Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Renée Zellweger, Ewan McGregor en David Hyde Pierce
Releasedatum: 25 september 2003
Bekijk via Prime Video
Plot Down with Love
"The ultimate catch has met his match."
In de jaren zestig ontmoet journalist Catcher Block de feministische schrijfster Barbara Novak in New York. Novak, die op elke vraag wel een antwoord heeft, is sprakeloos wanneer de jonge journalist kritische vragen begint te stellen. Barbara zal de gladde jongen van haar lijf moeten houden om haar werk geloofwaardig te houden.
Barbara Novak
E.G.
J.B.
J.R.
empirekees
Aardige film, geen sterk verhaal, maar wel leuke decors, en een aardig spelende Zellweger.
En Sinatra kwam langs met "Fly me to teh moon" net als de in "Wallstreet(opening), en Space Cowboys (einde)" heeft voor mij altijd wel een beetje invloed.
Wel aardig...2,5
titan
Heerlijke ode aan de films van eind jaren '50/begin jaren '60 met Rock Hudson en Doris Day. Vooral met Pillow talk zijn er veel gelijkenissen, al is deze film iets ondeugender.
McGregor en Zellweger zijn uitstekend aan elkaar gewaagd en alles ziet er (te) gelikt en fashionable uit, maar dat past gewoon precies bij deze film. Hilarisch zijn de splitscreenscenes tijdens de telefoongesprekken. De enige smet op de film is dat de "vrouwen-zijn-gelijk-aan-mannen" boodschap er iets te dik bovenop ligt. 4*
lindastuurman
Deze film vond ik niet al te boeiend. Een beetje vergelijkbaar met Moulin Rouge denk ik (niet qua design natuurlijk, maar wel een beetje qua sfeer....musicalachtig dus). Moulin Rouge vond ik een draak van een film en deze zit daar niet al te ver vanaf. Ik heb het gewoon niet met dit soort films.
De geloofwaardigheid was ook nogal ver te zoeken trouwens (niet dat dat erg is, maar hier vond ik het zeer storend).
MFEO
Geweldig leuke film. Goeie rollen van Ewan & Renee. Ode aan de films van Rock Huson & Doris Day. Deed me denken aan Pillow Talk. 4 1/2 *
LauraPalmer
Gister de making off gezien. Ik ben wel benieuwd! Ik vond de super zoetsappige barbie achtige plaatjes er wel erg leuk uitzien!
GerwinF
Ziet er inderdaad nogal barbie-achtig uit! Volgens mij kan Ewan McGregor wel goede de nieuwe james bond spelen
doubletake
afgelopen zaterdag nacht in de sneak nacht gezien
WAARDELOOS!!!!!!!!!!!!!!!!
1 ster voor de aankleding de rest was het een mislukte poging om de screwball-comedy nieuw leven in te blazen
Bespaar je de moeite en je euro's
andolini
Heerlijke film, neemt zichzelf niet te serieus en zit vol humor. Goede chemie tussen Zellweger en McGregor. Ik kwam helemaal vrolijk uit de bios, 4*.
LauraPalmer
tja.. wie zal ik nu geloven? Nogal een love it or hate it film blijkbaar?
titan
Geloof mij maar
Ik snap wel waarom deze film veel verschillende reacties oproept. Het grootste deel van het bioskooppubliek (en ook het grootste deel van de leden van moviemeter) bestaat uit jonge, mannelijke tieners en twintigers. Die zijn vooral dol op snelle actiefilms met veel wapengekletter en cool geweld. Die houden gewoon niet van (lekker vet aangezette) romantische komedies. Dat is meer voor meisjes.
De hoge cijfers komen denk ik vooral van de liefhebbers. Ik ben geen uitgesproken liefhebber van de romantische komedie (erger nog: ik vind ze meestal tenenkrommend clichematig), maar Down with love hoort wat mij betreft tot de betere in dit genre.
Jordy
Leuk, leuk, leuk... prachtige decors, erg leuke vertolkingen (Zellweger zucht..., McGregor en die Frasier dude waren ook erg leuk), perfect de sfeer neergezet van Breakfast at Tiffany's plus waarschijnlijk tientallen jaren zestig films die ik niet gezien heb. Enig nadeel dat het imiteren van de sixties films soms zo ver ging dat het hier en daar op een persiflage leek. Maar verder heb ik me erg erg vermaakt.
Ambitieus en origineel idee, dat wel een vrolijk filmpje oplevert met leuke muziek.
Het was helaas niet helemaal mijn ding, vanwege de vele flauwigheden. Dat mag dan wel de bedoeling zijn, om zo het sixties sfeertje er in te houden, maar het blijven nog steeds flauwigheden.
wackyboy
Of het nu een hommage of een persiflage is op al de Doris Day films; mij kon dit retrofeest wel bekoren. De hele verhaallijn kan je voorspelbaar en truttig vinden, maar het is precies zoals films uit de fifties en sixties waren. Kijk maar eens een avondje Turner Classic Movies channel. Je moet er voor in de stemming zijn, maar als je dat bent dan valt hier heel wat te genieten.
Hail to Ewan McGregor trouwens. Wat een goede acteur zeg; leuk ook dat-ie zulke verschillende rollen kiest en dat-ie er ook bijna altijd mee weg komt (okay; vergeet Eye of the Beholder en die draak van een film over die stockbroker)
Ericinho
flauwe persiflage. Wat nog ontbrak waren de 'weerspiegelingen' op de hagelwitte tanden.
jassonn
Leuke filmpje al werd het naar het eind toe allemaal wat te zoet.Leuke rol van Ewan McGregor.
Esteban
De sfeer, aankleding en prachtig neergezette, typerende acteerprestaties tonen meteen aan dat dit een hommage is aan enkele romantische komedies uit de jaren 60. Hoedje af, want op dat gebied is Down With Love een kwalitatief prachtwerkje. Maar wat met die klassiekers het geval was, geld ook hier; Je weet perfect wat je gaat krijgen en krijgt het dan ook. Nét omdat je wist wat er ging komen begon deze prent, ondanks zijn luchtige aangename sfeer, toch wel erg lang te duren. Ik heb hem wel op The American Movie Day gezien tussen 5 andere premieres en er is dus géén twijfel mogelijk dat het grote contrast tussen Charlie's Angels, deze en Bruce Almighty er voor iets tuessenzit, sprekende over de beoordeling.
Down with Love ***
filmliefhebber
Weergaloze ode aan de komedies van de jaren '60. De setting en sfeerschepping zijn fantastisch, net zoals Ewan McGregor en Renée Zellweger en de soundtrack. Ook visueel is de film een pareltje. Een lekkere vette knipoog naar Vertigo is ook altijd mooi meegenomen.
* * * * *
De film moet een ode aan de screwbal komedie's van de jaren 50 en 60 zijn maar slaagt hierin niet, waar de films van Doris Day een bepaald soort magie hadden komt het in deze film allemaal geforceerd over 2*
Wat_Jij_Wil
Deze film is blijer en braver dan een levend, extern foutusje gewikkeld in een teletubbie outfit.
Maar net als bijna elk pasgeboren babietje, was deze film ook wel redelijk schattig. 3 sterretjes
Teskuh17
Best wel leuk, maar geen zin om hem dan eens op DVD te huren of te kopen!
Purmerend
WAARDELOOS!!!!!!!!!!!!!!!!
Bespaar je de moeite en je euro's
Helemaal mee eens, misschien komt het omdat ik de jaren 60 niet heb meegemaakt, maar deze film sloeg helemaal nergens op. 1*
E V
De kostuums en interieurs zijn wel geweldig en echt een lust voor t oog, verder is de film erg middelmatig en niet orgineel.
seth gecko
een leuke zuurstok van een film.
een ode aan de 50's screwballfilms die op sommige momenten heerlijk,en andere momenten ietwat irritant over the top gaat.
de film duurt iets te lang en zellwegger zet weer een zeurderig trutje neer,een rol waar ze een patent op lijkt te hebben.
gelukkig maakt de charmante vertolking van ewan mcgregor alles goed.
ook david hyde pierce is grappig.
leuke schattige look,leuke muziek en naar het einde toe een langdradig en beetje irritant plot.
toch al bij al een geslaagde film
3***
Poisonthewell
Mwah, ode of niet, ik vond het best een vervelende film. Heb wel erg om David Hyde Pierce kunnen lachen. 2*
carobo
Ik vond het een prima film, heb me zeer vermaakt en vond de manier waarop er met het beeld gespeelt werd erg grappig. Verder vond ik Zellweger en McGregor erg grappig spelen. Ik vind dat ze hun karakters met overtuiging over wisten te brengen en het is dan wel geen culturele hoogstand deze film, maar toch absoluut een van de betere films binnen het genre romcom.
Van mij krijgt deze film 4 punten

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'