• 9.373.198 stemmen

Geregisseerd door: Alex Chandon

Met onder meer: Emily Booth, Dani Filth en David McEwen

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Cradle of Fear

"It's Not If They Die... It's How"

Detective Neilson krijgt jaren nadat hij de Hypnotiseur en seriemoordenaar Kemper heeft opgepakt weer te maken met verschrikkelijke moorden. Kemper zit nog steeds in zijn isolatiecel maar houdt op de een of andere manier kontact met zijn opvolger/dienaar 'The Man'. Deze neemt in naam van Kemper revanche op iedereen die iets te maken had met het vastzitten van Kemper.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

• 1985 berichten

Fantastische horror met veel lekker gore momenten.... verder wordt er door Chandon veel aandacht besteed aan de mooie (gotische) beelden die soms ook aan videoclipachtig materiaal doen denken. Hoofdrol wordt gespeeld door Dani Filth; zanger en frontman van de populaire (black)metalband Cradle Of Filth (ook de clips van deze band worden door Chandon geregisseerd). Top: 4 sterren!

avatar van Hobbes

Hobbes

Agony schreef:

(black)metalband Cradle Of Filth

dat black mag idd wel weg ja

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De haakjes mogen wel weg.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Haha zn film top zoveel is iig niet verkeerd. Bad Taste, Braindead, LotR, Evil Dead, Videodrome enz

• 1985 berichten

dicussie of Cradle of Filth wel of niet "black" is lijkt me niet helemaal op zijn plaats op een filmsite... maar goed dan toch maar even mijn mening... het blijft een feit dat ze pionierswerk hebben verricht voor de blackmetalstroming en hun eerste cd's waren toch zeker "black". De laatste cd's neigen idd meer naar een "gotic"-stijl....

avatar van Hobbes

Hobbes

Agony schreef:

vempire neigde naar black. maar de muziek van cradle is nooit in de buurt gekomen van de echte black van Emperor, Marduk, Immortal, Darkthrone, Burzum (oude) etc. het enige wat ze bereikt hebben is het toegankelijker maken van black metal en daarmee het genre tot de vercommercialisering hebben geintroduceerd (samen met dimmu borgir btw).

vroeger was je stoer toen je korn op je jas had staan, tegenwoordig cradle of filth.

ik vind het de teloorgang. maar da's mijn mening ik zwengel mooi In the Nightside Eclipse nog es aan en verlang naar lang vervlogen tijden

• 1985 berichten

de bands die jij noemt zijn dan ook de echte verstokte "real" black metal bands (begrijp me niet verkeerd, ik ben een groot fan van oa. Emperor en Dissection)... maar Cradle (en oa. ook Dimmu) zitten in de meer melodieuze kant, maar gezien de teksten en muziek van de eerste 2 cd's (Vempire en Principle of evil made flesh) wil ik toch zeker van een black metalband spreken...

avatar van ichi

ichi

Heb weinig vertrouwen in deze film, misschien toch maar eens huren. Wat voor muziek zit hier trouwens in? Persoonlijk vind ik Cradle of Filth tegenwoordig meer een boyband, maar hun eerste twee platen zijn zeker goed.

avatar van Sjan

Sjan

Paar lekkere goremomenten met het afkappen/snijden van dat been als toppunt (voor mij) maar het hoofdverhaal is zielig en het acteerwerk is ook zielig. Het zijn eigenlijk verschillende korte verhaaltjes waarvan er één wel aardig is en waarvan er één zelfs erg goed is, dat vond ik die ene van die gast die zo graag die site van snuff movies wil bezoeken (daar zit een mooi verassend einde in). Het hoofdverhaal viel erg tegen, maar ja, het gaat natuurlijk ook niet echt om het verhaal hierbij. De splatter ziet er in de meeste scenes gewoon goed uit. 3*

avatar van Hemdale

Hemdale

Geweldige engelse horrorfilm! Ik hoop nog veel meer goeie films van de beginnende Alex Chandon te verwachten!

2 uur non-stop gore!

