• 9.373.780 stemmen

Geregisseerd door: Robert Luketic

Met onder meer: Liam Hemsworth, Harrison Ford en Gary Oldman

Releasedatum: 19 september 2013

Plot Paranoia

"In a war between kings even a pawn can change the game."

Adam Cassidy is een ambitieuze technoloog die het ver wil schoppen bij de telecomgigant Wyatt Corporation. Maar na een dure fout wordt hij gechanteerd door de meedogenloze CEO Nicholas Wyatt waardoor hij als spion bij de concurrent moet gaat werken, die gerund wordt door de oude leermeester van Wyatt, Jock Goddard. Adam boekt al snel succes en belandt in een wereld van boardrooms, privé-clubs en exotische auto's. Maar achter de schermen is hij niet meer dan een pion in het spel van Wyatt en Adam zal een manier moeten vinden om te ontsnappen aan zijn baas, die tot alles in staat is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Trailer (YouTube)

Trailer geeft best veel weg, houd daar rekening mee..

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Krijgt een ontzettend povere score van 2% op RT met maar één positieve recensie (van de circa 50).

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

IMDB en MM-scores zijn ook niet erg indrukwekkend tot nu toe.

avatar van Don Roberto

Don Roberto

Gisteravond gezien in de Sneak. Vanwege de trailer en het verhaal had ik hoge verwachtingen, die niet helemaal uitgekomen zijn.

Zoals met wel meer films had men veel meer met het verhaal kunnen doen. Uiteindelijk is het allemaal heel voorspelbaar. Werkelijk alle clichés worden uit de kast gehaald. Je wist al precies hoe de film ging eindigen.

Uiteindelijk best vermakelijk, maar niet meer dan dat. Gemiste kans aangezien er veel meer in had gezeten.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Gastrecensie: Paranoia (Sandro Algra.B) - Filmhoek.nl bevat redelijk veel ideeën maar ze zijn behoorlijk slap uitgewerkt. Alle elementen zijn al in andere films behandeld, maar dan beter. Het gevolg is een saai verhaal zonder verassingen. Het camerawerk was af en toe wel strak maar verder excelleert de film op geen enkel punt. De vraag ‘hoe zal hij hier nou uitkomen?’ hoefde ik nooit aan mezelf te stellen, en dat is zeer kwalijk voor een psychologische thriller. Ik miste de spanning, het schokeffect en de daadwerkelijke “paranoia”.

avatar van rep_robert

Paranoia is in de basis een goede film en door het strakke tempo weet het ook ruim drie kwartier te overtuigen.

Wat daarna volgt is een beetje een zouteloos plot met teveel slap geouwehoer om wat diepgang in de personages te krijgen, dat een beetje overbodig oogt en de vaart er enigszins uithaalt. Zo is uiteindelijk het hele spionage idee een beetje flauw en doet de film in dat opzicht weinig bijzonders. Hier had wel meer in gezeten.

Het potje met acteurs dat de makers hebben open gebroken is imposant en vooral Oldman en Ford stelen de show hier. Hemsworth is oké en de elegante Amber Heard doet mijn hart altijd sneller kloppen. Fijn om haar weer eens te zien. Het einde is wel slim bedacht en al met al heb ik me er prima mee vermaakt, maar zal de film niet lang blijven hangen.

avatar van missl

missl

avatar van erpmans

erpmans

Na het boek Paranoia te hebben gelezen wilde ik graag deze verfilming zien, aangezien ik het boek geweldig vond. De film was oké, maar zoals bij veel films is het boek mooier. Al moet ik wel zeggen dat ik geen volledig objectieve kijker ben geweest omdat ik al min of meer wist wat er ging gebeuren in de film. Velen vinden dat er meer in had kunnen zitten qua actie, maar doordat het een verfilming is ging dat niet, men moet zich toch aan de lijn van het boek houden. Desalnietemin geen verkeerde film om te kijken. 3*

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vond dit magere plot vrij saai en doorzichtig. Een jonge zelfverzekerde knaap wil graag hogerop in functie komen en blijkt bekneld te komen zitten tussen vervelende bazen die hem een lastige opdracht opleggen. Op eigen houtje (met lichte hulp van een vriend) gaat hij aan de slag en neemt hij wraak in het kantoorgebouw. Aangezien hij een mooie griet heeft versierd en in een gave auto rondrijd boeide het me maar weinig wat 'm verder precies overkwam. Ook is alles vrij lelijk in beeld gebracht en stellen de bijrollen teleur.

avatar van HunterXHunter

HunterXHunter

Hele simpele film met een klein leuk verhaaltje dat vrij doorzichtig is.

De film heeft een modern jasje.. mobieltjes, social media verhaaltjes, enz.

Volgens mij is dat een soort hype tegenwoordig...

Toch vond ik de film vermakelijk, er zaten wel wat leuke dingetjes in vond ik zo.

avatar van blurp194

blurp194

Gemakzuchtig, veilig, weinig verrassend en bijna saai filmpje. Beetje ongeloofwaardig hier en daar. Hemsworth weet zich redelijk staande te houden tegenover een stel acteurs als Oldman en Ford - die overigens eigenlijk maar weinig laten zien. Amber Heard heeft maar een vrij klein bijrolletje, jammer - ook zij kan de film niet naar een hoger plan krijgen. Iets meer ruimte voor haar rol, een wat minder naief-dommig-blondje had al een hoop geholpen om de film wat interessanter te maken.

