• 9.375.363 stemmen

Geregisseerd door: Emanuele De Santi

Met onder meer: Emanuele De Santi, Alessandro Gramanti en Paolo Luciani

Gesproken taal: Italiaans

Plot Adam Chaplin

"Nothing can prepare you for this extreme fight."

Het verhaal vindt plaats in het fictieve 'Heaven Valley' en volgt een man, Adam, die de verdachte moord op zijn vrouw begint te onderzoeken en daarmee de betrokkenheid ontdekt van de lokale maffiabaas Denny Richards. Zonder hulp van de corrupte politie en onder invloed van zijn woede roept hij een demon op die hem onmenselijke krachten zal geven. De demon zal hem volgen tijdens zijn tocht, met de belofte dat hij Adam naar de moordenaar zal leiden als hij doet wat hem gevraagd wordt...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nieuwe heilige graal wat betreft ultra violence. Het hoogst haalbare in de moderne splatter scene en een mengelmoes van tijdperken en genres. Adam Chaplin is een bizarre verrassing, één waar je je niet op voor kunt bereiden. Meest bloederige film ooit? Je kunt er bijna niet omheen. Deze excentrieke film weet de beste CGI en practical effect mix up to date te showcasen. Emanuele De Santi experimenteert er flink op los, shockeert en intrigeert. Hoe is dit in hemelsnaam zo onder de radar gebleven?

Een ultra moderne splatter film die zijn roots (jaren 80 wave aan Italiaans horror geweld) omarmt. Klassiekers van o.a Bava zijn nooit ver weg. Aan de andere kant van de globe speelt het leentjebuur bij de anime en manga, waarin de vergelijking met Koei's game reeksen ook dicht in de buurt staan. Speelde onlangs nog een flink aantal uur Fist of the North Star: Ken's Rage (2010) en je ziet de overeenkomsten onmiddelijk. Visueel is het dan wél weer heel eigentijds gebleven, met een nogal vale digitale look die perfect een contrast vormt met de emmers aan bloed die neerkwakken bij de zoveelste schedel-verbrijzelende klap.

Zelfs Ittenbach durft het niet aan om zoveel hoofden te mutileren. Hoe krankzinnig creatief Emanuele De Santi verder is, uit zich vooral in de bijzonder onaangename creature designs en het compleet van de pot gerukte einde. Je denkt alles gezien te hebben, vooral na die Japanse opleving van de laatste jaren om de grens continue te verleggen. Echter blijkt het deze onbekende Italiaan te zijn die de lat hoog legt...héél hoog. Samen met een onervaren, maar duidelijk getalenteerd make-up department gooit hij zelfs de meest ervaren splatter liefhebber in het diepe.

Kan mijn ei hier onmogelijk volledig over kwijt, dus ik hou maar gewoon op. Pure adrenaline in een met bloed overgoten real life adult Dragonball Z. Gestoord

avatar van FillumGek

FillumGek

splat·ter

v. splat·tered, splat·ter·ing, splat·ters

1. To spatter (something), especially to soil with splashes of liquid. 2. An extremely gory movie.

3. Adam Chaplin.

Compleet gestoorde film die spot met alle wetten. Heaven Valley klinkt als een paradijs, maar zelden heb ik zo'n depressieve, grauwe en totaal ontspoorde stad gezien. Werkelijk geen normaal mens gezien volgens mij. Adam Chaplin is op oorlogspad en met behulp van een demon roeit hij iedereen uit die zijn pad kruist. Niet toevallig zijn dat handlangers van een maffiabaas die zijn vrouw hebben omgelegd. Adam Chaplin klinkt suf - doet al snel denken aan familie van - maar vanaf zijn introductie blijkt hij een geslaagde antiheld. Qua uiterlijk had hij wel wat weg van Jackie Estacado (incl demon) uit de game The Darkness.

Zoals gezegd is De Santi all out gegaan met de weirde personages. Eindbaas Denny ziet er extreem ranzig uit met zijn bloedslangetjes in zijn nek, zijn handlangers zijn niet minder fris. Gemuteerde schedels en uit elkaar staande ogen zijn helemaal in! Demon Derek is ook behoorlijk creepy, en deed nogmaals denken aan The Darkness.

Adam Chaplin blinkt niet alleen uit in creature design, het is ook nog eens de meest bloederige film die ik ooit heb gezien. De verbluffend goede - wel over de top natuurlijk - make-up wordt vaak gecombineerd met (wat minder goede) CGI en zorgt voor een enorme adrenalinebom van ranzigheid. Badguys worden op de meest gruwelijke wijze uit elkaar getrokken en daarbij vloeien letterlijk emmers bloed en kilo's vleeswaren. De animé-invloeden die de film sterk maakt zijn vooral dan merkbaar. Wanneer Adam a la Dragon Ball Z een gezicht vertimmert, het beeld opeens vertraagt voor de genadeklap waarna het slachtoffer meters ver door een betonnen muur knalt en een diarreestroom aan bloed achterlaat weet je dat het goed zit.

