• 9.371.874 stemmen

Crystal Fairy y el Cactus Mágico (2013)

Komedie / Roadmovie | 100 minuten

Genre: Komedie / Roadmovie

Alternatieve titels: Crystal Fairy & the Magical Cactus / Crystal Fairy & the Magical Cactus and 2012 / Crystal Fairy

Oorsprong: Chili

Geregisseerd door: Sebastián Silva

Met onder meer: Michael Cera, Gaby Hoffmann en Juan Andrés Silva

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Plot Crystal Fairy y el Cactus Mágico

Jamie (Michael Cera) nodigt een vreemdelinge uit om hem te vergezellen tijdens een roadtrip naar Chili. Het vrije en esoterische karakter van de vrouw botst echter met de zure, zelfingenomen persoonlijkheid van Jamie als ze de woestijn intrekken voor een door Mescaline aangedreven psychedelische trip.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Baldur

Baldur

Sterke rol van Cera. Onverwacht fijne coming-of-age film.

avatar van baskefresh

baskefresh

Wat een ongeïnspireerde bagger; 1* voor de moeite.

avatar van Fortune

Fortune

CRYSTAL FAIRY & THE MAGIC CACTUS AND 2012, is een originele coming-of-age film die zich onderscheidt op de manier waarop deze zich ontwikkelt qua verhaal en karakters en is donkerder dan andere films in dit genre. Positief verrast door Micael Cera, waarbij ik van te voren dacht dat hij weer een typische komische rol ging spelen, laat hier wel zien dat hij tot veel meer in staat is.

avatar van krizl

krizl

Ik vond het een film met een fijne booschap.

En ja, ik zou het iedereen aanraden om eens te trippen in zijn leven!

4.0

avatar van Bobby Briggs

Bobby Briggs

De Silva broertjes, één ervan regisseert en ze spelen allen in deze film, lijken een nieuwe broer te hebben geadopteerd, namelijk Michael Cera. Die laatste portretteerd een vermoeiende jongen die tijdens een road trip Crystal Fairy leert kennen. Hij voelt zich oncomfortabel bij haar goedgeluimde, enthousiaste humeur en wilt zich voortdurend verontschuldigen maar maakt zich daardoor alleen maar vervelend. Er onstaat een complexe psychologische spanning, moeilijk om allemaal uit te leggen, ga nu maar gewoon de film zien.

Voor meer over de Silva broertjes en een top van de beste Chileense cinema van 2013:

Best Chilean cinema 2013 - The Filmtransition

Hmmm.

Lastige film. Houdt ergens het midden tussen comedy en drama, al wist ik nooit goed waar het ene begon en het andere ophield. Wat mij betreft zijn de personages één voor één idioten/losers (met name Cera en Hoffmann dan), maar ik had af en toe de indruk dat de regisseur hen toch als gevoelige personages wou neerzetten.

Dat ging er voor mij voor geen meter in, tegelijkertijd kon ik best wel lachen om hun idiote gedrag. Vandaar het érg dubbele sfeertje. Heb verder ook 0 voeling met het hele thema. Druggies vind ik vaak geen al te leuke personages, Hoffmann is echt een ware ramp in deze film. Zou het er in het echt geen 5 seconden bij uithouden denk ik. Maar wel grappig genoeg voor een film als deze.

Regie is aardig maar niet echt opvallend. Acteurs spelen vol overgave, film is eigenlijk één grote zijsprong en bij momenten best grappig allemaal. Maar veel indruk maakt het niet en enige dramatisch pretenties vallen volledig dood.

Apart gevalletje, maar geen film die lang zal blijven hangen.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

De trailer doet mij denken aan een feel good movie! Ik ben erg benieuwd!

avatar van leatherhead

leatherhead

Vreemd filmpje. Wist niet zo goed wat er nou van te maken, al vond ik het niet super indrukwekkend denk ik. Best boeiend wel tot op zekere hoogte, resem lollige personages en een soort vreemde, latente spanning. Beetje te vrijblijvend om écht sterke impressies achter te laten alleen. Raarste moment van de film vond ik nog de plotselinge jumpscare die na zo'n 20 minuten werd ingezet. Geen idee wat daar nou de bedoeling van was, maar verrassend was het wel.

Hele kleine 3* dan maar. Vond het wel intrigerend, maar uitblinken deed net net niet genoeg. Silva's overige films zullen binnenkort ook wel aan de beurt komen.

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Deze film maakt me zo happy... zonder cactus weliswaar!