• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Doug Pray

Met onder meer: Valerie M. Agnew, Carrie Akre en Jeff Ament

Releasedatum: 10 april 1997

Plot Hype!

Hype! is een 'rockumentaire' over de bewogen ontstaansgeschiedenis van de grunge in Seattle met de razend populaire groepen als Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains en Soundgarden als voortrekkers. Aan de hand van concertbeelden en oneerbiedig sociaal commentaar van de boegbeelden van de grunge, schetst de film een beeld van deze muzikale en geestelijke stroming. De ironie van het grunge-succes wordt gekoppeld aan de spectaculaire doorbraak die sommige artiesten uit Seattle er op het internationale muziekfront mee hebben gemaakt.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Goede documentaire over de opkomst en ondergang van de Grunge in Seattle.

avatar van EmDee

EmDee

WOW Narf, bedankt dat je me hier op attent maakt. Had hier nog nooit van gehoord.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ja MD, echt de moeite waard. Kijk maar op IMDB wie er allemaal inzitten. Jammer alleen dat Alice in Chains er niet bij zit, hun mis ik vaker in docu's of verzamelalbums over grunge. Misschien heeft dat met rechten van Columbia te maken...

avatar van gimli f

gimli f

Terwijl AIC toch echt de meest lekkere band van die stroming was, m.i. ...

avatar van cothurnen

cothurnen

Deze rockumentaire bevat toch enkele memorabele momenten zoals een live-opname van Smells like teen spirit. Tevens een fantastische versie van Spin the black circle gespeeld door enkele groepsleden van Pearl Jam en Soundgarden.

avatar van alex91

alex91

heb deze eindelijk binnen van bol.com (dvd) maar hij geeft een fout aan, het ligt niet aan me dvd of tv want ik heb hem ook op al op wat andere dvd spelers en tv's geprobeerd iemand het zelfde probleem?

avatar van Kricky

Kricky

wat een hype man

avatar van stephan73

stephan73

Nadat ik American Hardcore heb gezien, toch maar eens teruggegaan naar deze docu over de Grunge explosie van begin jaren '90.

Ik heb in de tussentijd dat ik hem voor het eerst zag en nu, een heleboel minder bekende bands uit die tijd leren waarderen en het was leuk om nu die personen uit die bands aan het woord te zien.

Waar in AH de scene kapot ging aan het geweld, was hier de oorzaak een overdaad aan bekendheid en geldzucht van grotere bedrijven.

In 1996, toen deze film uitkwam, bestond de grunge "scene" nog, maar waren bands uit de eerste golf al zo blasé dat ze het einde hiervan al zagen aankomen.

Wederom een erg interessante docu, die een mooi beeld geeft van een tijd waarin alternatieve muziek (tijdelijk) een stem vond!

avatar van royals

royals

Leuk om terug te zien want ik heb de tijd meegemaakt. Vrij complete documentaire over de grunge tijd.

avatar van Woland

Woland

Leuk stukje jaren '90 nostalgie. Hype! gaat over de grunge-hype, waar een lokale muziekscene met toevallig een paar hele goede bands opeens ontzettend populair wordt. De muziekgeschiedenis is niet heel boeiend gebracht, ik hoorde weinig nieuws over de vroege grungescene - al zijn er wel wat coole live-beelden van bijvoorbeeld Smells Like Teen Spirit, Touch Me I'm Sick, Night Goat, Searching With My Good Eye Closed en Not For You. En ook een hoop onbekendere en vaak mindere bands zijn live te zien. Het wordt al wat leuker als de hype uitgediept wordt, wanneer heel commercieel Amerika en elke band die hoopt door te breken naar Seattle komt om vervolgens houthakkersshirts voor 300 $ te gaan (ver)kopen, en albums van bands voor dik geld uit te brengen als die net twee maanden bij elkaar zijn. Leuk is misschien niet helemaal de juiste omschrijving, maar sommigen weten er in ieder geval nog de humor van in te zien met het door Megan Jasper gefakete grunge-lexicon in de New York Times als goed voorbeeld. Redelijke docu voor als je bent opgegroeid met deze muziek. 3.0*

avatar van shrink

shrink

Aardige docu, maar door de slechte muziekkeuze zit er niet meer in dan een krappe voldoende. Jammer