Paar puntjes van kritiek zijn het niet altijd geweldige acteerwerk en de verhaallijn van Mike vond ik ook niet boeiend. Het is De Santi echter makkelijk vergeven als de rest zo goed is, zeker na het aanschouwen van de ijzersterke finale waar al het voorgaande geweld nog eens verdriedubbeld wordt. Ook zeer benieuwd nu naar Taeter City, geregisseerd door Giulio De Santi (broer van?) en uitgegeven door Necrostorm, door fans, voor fans. En daar ben ik er nu één van.

avatar van Shinobi

Shinobi

Erg tof filmpje.

Van wat ik uit verscheidene berichten gelezen heb, heeft Emanuele De Santi zo een beetje alles gedaan. Hij heeft in ieder geval bij elk onderdeel van de film wel een vinger in de pap gehad. Van de script, regie en het acteerwerk tot aan de score en special effects aan toe, een manusje van alles zou je kunnen zeggen. En dat me zo een imposant lijf, gewoon geen woorden voor.

Wat mij erg goed bijgebleven is, is de sfeer en de look van de film. Van de regendruppels tot aan de bad guys aan toe. Voor een low budget film ziet het er naar mijn mening erg gedegen uit. Sommige Hollywoodproducties komen hier nog geen eens bij in de buurt.

Om vooral de gore niet te vergeten, want de hoeveelheid aan bloed dat in deze film vergoten wordt is niet normaal. En het wordt wel erg spectaculair in beeld gebracht. Beetje op een anime-achtige wijze. Ik moest op sommige momenten zelfs aan Dragonball Z denken, want hoe Adam soms tekeer gaat met zijn vijanden kun je wel met Goku en de stijl van Dragonball Z vergelijken.

Voor de geïnteresseerden, ik las dat er een nieuwe techniek is ontwikkeld voor deze film genaamd H.A.B.S. (Hyperrealistic Anime Blood Simulation), waardoor het bloed er realistischer uitzag.

Wat ik wel jammer vond is dat het verhaal iets te langgerekt werd, er zat iets teveel dialoog in naar mijn mening. Gelukkig maakt de actie en gore alles goed.

Al met al een erg geslaagde film waar de gore liefhebbers zich zeker thuis bij zullen voelen.

Ik ben benieuwd waar Emanuele De Santi hierna mee zal komen. In ieder geval een naam om in de gaten te houden.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van tattoobob

tattoobob

De meest bloederige??nee dat niet maar zeker niet de minste potverdorie.....

Heerlijke moordscenes in een beetje manga achtige stijl,gecombineerd met veel bloed en een lekkere freaky hoofdrolspeler....

Ja ik ben zeer tevreden ik zat regelmatig met een smile op mijn gezicht

Soms zag het er low budget uit maar daar stoorde ik me totaal niet aan bij deze film......

Jaaaa ik ben Fan!!

Wat een knallert!

avatar van joolstein

joolstein

En dan kom je een film tegen waarvan je niet goed weet wat je er mee moet. De film omschrijft zich als Italiaanse gore extravagant. En dat dekt de lading zeker! Ooit in de '70 jaren was er de giallo en deze film heeft zijn inspiratie daar wel vandaan maar is dan wel een soort hyper-giallo. Alles is in de overtreffende trap het bloed vliegt in het rond, armen worden afgerukt, hoofden ingeslagen, oogballen fijngeknepen en hersenen splashen over de muren. Het acteerwerk is niet om naar huis te schrijven en logica is er niet echt. Daarnaast wordt de film ook nog gemengd met de actie uit de Japanse Manga. Er is spraken van een soort revenge-verhaal al is het zeer mager maar laten we wel wezen daar is het deze film ook niet om te doen. Over bijna de gehele film hangt een blauwe gloed dat waarschijnlijk gedaan is om het te laten lijken alsof het in de toekomst afspeelt.In het genre is dit absoluut een unieke film, alles klopt en voldoet voor de fans ervan aan alle verwachtingen. Maar wat vond ik er zelf van tja, die vraag is een stuk moeilijker. Ik heb de film niet uitgezet en van een paar leuke stukken Gore ook wel genoten maar heel enthousiast was ik nu ook weer niet. Einde film Hurrah hurrah, all hail Adam Chaplin whoever the fuck he was!

avatar van remorz

remorz

Moeilijk uit te zitten.

