• 9.377.473 stemmen

Alternatieve titel: Driving me Crazy

Geregisseerd door: Peter Faiman

Met onder meer: Ed O'Neill, Ethan Embry en JoBeth Williams

Plot Dutch

"They're the best of friends... And they've got the scars to prove it."

Dutch biedt aan om het 12-jarige zoontje van zijn vriendin, die op een kostschool zit, thuis te brengen naar Chigaco. Doyle, het jochie, heeft geen hoge pet op van de arbeider Dutch; Doyle is verwend en gedraagt zich als een snob, terwijl hij eigenlijk erg onzeker is. Er zal gedurende de reis naar huis nog veel moeten gebeuren alvorens ze hun bestemming als vrienden kunnen bereiken, als ze al thuis kunnen komen.

avatar van homerjay

homerjay

aardige tv film. Ed O Neill speelt weer de norse (maar in tegenstelling tot Al Bundy gemanierde) kerel die een vervelend ventje op moet voeden in een autotrip. Typische roadmovie. Leuke gezinsfilm, maar niet veel meer dan dat

avatar van jester

jester

Het is alweer een tijd geleden dat ik de film gezien heb, maar ik vond hem niet onaardig. Goede rol van O'Neill, al had ik wel moeite om Al Bundy te vergeten. Voorlopig 3 ***.

avatar van Diesel

Diesel

Erg leuke komedie met een geweldige Ed O'Neill.

3.0/5.0

avatar van De GeuS

De GeuS

Ed o'neill in 1 van zijn weinige filmrollen; grappige film, waarin hij (redelijk) afwijkt van zijn MWC rol.

3,5 ster....

avatar van Wouter

homerjay schreef:

aardige tv film.

Was voor de bios, hoor.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Leuke roadmovie waar de onderlinge walging goed tot hun recht komt.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

hoi ik ben al een tijd op zoek naar dvd van deze leuke film. als iemand hem toevallig heeft of zo of weet waar hij nog te koop is, stuur me even een pm.

echt leuke film vind ik althans.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een tijdje terug met een grote groep gekeken, en niet iedereen heeft het einde gehaald. Een aantal waren binnen het kwartier al weg, en de personen die wel bleven zitten (waaronder ikzelf) hadden toch helaas niet de avond waarop we hadden gehoopt. Dit komt voornamelijk denk ik van mijn kant omdat ik Ed O'Neill voornamelijk zie als Al Bundy en zijn rol in deze film is dan ook heel anders. Hij probeert het wel leuk te maken, maar het entertainment nauwelijks. Constant is de humor saai, en er waren maar weinig momenten dat we echt hebben kunnen lachen. Richting het einde werd het heel langzaamaan iets leuker, maar de ongeveer 100 minuten dat deze film duurt, dat is veel te veel van het goede.

avatar van jan

jan

Vermakelijke film. Zie het niet zo zeer als komedie, meer soort mild drama.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima film die lekker wegkijkt.

avatar van clubsport

clubsport

verwend rijkeluiskindje krijgt opvoedingsles van stiefpa in de best wel vermakelijke roadmovie .Het is geen volboed komedie maar er zitten ook zat serieuze stukken in die de film wat meer diepgang geven .

Ed O'Neill speelt zijn rol prima en ik had geen moeite om al bundy effe te vergeten .

Het joch doet ook goed zijn best en de 2 spelen goed samen .

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Zonder de inhoud te kennen, klinkt dit enigszins anti-Nederlands:

Dutch (1991)

Alternatieve titel: Driving me Crazy

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Leuke film .

Met glans rol van o Neil .

En het verhaal is amusant , en vaak onvoorspelbaar .

avatar van RikkieD

RikkieD

Nog toevallig iemand hier vanwege de quote in Married with children? Al Bundy in het vliegtuig zit met zijn schoenen uit waarna de piloot via de intercom vermeldt dat degene die zijn schoenen uitheeft ze aub weer aan kan doen omdat hij bijna stikt, waarop Al Bundy zegt: ”Sure, they show is the movie Dutch en say that my feet stink!?” .