Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Emilis Velyvis
Met onder meer: Vinnie Jones, Oliver Jackson en Scot Williams
Gesproken taal: Pools, Engels, Litouws en Russisch
Plot Redirected
"Right crime. Wrong country."
De vier vrienden John, Ben, Tim en Michael zijn een stel criminelen die na een reeks van tegenslagen in een Oost-Europees land stranden en de weg terug naar huis moeten zien te vinden. Om dit klaar te spelen moeten ze een stel smokkelaars, huurmoordenaars, goedkoop bier, hoeren, corrupte agenten en vreemde fantasieën zien te overwinnen. Ondertussen herontdekken ze elkaar als vrienden.
Golden Pole
Doncius
Yelling driver
Uier
- 2006 berichten
9,0 op imdb na 10000 stemmen.
. Lijkt me een zeer aangename verrassing van het kaliber Lock Stock en Snatch.
einned987
Wanneer komt deze film uit dan, want in Duitsland was die al uit op 27 augustus.
martijnk
Wat een slechte film was dit en dan zo'n hoge score op IMDB dat kan gewoon niet kloppen.
Left4Dead
Het begin leek meteen op een Guy Ritchie productie, zelfs de muziek leek gejat. Maar goed aangezien eerder genoemde best leuk spul heeft gemaakt was ik toch nieuwsgierig geworden door het begin.
De cast daarentegen sprak me meteen niet aan maar the benefit of the doubt dan maar.
Ach de film heeft zijn momenten en er kwam zowaar een smile op mijn gezicht. En daar gaat het hier dus om, lekker ontspannen een platte droge humor film kijken. Er zijn weer wat kleurrijke personage ontstaan en de locatie in Litouwen brengt leuke ellende met zich mee.
Maar zo goed als de eerste werken van Ritchie wordt het zeker nooit. Men heeft geprobeert en duidelijk jatwerk verricht maar die kwaliteit is niet behaald. Het is wel een lekker chaotische filmpie geworden waar je lekker achterover leunend naar kunt kijken met een glimlach op het gezicht.
Prima te doen, 3**/6.5
vranque
amusant en dus wel degelijk af te kijken maar dat was het dan wel ook zo'n beetje.
2.5* voor de hierboven al genoemde kleine glimlach.
eapoe
Misschien niet mijn smaak, alhoewel ik best verzot ben op de films Vinnie Jones... En het lag ook niet aan Vinnie Jones waarom ik deze film maar 2 sterren toebedeel.
Het hele gebeuren heeft meer weg van een "werk op je zenuwen" film dan een aktie/komedie.
Denk dat als het komedie gebeuren er niet ingezeten had deze film wel de verdiende score had behaald. Alles zit zo rommelig in elkaar. Geld om je middel via de douane enzo... Echt komisch
Er zijn momenten die echt leuk waren, vooral in het begin van de film ... dat was spannend en komisch. De hele overval op de Vinnie groep. Ik dacht nog ... dit wordt genieten. Maar daarna was het niet veel meer. Jammer, want er had volgens mij veel meer in kunnen zitten. Twee sterren voor deze matige produktie en ze bekomen Vinnie toe.
gauke
Een overdreven actiekomedie met een absurd en bizar verhaal (met de nodige fantasie en veel gevloek), rond een aantal antihelden. Diverse scènes werden onnodig langer gemaakt dan strikt noodzakelijk was, de dialogen klonken verre van overtuigend en de personages waren noch interessant noch bijzonder cool.
SouthamptonFC
Leuke vlotte film in de Lock,Stock stijl.
Met een schitterende rol van een constant vloekende Vinnie Jones.
Alleen al voor Vinnie (3*) en de voor de film (1*)
Brabants
Deze film is een bijzonder geslaagde productie van zowel Litouwse als Engelse bodem. Het is zeker geen hoogstaande cinematografie, maar de donkere komedie is voortreffelijk uitgebeeld. Dit alles berust zich natuurlijk op heerlijke stereotypetjes en een vocabulaire wat veelal niet verder reikt dan cunt en mate. Het verhaal van de vier Britten is zeker doldwaas en het werkt gegarandeerd op de lachspieren. Lekker ontspannen en genieten, niet meer en niet minder.
mock turtle
hard, grof en vol vooroordelen, maar niet echt leuk. verhaaltechnisch ook niet sterk: onaf.
ipman-99
"Right Crime Wrong Country." ...
" !!!
Heerlijke Misdaadfilm
!!! 'Redirected' is een gestoorde Misdaad-Gangsterfilm
van het Verenigd Koninkrijk. Vinnie Jones in een rol die hem beste past ... een gestoorde
fuckt up met gestoorde handelingen en dialogen.
De factor varken is iets dat echt wel opvalt hier ... net zoals de over de top
'dat kan toch niet zijn' toestanden
!
De cynische en zwarte humor is 'constant' aanwezig ... denk maar aan bepaalde scènes
(Trouwerij, de priester, de ambulance, ... ) ! Fucking over the top
toestanden waarvan je meermaals strijk ligt ... maar waarvan je te gelijk denkt ... CHITTTTTT,
dat kan toch niet
! De Moment dat 'onze vrienden' in een vreemd land komen ... volgt
het ene na het andere geschift moment
!
schumacher
Vermakelijke film, verstand op nul, zak chips en colake derbij en benen op de poef en genieten maar
Nee, een topfilm was het zeker niet, die zal niet in mijne top 30 staan van beste films 2015 maar het was wel vermakelijk, keek lekker weg.
