• 9.373.537 stemmen

Para Minha Amada Morta (2015)

Drama | 113 minuten / 140 minuten

Met onder meer: Fernando Alves Pinto, Mayana Neiva en Lourinelson Vladmir

Gesproken taal: Portugees

Releasedatum: 12 januari 2017

Plot Para Minha Amada Morta

"Fernando loves his dead wife. Too much."

Na het verlies van zijn vrouw Ana, verandert Fernando in een rustige en introspectieve man, die zich richt op de opvoeding van zijn zoon Daniel. Elke avond, als de jongen slaapt, haalt hij herinneringen op aan zijn geliefde door haar persoonlijke bezittingen te ordenen. Zijn leven wordt overhoop gehaald als hij een aantal zelfgemaakte seks–VHS-tapes in de collectie van zijn overleden vrouw vindt en ontdekt hij dat er een andere man in haar leven was. Geobsedeerd door het vinden van de minnaar, laat Fernando alles achter - met inbegrip van zijn zoon - om zich vervolgens in het leven van de minnaar Salvador, een ex-gevangene te dringen. Hij nestelt zich in de woning van diens gezin...

Vanaf 12 januari 2017 in de bioscoop (Contactfilm)

avatar van henrygreenways

henrygreenways

bijzondere film niet uit te leggen!!

avatar van iggybiggie

iggybiggie

Deze "psychothriller" kreeg 4 sterren in Het Parool en het verhaal trok me wel, maar ik vond hem nogal saai eerlijk gezegd. De hoofdpersoon werkte behoorlijk op mijn zenuwen, ook met zijn eeuwige en na een tijdje stomvervelende sigaretten, en alles bleef nogal aan de oppervlakte. De film ontbeerde de onderhuidse spanning die nodig is om lange stiltes en schijnbaar onbelangrijke gebeurtenissen te vullen. Dan sla je al gauw aan het gapen, merkte ik.

Ook krijg je niet echt mee wat de relatie tussen de hoofdpersoon en zijn overleden vrouw precies voor hem betekend heeft. Ik voelde de inhoud van hun liefde niet, en daarmee verdween mijn interesse in zowel de hoofdpersoon als de afloop van de film.

Een thriller is het wat mij betreft zeer zeker niet, ergens las ik 'een subtiel psychologisch drama' - dat is een passender beschrijving, al hou ik zelf liever op een 'nogal saai psychologisch drama'. Bleh!

avatar van mrklm

mrklm

Fernando [Fernando Alves Pinto] houdt de herinnering aan zijn overleden echtgenote [Michelle Pucci] levend door haar spullen te betasten, terwijl zijn zoon [Vicius Sabbag] in bed ligt. Zijn pas gescheiden schoonzus Raquel [Mayana Neiva] blijkt wel interesse te hebben en haar voormalige echtgenoot [Lourinelson Vladmir] draagt een geheim met zich mee dat voor spanning had kunnen zorgen. Helaas beweegt deze vermeende thriller zich voort in een slakkengangetje en gebeurt er zelden iets interessants. Pinto’s emotieloze vertolking verlaagt de feestvreugde nog meer. Jammer, want het uitgangspunt is veelbelovend.