Leuk bijrolletje van Richard Dreyfuss nog.

avatar van gauke

gauke

De titel klinkt meer opwindend dan dat deze productie is. Een slappe en vrij onschuldige bedrijfsspionagethriller zonder inhoud en visie. De ingebouwde romance komt stroperig over en ontneemt het verhaal ieder tempo. Helaas mist Liam Hemsworth diepgang; hij blijft kleurloos en slaagt er op deze wijze niet in om zijn personage interessant te maken. De enige hoogtepunten moet je vinden in het spel van de oude rotten Harrison Ford en Gary Oldman.

avatar van jippie2010

jippie2010

Paranoia? Niet echt... meer een voorzichtige psychologische thriller die maar niet echt volwassen wordt. Desondanks een leuk verhaal om te volgen. Ford tilt de film naar een voldoende *3.0

avatar van stinissen

Best vermakelijke thriller die iets beter is dan de standaard thrillers door in breng van de cast.

avatar van opa-ben

opa-ben

goeie film over de techniek van morgen en wat er bij komt kijken omdat allemaal voor elkaar te krijgen en hoe bedrijven er alles aan doen om elkaar een stapje voor te blijven, soms ten koste van alles.

avatar van Barry83

Barry83

Enigste spannende aan deze film is de titel. Voor de rest is het een erg zwakke film met bedroevend slechte, zelfs kinderachtige, acteur prestaties.

avatar van joolstein

joolstein

Standaard filmpje maar zit goed in elkaar! Het is allemaal wel eens eerder gedaan en waarschijnlijk beter! Oude rot Harrison Ford tilt deze film boven de middelmaat uit!

avatar van james_cameron

Zwakke thriller, voorspelbaar en oppervlakkig uitgewerkt. De aanwezigheid van zwaargewichten als Harrison Ford en Gary Oldman in belangrijke bijrollen geeft valse hoop; beiden bakken er weinig van. Liam Hemsworth in de hoofdrol heeft heel wat minder charisma dan broer Chris en zelfs de mooie Amber Heard is hier amper de moeite waard. Beste aspect van de film betreft de fijne techno-soundtrack, gemaakt door 'onze' Junkie XL.

avatar van Dominootje

Dominootje

Ja, ik weet het niet, het deed gewoon niet film, de film dus..

Had met de namen toch wat meer verwacht, met een beter verhaal waren de acteurs mogelijk ook meer tot hun recht gekomen. Voor mij bleef het toch vooral oppervlakkig en voorspelbaar..

Wel interessant hoe het ging met de technologie overigens!

avatar van GGG

GGG

Aardige film. Valkjes maar wat een schitterend gegeven want het zit niet ver van de werkelijke wereld af...

avatar van gabsor

gabsor

Leuk voor door de week.

avatar van Elineloves

Elineloves

Wat ik eigenlijk er van verwacht had is uitgekomen: redelijk standaard filmpje dat nergens boven soortgelijke films uitstijgt.

Prettyboy Hemsworth is niet altijd even overtuigend maar doet het in principe niet slecht. Oldman en Ford, oude rotten, lijken op de automatische piloot te staan. Vond hun personages ook erg vervelend, evenals dat van grietje Heard. Het personage Kevin, die eigenlijk te weinig aan bod komt, vond ik dan wel weer leuk.

Echt moeite om de spanningsboog hoog te houden werd er niet gedaan. Af en toe een zeldzaam actiemoment houdt het niet boeiend. Nu is dat niet het ergste, de voorspelbaarheid doet de film de das om.

Toch is het geen kwelling om naar te kijken. Het vlotte tempo, solide acteerwerk en de korte speelduur maken het goed doorkombaar. (Is dat wel een woord?)

avatar van Smugmarty

Smugmarty

missl schreef:

avatar van Dominootje

Dominootje

Smugmarty schreef:

Valt mee, maar 3 vd 5

Maar dat blijft toch wel, iedereen zo zijn/haar favorieten!

avatar van missl

missl

Smugmarty schreef:

Ja, en zo krijgen we nou van die vage ratings hier

Nou ja als je er meer over wil weten dan wil ik dat wel kwijt hoor. Maar ik vind het een gemiddelde film. Snel en met Liam natuurlijk. Kijkt lekker weg maar daarna denk je er nooit meer aan, van dat kaliber. Verder niet heel bijzonder, dus net iets meer dan gemiddeld, daar ik ook wel slechtere films heb gezien dan deze.

avatar van kroepoek89

kroepoek89

Gisteravond volledig blanco deze film ingegaan.

De film wist me aardig te vermaken, maar al met al een zeer standaard verhaal waarbij je het plot al van ver zag aankomen.

Kon dan wel weer genieten van Heard, maar goed dat is mijn mening.

Net aan een voldoende

cijfer: 2.5*

avatar van Troeno

Troeno

missl schreef:

Amber Heard

Meer heb ik er niet over te vertellen!!!

avatar van kroepoek89

kroepoek89

Troeno schreef:

Amber Heard

Meer heb ik er niet over te vertellen!!!

hahaha touche

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Wtf doen Ford en Oldman in zo'n film? Duidelijk gericht op een begin twintigers publiek, want het is allemaal wel vrij naief en gericht op de waarden die de doorsnee jongere doen kwijlen : status, mooie auto's, electronische snufjes, een super-knappe vriendin en veel geld. Erg oppervlakkige film met cliché verhaal en met Hemsworth die in die 100 minuten de screentime van Oldman en Ford zelfs niet weet te overschrijden. De 2* gaan naar de vlotte regie. Straight-to-video materiaal.

avatar van filmkul

filmkul

Vrij standaard thriller die op een voldoende wordt gebracht door de 2 grootheden Oldman en Ford. Het verhaal is eenvoudig. De film begint best aardig, maar daalt richting het eind behoorlijk af. Het einde wordt zelfs op clichematige wijze afgeraffeld. Verder zit de vaart er redelijk in en verveelt de film geen moment. Qua beeld ziet de film er best aardig uit. Krappe voldoende. 2.5/3.0