• 9.371.610 stemmen

A Christmas Story 2 (2012)

Komedie | 85 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: A Christmas Story 2 - The Official Sequel

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Brian Levant

Met onder meer: Daniel Stern, Braeden Lemasters en Stacey Travis

Plot A Christmas Story 2

"The Genuine, Authentic, 100% American Christmas is Back."

Het vervolg op de kerstklassieker 'A Christmas Story' uit 1983. Ralphie is terug, met deze keer een nog grotere kerstwens dan zijn Red Ryder-pistool betrof. Maar hij is niet de enige die opnieuw ten tonele verschijnt. Ook Randy, Flick, Schwartz, Mama en 'The Old Man' keren terug. De inmiddels zestienjarige Ralphie heeft ditmaal zijn zinnen gezet op een Hupmobile Skyline Convertible, maar of hij hij deze prachtauto ook werkelijk gaat bemachtigen is nog maar de vraag.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Bijzonder leuk vervolg op de film uit de jaren 80. Had er lage verwachtingen van (3.6 op IMDB) maar dat viel dus reuze mee. Het is zeker niet hilarisch, maar er zitten toch veel grappige momenten in deze film. Verder ook veer verwijzingen naar de film uit '83.

avatar van Mescaline

Mescaline

Op zich een leuk idee maar dan wel 25 jaar te laat.

Ze hadden de *Sequel* eigenlijk toen de tijd met de zelfde acteurs moeten maken want dit werkt niet echt.

The old man was bijvoorbeeld een stuk minder sympathiek neergezet als in de originele versie uit 83 en ook Ralphie kwam niet echt uit de verf.

Deze film mist zoals verwacht gewoon de hele sfeer en de droogheid die het eerste deel wel had, en het einde is weer lekker voorspelbaar knutselwerk.

Nee, verwacht zeker niet een waardige opvolger van het origineel want dan kom je bedrogen uit. De film is uit te zitten maar daar is veel mee gezegd.

avatar van erik1677

erik1677

Deel 1 vond ik echt subliem maar dit 2e deel helaas stukken minder.

De sfeer is wel goed geschoten, maar de 16jarige ralphie is absoluut niet grappig.

Daniel Stern als the old man daarintegen wel.

Om hem heb ik wel een paar keer moeten lachen.

Maar helaas, deel 1 blijft een waar meesterwerk en dit is maar een ''lachertje''

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Ik heb deel 1 (nog) niet gezien, maar als ie beter is dan deze dan moet ie echt subliem zijn.

Ik heb me rot gelachen (niet over de grond gerold, maar wel erg veel).

Het verhaal was ook nog eens leuk, dus wat mij betreft een toppertje!

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Het 4e en hopelijk laatste deel.

Het begon allemaal met A Christmas Story (1983). In 1988 verscheen Ollie Hopnoodle's Haven of Bliss (1988) en in 1994 It Runs in the Family (1994). Deze sequels hadden met uitzondering van de personages weinig tot niets met Kerstmis te maken. Zodoende verscheen A Christmas Story 2 (2012) onder de titel: "The Official Sequel." Liefhebbers in Amerika kunnen geen genoeg krijgen van het 1e deel, die bijna elk jaar wel wordt uitgezonden. In Europa werd de film een minder groot succes. Opmerkelijk is dat wij deze sequel hoger beoordelen dan de Amerikanen. En dit terwijl de grappen grotendeels zijn gebaseerd op de originele versie.

Daniel Stern neemt de rol van "The Old Man " voor z'n rekening. In 1988 was hij de verteller van Kevin Arnold in "The Wonder Years." Een TV-serie die zich heeft laten inspireren door A Christmas Story (1983). Een paar grappen maken de film wel het bekijken waard, maar hiermee is ook alles gezegd.

2,5 *