werden direct-to-video releases. Tijdens de vhs release kregen deze films toch een fanbase, en zodoende zijn ze nu op 4K te bewonderen.

We volgen Lori (China) O’Brien (Rothrock) die als politieagente tijdens dienst een tiener doodschiet. Ze kan dit geen plek geven, neemt ontslag en keert terug naar haar vader in haar geboortestad Beaver Creek in Utah. Haar vader is de lokale sheriff die de strijd aangaat tegen de hevige corruptie binnen het stadje geleid door crime boss Sommers. Na de arrestatie van één van Sommers loopjongens word haar vader vermoord door middel van een autobom. Sommers heeft uiteraard al een vervanger klaar als sheriff, maar Lori pikt dit niet en gaat de strijd aan dmv een kandidaat verkiezing. Dit gaat niet zonder slag of stoot en de tegenpartij doet er alles aan om haar te laten verliezen. Gelukkig krijgt ze hulp van haar oude schoolvriend Matt (de Australische Richard Norton). Ook Dakota (de Amerikaans-Japanse Keith Cooke) schiet hun te hulp, omdat hij meer te weten is gekomen over de mysterieuze dood van zijn moeder aldaar.

Erg fijn om Norton in een goodguy rol te zien. Wat een geweldige martial artist is dat toch, met zijn charisma en harde trappen. Zijn bekende catchphrase is “Painfull?!”, wat hij zijn tegenstander vraagt na een hard trap. Jammergenoeg zien we dat in deze film niet. Ook jammer dat alle badguys een stel nobodies zijn zonder enige martial arts achtergrond. Dat zie je terug in de gevechten die wat knullig overkomen. Rothrock, Norton en Cooke kunnen niet hun full potential laten zien.

Zeker geen slechte film met een aantal aardige vechtscenes, waar Cooke voor mij nog het beste eruit sprong. Maar niet het niveau van de Hongkong action films.