• 9.371.621 stemmen

Geregisseerd door: Ruba Nadda

Met onder meer: Alexander Siddig, Joshua Jackson en Marisa Tomei

Gesproken taal: Arabisch, Engels en Italiaans

Plot Inescapable

"You can never escape your past"

Adib komt tot de ontdekking dat zijn oudste dochter Fatima vermist is geraakt in Damascus. Adib, die niet meer terug is gekeerd naar Syrië sinds hij het land dertig jaar eerder verlaten had, wordt opnieuw geconfronteerd met het land in een poging zijn dochter Fatima te vinden.

avatar van T-man

T-man

Ik had geen hoge verwachtingen bij deze film, maar wat ik te zien kreeg sloeg voor mij alles. Wat een slechte film is dit zeg. Zeer slechte imitatie van Taken. Slecht geacteerd, slecht verhaal, nooit spannend, het beetje actie zit in de laatste 15 minuten en moet je nog zoeken.

Nee, ik raad iedereen af om deze te kijken.

avatar van Piratje

Piratje

Een vaag en oppervlakkig politiek-familiaal drama uit het verleden tussen geheime diensten van Syrië en Israel.

Juist of moet er met deze film heel wat verzwegen en propaganda gemaakt worden. Een mysterie op zich.

Spijtig dan het scenario zo onduidelijk is, terwijl de Syrische leiders constant als posters of muurschilderingen getoond worden. Je denkt bijna aan een propagandafilm waar niemand als overwinnaar uit de film komt. Behoudens dan het slot wat dan weer niets met de politieke situatie te maken heeft.

Ik heb tweemaal de film gezien om iets meer te weten. Maar heb hem nog altijd niet finaal begrepen.

Vrij goed geacteerd, zeker de hoofdpersonage Alexander Siddig en dit slordig scenario werd behoorlijk in beeld gebracht door regisseur Ruba Nadda.

Wie spanning, gedrevenheid en onzekerheid bij mekaar wil zien moet deze film zien. Geen meesterwerk maar toch de moeite om eens te zien. Wel geen tweede maal.

Voor mij iets boven de middelmaat met een 3,0.

avatar van opa-ben

opa-ben

geen heel spannende film, wel meeslepend.

avatar van @KTV

@KTV

Matige film ! weinig spanning, beetje overdreven acteerwerk! kortom mooie budfilm

avatar van Noodless

Noodless

Vele witte hemdjes !

Redelijk oppervlakkig qua plot en uitwerking, toch kon me het familie dramatische aspect wel bekoren.

Dit in contrast met het politiek gegeven, het verleden van het hoofdpersonage en andere nevenpersonages. Ik miste hier een duidelijker beeld van. Redelijk wat vaag gebracht. Het acteerwerk is in orde.

6,5/10

avatar van gauke

gauke

Helaas maakt een uitstekende cast nog geen goede film. De regisseuse had gevoel voor emotie, het opbouwen van een spanningsboog en was zorgvuldig met ingetogen en subtiele momenten, maar wilde het verhaal ingewikkelder maken dan het in feite was en de actiescènes zijn te tam. Bij aanvang blijft te onduidelijk waar het verhaal over gaat en naar het einde toe worden lang niet alle vragen beantwoord. Bovendien zit de film vol onwaarschijnlijkheden en dwaze feiten.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/mysterie/romantiek/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Alexander Siddig speelt zeer goed...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Saaie rommelige versie van Taken

avatar van willemfilm

willemfilm

Een film over een ontvoerde dochter van een voormalig Syriërs agent. Nou ik heb de film wel uitgezeten. Het was geen feest. Geen Arabische spanning die de in de regio gesitueerde films kunnen oproepen. Jammer.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Slechte niet pakkende saaie film