• 9.371.622 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Benjamin Epps

Met onder meer: Kristin Chenoweth, Matthew Modine en Joey King

Plot Family Weekend

"If a family doesn't stick together, sometimes you have to use a little tape."

De 16-jarige Emily Smith-Dungy heeft het gehad met haar egocentrische familie. Ze gijzelt haar ouders Samantha en Duncan en overtuigt haar broers en zussen er van om mee te spelen. Ze beveelt haar oudere broer Jackson om de gebeurtenissen vast te leggen met zijn videocamera, met haar 9-jarige, door film geobsedeerde, zusje in de hoofdrol. Emily speelt de koppige regisseur die haar ouders dwingt zich te onderwerpen aan een "oudergeschiktheidstest".

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Emily Smith-Dungy

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van gauke

gauke

Met de beste wil heb ik niets positiefs aan deze productie kunnen ontdekken. De film is ronduit slecht. De regisseur heeft een originele en grappige zwarte komedie bedoeld, maar het script is armetierig geschreven, het plot is flauw en dwaas (geen drama en/of humor), de personages kunnen niet meer stereotype zijn en de uitwerking is dom. Daarnaast is de regie amateuristisch en de cast speelt armzalig. Als kijker verdien je beter!

avatar van Delta65

Delta65

Dat is wel erg overdreven allemaal gauke. Het is heel makkelijk om een film volledig af te kraken als je het geen leuke film vond. Het klinkt allemaal erg bekrompen wat je zegt. Je noemt alles maar bij de naam en noemt wat woorden zoals stereotype. Stereotype hoeft niet persé negatief te zijn. In deze film is het zo bedoeld. Dus kritiek daarop is volledig overbodig en onterecht. Qua script en cast vond ik het redelijk. Helemaal nergens voor nodig om het zo de grond in te boren.

avatar van flamingant

flamingant

Volledig eens met delta65...

avatar van scorsese

Redelijke film over een gezin dat geen tijd heeft voor elkaar en waarbij de dochter rigoureuze stappen onderneemt. Een leuke opzet, maar de film mist een scherp randje (vooral tijdens een paar melodramatische scenes). Verder ligt het er allemaal wat dik bovenop, maar uiteindelijk vermakelijk genoeg voor een kleine 3.0 sterren.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Aardige komedie, leuke film

avatar van Theunissen

Als je ouders je geen aandacht geven, dan moet je ze maar gijzelen Althans daar draait het om in deze Komedie / Drama film, die vooral bedoeld is voor kinderen.

De 16-jarige streberige springtouw-fanaat Emily Smith-Dungy (Olesya Rulin) is zo kwaad als haar ouders Samantha Smith-Dungy (Kristin Chenoweth) en Duncan Dungy (Matthew Modine) niet komen opdagen om te kijken bij een voor haar belangrijke sportwedstrijd, dat ze besluit haar ouders te drogeren en te ontvoeren om eens een hartig woordje met ze te kunnen wisselen.

Deze film is vooral een klucht die het beste zou aanslaan bij kinderen, ware het niet dat film vol zit met gesprekken over seks en drugs. Op die manier maakt "Family Weekend" het eigenlijk niemand naar de zin, hoewel Kristin Chenoweth het mij nog een beetje naar de zin maakte, omdat ik haar een aparte vrouw vindt. De cast deed het zeker niet onaardig en vooral natuurlijk de drie hoofdrolspelers in het verhaal.

Leuk om eens gezien te hebben deze Komedie / Drama film, die met circa 110 minuten wel wat aan de lange kant is en dat geldt voor Kristin Chenoweth dan weer niet, want ze is best klein.

avatar van ILDIB

ILDIB

Heerlijke feel good met hele goede rollen. Alleen moeders valt uit de toon. Maar genoten van begin tot eind. Emilys hoofd heeft zoveel expressie..