SSeagal

De moeite? Veel stemmen heeft ie niet!? Maar thanx

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

ehm... deze film is dus niet goed heej... 2 uur aan een stuk door gaat ie en word op den duur behoorlijk saai...

hij krijgt een 2,5 alleen maar door de paar grappige gore effectjus en dat ik er erg moest om lachen... vooral wanneer de remmen in de autow het niet meer doen hahahaha!

avatar van Diesel

Diesel

Amateuristische gore flick met slecht acteerwerk, extreem neppe effecten, een orgie aan onwaarschijnlijkheden en lachwekkende dialogen. Ondanks dit alles is de film toch best amusant en een paar goede scènes maken het een en ander goed. Het verhaal is te verdelen in vier stukken en gaat over vier verschillende personen: een gothic disco sletje, een gewetenloze dief, een cocaïne snuivende beestachtige man zonder linker been en een snuff films verslaafde psychopaat. Geflipte personages die allemaal direct of indirect afgemaakt worden door dezelfde freak, een duivelse black metal aanbidder die bekend staat als The Man. Het had wat kunnen worden maar de regisseur heeft zich jammer genoeg maar op één ding gericht en dat is gore. Het resultaat is een redelijk amusante horror misbaksel. 2,5 magere sterretjes..

Hobbes schreef:

Bull shit, het is allebij net zo black metal. alleen hoor je duidelijk dat de bands uit verschillende landen komen. Het grootste deel van de noorse black metal bands heeft meer death metal invloeden. (luister maar eens naar de allereerste Mayhem demo, total fuckin armageddon) terwijl de engelse black metal veel meer drama heefd. maar de essentie is bij bij het zelfde, snelle goedgespeelde muziek met een duistere satanische vibe erin.

wat is er ovrigens mis met vercommercialisering, alle bands met een platen deal spelen o.a. voor het geld dus zijn ze allemaal commercieel ingestel ook emperor en burzum en mayem, daar is op zich niets mis mee. ik vind het allen slecht worden wanner band hun stijl aan gaan passen om nog meer geld te kunnen verdienen.

Dat fijt bespeur ik alleen bij een band als dimmu borgir die inmiddels meer op fear factory als op balck metal lijken. Bij cradle of filth is het meer een natuurlijke verandering geweest (hun muziek staad mij ook niet meer aan maar dat ter zijde) maar het is nog steed black metal.

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

mag ik wat opmerken? ik snap niet waarom sommige mensen deze film matig vinden. Ikzelf ben namelijk nog nooit een film als deze tegengekomen en dat meen ik serieus.

Dit is namelijk een van de grootste baggerfilms die ik ooit heb gezien. Ten eerste snap ik al totaal niet waarom deze film is gefilmd in een gewone camerastijl in plaats van de normale filmstijl. Ten tweede zijn sommige effecten 'wel grappig', anderen zijn te triest voor woorden. ik bedoel maar, moet ik in het begin denken op straat van "oh nee, oh nee. een masker. wat eng". en er zijn tal van computereffecten die beter op hun plaats waren geweest op een Nintendo64 spel. Ten derde is er niet veel verband in het verhaal. En de vaart wordt er daardoor ontzettend uitgehaald en is het af en toe van "jee, eindelijk weer iets engs". eigenlijk heb ik niet veel zin om teveel te schrijven over iets wat totaal k** was. Maar mijn mening zal jullie toch denk ik wel verassen. 1*, want hij was zo ongelovelijk slecht dat hij grappig werd.

avatar van Debje

Debje

Best goor...

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Ik vond hem echt grappig heb de hele film gewoon zitten lachen 1,5 omdat ik de hele film gewoon dubbel lag.