Goed om eens gezien te hebben, een 2de keer hoeft echter niet.
Doctor X
Amusant filmpje, kijkt lekker weg. Vol met hilarische momenten (zoals het moment dat ze elkaars tatoeages ontdekken) en grovigheid. Snatch meet The Hangover, zeg maar. niks mis mee als je van zulke films houd.
Leuke erg grove humor met vele bizarre situaties , niet gedacht dat deze zo leuk kon zijn helemaal mijn humor.
b00ts
Ik heb me wel vermaakt hoor. Beetje ala Tarantino.... veel geweld en gescheld.
Deze dertien in een dozijn film doet zich voor als een soort van Guy Ritchie film, maar is het allemaal net niet. En dan doel ik op het verhaal (te overdreven en te geforceerd), de humor (flauw) en de actie (saai). De cast weet ook niet te overtuigen (Vinnie Jones in de altijd typische cliché rol van slechterik) en niemand springt er ook echt uit. Die Monika Vaiciulyte mocht er overigens wel wezen. De film kijkt zich wel nog redelijk weg en het tempo is best hoog en er gebeurt voldoende. Al met al niet meer dan leuk om eens gezien te hebben.
Hansopje
Leuk filmpje om zo eens te zien. Heeft zijn komische momenten, maar een tweede keer zien hoeft niet. Einde van de film ook niet af. Had meer ingezeten. Een 2,5 sterretje.
david bohm
Een wannabe Guy Ritchie film, die gedachte bekroop mij ook. Gooi er nog wat Hangover elementen in en dan heb je Redirected. Onbegrijpelijk dat dit deels met Litouws geld is gemaakt, kan me toch niet voorstellen dat het een feest der herkenning is voor dat volk want het wordt eigenlijk voortdurend te kakken gezet.
Best vervelende film, misschien word ik te oud voor dit soort shite.
Noodless
Leuke, vlotte film die op geen enkel moment verveelde. De vier vrienden komen van de ene bizarre of gekke situatie in een andere. Het houdt niet op.....telkens is er iets te beleven. Vaak absurd en vol met hilarische momenten. 7,5/10
hoffie230
Met recht èèn van de slechtste films die ik de afgelopen jaren heb gezien! Mijn verwachtingen waren hoog gespannen na het zien van de trailer, echter kwam ik van een zeer koude kermis thuis. Er zit totaal geen diepgang in, heb welgeteld nergens om moeten lachen en de acteurs zijn op z'n zachts gezegd stuk voor stuk ontiegelijk irritant. Waardeloos slap aftreksel van de Guy Ritchie films.
Rickyman
Gewoon een heel vermakelijk actiefilmpje, vol absurde situaties met fijne, grove humor.
PKlijnstra
Redirected is een film geregisseerd door Emilis Velyvis en gefinancieerd door Litouws toedoen. Met name de inbreng van de financiën begrijp ik niet echt. Litouwen wordt volkomen belachelijk gemaakt als land, maar ook als volk. Ik ga er in ieder geval niet meer heen op vakantie.
Voor wat betreft het script; Film is niet geweldig, maar zeker wel vermakelijk als je van dit genre houdt. Film zit vol met absurde scenes en droge, cq flauwe, engelse humor. 3*
blurp194
Als een van de eersten op de titelrol staat iemand als 'dialogue editor'. Ik vraag me af wat die precies ingebracht heeft - een intellectuele prestatie is het in ieder geval niet geweest. Veel meer dan het gebruik van four letter words lijkt het toch in ieder geval niet.
Nou zou me dat verder niet storen als de film ergens over gegaan was, maar meer dan doelloze matpartijen heeft dit prul niet te brengen. Leuk is het eigenlijk nergens, wel stuurloos en doelloos.
barcam
Zalige film met bloederige knokpartijen, massa's gevloek en irritante personages.
Altijd leuk om Vinnie Jones als slechterik aan het werk te zien.
Film heeft een heerlijke macho uitstraling en muziek is lekker vet.
Alle Litouwse en gangsterfilm clichés komen aan bod en veel absurde situaties.
Vermakelijke popcorn cinema.
DutchTakeshiro
Redirected is een heerlijke film met elementen van de films Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels. De film is een goede samenwerking tussen de VK en Litouwen. De film heeft als basis een grappig verhaal en weet daar goed op te bouwen. Het verhaal zal zeker niet de originaliteitsprijs winnen maar het zorgt wel voor veel vrijheid, je kan er een hoop kanten mee op. Regisseur Emilis Velyvis weet een film te maken met absurde situaties, een lekker tempo en een prima dosis sfeer.
Vinnie Jones is belangrijke toevoeging in een film als deze. De über hooligan Jones is bij uitstek een ideale acteur voor een actiekomedie. Een onvervalst persoon die doet waar hij goed in is: vijanden opjagen en in elkaar trappen. Scot Williams speelt prima als de slimste van zijn vrienden. Hij neemt duidelijk het voortouw als de man met een verstand, iets dat zijn vrienden niet hebben.
Het is naar mijn mening lastig om een hekel te hebben aan deze film. Het is nergens onder de maat en het valt nergens stil. Tevens is de film volgestopt met leuke soundtracks die het geheel dat beetje extra geven. Gekke Britten in Litouwen... je moet er maar opkomen!
3,5

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen