• 9.373.488 stemmen

Breaking the Girls (2013)

Misdaad / Thriller | 86 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Jamie Babbit

Met onder meer: Madeline Zima, Agnes Bruckner en Shawn Ashmore

Plot Breaking the Girls

"Seduction. Betrayal. Murder. What are best friends for?"

Twee aantrekkelijke studenten - de onschuldige en wetenschappelijke Sara en de manipulatieve en sexy Alex - worden meer dan vrienden als ze een pact sluiten om elkaars aartsvijand te doden. Maar Alex grijpt al snel de overhand en Sara ontdekt dat ze wordt opgezet voor moord.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Horrible Bosses gone dark.

Althans, dat gevoel kreeg ik haast. Best een sfeervolle 'optiteling'. Neemt vervolgens even een aanloop om wat feeling te krijgen, vind ik opzicht wel prima. Uiteindelijk duikt het thriller/misdaad aspect toch op en stelt deels teleur, maar kent nog een redelijke uitwerking. Kills zijn voor de makers duidelijk niet van belang, het gaat om het hele gebeuren en de intriges eromheen. Nogal wat twists en turns, ik kon het zelf nog net hebben.

Zima en Bruckner vind ik beiden fijne actrices, niet de sterkste, maar brengen deze prent nog een beetje tot leven. Opvallend om een vrouw achter de regie te zien, girl-on-girl action krijgt namelijk zichtbaar meer aandacht dan hetero action, wellicht omdat het een belangrijker plot-onderdeel vormt. Juich nog niet mannen, want nudity wordt daarentegen kunstig verhuld, kwam voor mijzelf niet onverwachts.

avatar van blurp194

blurp194

Slappe hap.

Zwak en ongeloofwaardig plot, B-lijst actrices die het niet echt lukt om het een beetje op te leuken, lelijk gefilmd met een geelgroenig kleurzweem erover.

Het lijkt nogal op naaperij van Wild Things (1998). Maar da's een veel leukere film.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/thriller film...

Prima verhaal...

Wel af en toe erotische verhaal..

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Theunissen

Trieste en flauwe bedoeling deze zogenaamde erotische thriller. Ik zeg bewust zogenaamd "erotisch" want in deze film is helemaal geen bloot te zien (tenzij je een fetish hebt voor tenen). De film is juist enorm preuts met als dieptepunt de zwembad scene waarbij beide dames gewoon een bikini dragen en na de zwembad scene ligt Madeline Zima helemaal naakt op de buik met een handdoek op haar billen (zie eventueel poster). En als ze dan iets omhoog komt heeft ze de handdoek waarop ze ligt voor haar borsten geslagen (in de serie "Californication" was ze juist niet preuts en het verbaasd me dan ook dat ze hier juist zo enorm preuts is).

De film opzicht stelt ook al bitter weinig voor (niet boeiend en zeker niet spannend) en enkel de fraaie dames Madeline Zima, en Agnes Bruckner maken het nog een klein beetje waard om deze film te bekijken. De film duurt met amper 90 minuten gelukkig ook niet lang. De film heeft inderdaad wel wat weg van "Wild Things (1998)", maar die is toch beduidend beter en ook wat minder preuts.

avatar van rep_robert

Beetje een makke thriller waar weinig aan te beleven valt. Niet zozeer dat ik de acteurs zo slecht vind, maar meer doordat de situaties ongeloofwaardig in beeld worden gebracht en ik amper empathie voor de personages kon tonen. Verder echt een preutse film, wat best vreemd is omdat de film wel wat anders pretendeert te zijn.