Hij is zo slecht dat hij ook best wel weer goed is.

avatar van horrorfreak14

horrorfreak14

[quote]Agony schreef:

volgens mij is hij ook te zien op youtube

avatar van joshua81

joshua81

heerlijk heb de film gelijk gekocht toen die uit kwam

gewoon vermaak

haha

avatar van BigPun

BigPun

Cruelty brought they orchids... not a good filmscript !

avatar van medansavamhel

medansavamhel

T_fuckin_montana schreef:

Cradle of Filth is geen Black Metal, en ook nooit geweest. Ze hebben duidelijk invloeden gehad van Black Metal, maar hebben dit nooit "correct" geproduceerd. Het is waar dat de definitie van 'Black Metal' niet al te strict is, in dat opzicht dat bands als Venom, Bulldozer en Mercyful Fate als Black Metal bands worden ervaren, hoewel zij duidelijk meer oude Thrash zijn met Black Metal invloeden (of in Mercyful Fate's geval, Heavy Metal), maar dit is slechts gezien vanuit deze tijd. In hun tijd was de muziek vernieuwend, aangezien het duisterder was. Met name de liedteksten. Satanisme en demonologie kwam aan bod. Cradle of Filth heeft uiteraard altijd duistere liedteksten gehad, maar er wordt meer gesproken over vampierisme dan over duivel aanbidderij. Ik kom dus tot de conclusie dat - hoewel er duidelijke invloeden waren - Cradle of Filth zowel op muzikaal als tekstueel gebied nimmer Black Metal is geweest, en dat zéér waarschijnlijk ook nooit zal worden.

Echter vind ik hun oude werk briljant. Zowel de duistere muziek met grindcore vocalen die op hun eerste tapes te vinden is, als de meer Black Metal geïnspireerde muziek die op hun laatste tape te vinden is, en tevens op The Principle of Evil Made Flesh.

Ik ben het echter wél met je eens dat het niet zozeer slecht is om commercieel te zijn. Wel moet ik zeggen dat Cradle of Filth's muziek niet geheel een natuurlijke evolutie heeft ondergaan. De laatste paar albums komen bij mij over als commerciële stunts. Vooral het laatste album. Die kerel van HIM als guest vocalist...

Ook een goed voorbeeld van de ontzettend geld-lustige zijde van de band is hun laatste DVD. Ik had verwacht materiaal te zien over de band. Inplaats daarvan krijg ik een immer kinderlijke Bam Margera te zien die dingen opblaast en lanceert.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Ash Krueger schreef:

Je moet je wel bedenken dat deze film is gemaakt met een erg laag budget, en in feite is het gewoon een puur vermakende engelse B-film in de horror stijl. Voor het lage budget vind ik de film niet eens zo slecht, en de sfeer is vrij duister en bizar. Het engelse straalt er ook duidelijk vanaf. Het heeft wel wat vind ik. Deze film mag niet vergeleken worden met horror klassiekers of nieuwe horror films met geweldige special effects. Verstand op nul en enjoy.

Geen geweldige film, maar zeker geen troep. 2,5

avatar van mr.gaunt

mr.gaunt

wat een kutfilm =/

ik vind m echt niet goor=/

wat verwacht je ook met dani fitlh erin

avatar van Joeri_000

Joeri_000

gekeken omdat ik nogal cradlegek ben

moest af en toe best lachen, op gegeven moment was er een erg saai stuk van dik een kwartier en de geluiden bij het slaan waren best wel heel erg slecht.. maar wel lacheh.. ging echt nergens over.

Go Dani !!

2,5 star.

avatar van phantomlord

phantomlord

Heel leuk en aardig een uitleg over wat COF is en welk genre het bij hoort maar zover ik weet is moviemeter en gaat het niet zozeer over de muziek maar eigenlijk over de film.

Midian nummer 9 : Satanic Mantra

(gaat WEL over de Dark Lord en niet over vampirisme)

"Archangel, Dark Angel

Lend me thy light

Through Death's veil

'Til we have Heaven in sight!"

avatar van de grafhond

de grafhond

Joeri_000 schreef:

gekeken omdat ik nogal cradlegek ben

Go Dani !!

2,5 star.

je kunt het niet beter verwoorden, 100% met je eens. Ook ik ben een fanatiek Cradle aanhanger!

avatar van Aapje81

Aapje81

Dit is gewoon een erg slechte film. Het heeft voor mijn gevoel ook helemaal geen zin om het uit te gaan leggen. Dit is gewoon op alle fronten ondermaats.