• 9.232.305 stemmen

The Butterfly Room (2012)

Thriller / Horror | 87 minuten

Genre: Thriller / Horror

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jonathan Zarantonello

Met onder meer: Barbara Steele, Ray Wise en Julia Putnam

Plot The Butterfly Room

"Kids should never grow up"

Ann, een teruggetrokken, elegante vrouw met een obsessie voor vlinders, raakt bevriend met de knappe Alice. Met behulp van haar verleidelijke onschuld vormt Alice een verontrustende moeder-dochter relatie met Ann. Al snel ontdekt Ann dat ze niet de enige vrouw is die in haar gestoorde wereld gelokt is. Wanneer ze geconfronteerd wordt met andere vriendinnen van Alice ontdekt ze haar duistere verleden. Ze zal een reeks brute en bizarre misdaden moeten ondergaan om haar onschuld en bedrieglijke schijn te bewaren. De enige die erkent dat er iets verontrustend aan de hand is met Ann is de 9-jarige Julie, de dochter van haar buurman.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van gauke

gauke

Een gelukte hommage aan de simpele horrorfilms uit de jaren zestig. Een afwisselend en veelzijdig verhaal over dominant en verstikkend moederschap (met psychoseksuele elementen), waarin het geheim langzamerhand ontbloot wordt. De cast is sterk met een top Barbara Steele. Ook de soundtrack is het benoemen waard.

avatar van mixmaster

mixmaster

de film kwam rommelig over bij mij en het acteerwerk vond ik ''in tegenstelling tot mijn bovenbuurman'' niet zo best.

het laatste kwartiertje is wel aardig , maar kan de film niet echt redden.

ps : wat is Heather Langenkamp oud geworden ! ik zie ze nog zo als het lekkere meisje in ''a nightmare on elm street''

avatar van Noodless

Noodless

Het verhaal komt inderdaad in het begin redelijk rommelig over doordat er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van een voortdurende wisselwerking tussen heden, recent verleden en verleden.

Eenmaal je een kijk hebt op die structuur van verhaallijn en de verschillende personages ontrafelt dit simpel ogend filmpje tot een spannend kijkstuk met weliswaar een voorspellende, maar bizarre, akelige clou. Daarbij sterk acteerwerk van de cast. De meisjes vind ik goed spelen , vooral die Alice....wat een enge performance. En wat gezegd van Barbara Steele als de creepy geobsedeerde vrouw Een klein, maar genietbaar filmpje ! 7/10

avatar van bjerik76

bjerik76

Wat een geweldige actrice is Barbara Steele hier !

Aan de ene kant volkomen begrijpelijk hoe goed bedoeld ze alles doet.

Alice vond ik een beetje ver gezocht hoe zo'n klein kind al zo goed iedereen kan misleiden en ver vooruit kan denken.

Hoe dan ook, ik vond het een goede film.

De flash backs mochten wel iets minder zijn, aan de andere kant werd zo alles ook wel wat geheimzinniger gehouden hoe en wat er daadwerkelijk gebeurt was.

Aanrader voor zomaar.

avatar van terschelling

terschelling

Vol verwachting aan de film begonnen, maar o jee wat amateuristisch zowel acteren en filmisch en dat voor een film uit 2012. Dat mag toch eigenlijk niet meer!

Zelfs om zomaar te kijken een verspilling van tijd.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 1994 stemmen

Beetje rommelig door de verschillende tijdslijnen, maar dit went snel. Barabara Steele komt erg creepy over, toch wel spannend allemaal. Het einde is wel wat abrupt. Fijn om al die voormalige horrorlegendes terug te zien in één film.

avatar van dover

dover

Mooie film. Geen topper die ik me jaren later nog zal herinneren.Maar zeker geen misse film om eens te bekijken.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Barbara Steele, Ray Wise, Heather Langenkamp... Erg interessante cast.

avatar van nightbreed

nightbreed

Leuk tussendoortje.

avatar van Daan258

Daan258

Een aardig mysterie filmpje.

Ik had even moeite met het inkomen van de film, het verhaal was in het begin een beetje wazig maar 30 min kijken wist ie mij toch goed te vermaken. Het werd allemaal steeds duidelijker en het werd op een leuke manier verteld.

Ik miste wel een beetje spanning in de film en het acteerwerk was ook een klein beetje magertjes, maar wel erg leuk om Heather Langenkamp hierin te zien spelen die we natuurlijk kennen van ' A Nightmare On Elm Street'

Geen hoogvlieger maar wel leuk als tussendoortje.

Dikke 2,5*

avatar van umbra

umbra

Best nog leuk filmpje, de mysterie en spanning waren genoeg aanwezig.