Voor een film die zijn charme uit de splatter haalt, heeft Santi zijn (korte!) speelduur te vol gestopt met dingen die de fun eruit halen.

Bijvoorbeeld die hele verhaallijn met Mike, de oenige Kiss-epigoon. Oninteressant, veel te veel dialoog, met een stokkend tempo als gevolg. Funest voor een film als dit, die gewoon in hoog tempo bol van de actie en gekkigheid moet staan. Ook dat monoloogje met flashback van de eindbaas; wie zit daarop te wachten?

Over die actie: het over-de-top gehalte smaakt niet verkeerd; de stijlvoering moet je echter liggen. Schokkerige camera, weinig subtiele filters, slechte CG en overall low-budget uitstraling worden op zich nog wel goed in die stijl weggemoffeld. In een handvol scenes zelfs zeer effectief zoals de eindscene of de human lollypop.

Gevechten zelf missen wat flair in de choreo, en zetten hoog in op een houterig soort van macho. Veel exemplarische shots doen denken aan anime maar missen dan net de essentie qua snelheid of stilering. Gemiddelde Mortal Kombat-Fatality of scene uit de hierboven al genoemde Dragon Ball Z komt mij beter uit de verf.

Bovendien: verweven met afschuwelijk acteerwerk/voice acting en slecht geschreven dialoog leidt er teveel af van de (inmiddels redelijk spaarzame) fun. Een film met een goed hart, maar te weinig finesse in de uitwerking om echt te overtuigen. Een kleine 2*.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ultra bizar.

Het zijn niet meteen mijn soort films dit. Alhoewel het splattergenre me behoorlijk aanspreekt, ben ik wat minder van dit soort warrige films. Maar gelukkig zorgen enkele zaken ervoor dat dit net ietsje beter uit te zitten is dan de algemene film.

Alleen deze film doet iets wat ik keer op keer niet snap waarom dit soort films dit blijven doen. En dat is dat het verhaal zichzelf echt een stuk te serieus neemt. Pas geleden had ik hetzelfde gevoel met Tokyo Gore Police. Een leuke splatter, maar neemt zichzelf te serieus. Alhoewel ik bij TGP ook gewoon de loop suf vond.

Deze film heeft daarom ook saaie stukken. Zowat elk stuk zonder bizar geweld is niet erg interessant. De dialogen zijn inderdaad wat slap en niet interessant. Het is elke keer gewoon wachten tot "Adam Chaplin" gewoon weer helemaal losgaat met zijn stompen, schoppen en slaan.

Want op het gebied van splatter schiet deze film echt volledig raak. Enkele ronduit geweldige kills die zo ver over-the-top gaan dat het gewoon hilarisch is. Vooral de heerlijke finale is gewoon puur genieten. Echt hilarisch gewoon, heb echt kunnen lachen.

Acteerwerk is niks memorabels. De meeste personen kan je niet eens zien en spreken met een filtertje in hun stem. Op acteerwerk kan ik weinig beoordelen. Visueel is het wel leuk. Super rauw en kleurrijk. Het rondvliegende bloed is lekker rood en vlot.

Make-up en designs ook best grappig. Het camerawerk tijdens de kills is ook grappig. Het is allemaal een beetje stripachtig en zo dus ook de loop. Het lijkt in het algemeen op een stripboek. Soms gave kleurtjes, interessante sets en een rauwe, prima look. Wel breekt het door dat er niet heel veel budget inzit.

Maar de finale doet het hem wel echt. Een hilarisch bloedbad en daarmee is de film met een knaller compleet. Het is soms gewoonweg hilarisch. De kills zijn over-the-top en de bijebehorende effectjes tijdens de splatter zien er wel geinig uit.

Ik heb best genoten. Niet altijd even interessant maar het bied genoeg vermaak voor fans van gore.

avatar van wibro

wibro

Niet direct mijn ding dit soort splatter films maar knap gemaakt vond ik dit filmpje allemaal wel. Eigenlijk splatter in de overtreffende trap zou ik haast zeggen met emmers bloed, afgehakte armen, tot pulp geslagen gezichten etc. maar ook wel met een aantal zeer komische momenten. Neem die blinde zoon van Derek die daar even gespietst werd. Hilarisch! Ja, je moet er maar op komen. Dat einde was trouwens ook wel helemaal over de top. Zo heb ik het in ieder geval nog nooit gezien. Wel vermakelijk, dat zeker wel. De tijd vloog voorbij.

Was aanvankelijk niet van plan dit splatter filmpje te gaan bekijken maar in de horror film draft had ie geloot tegen Suspiria, een van mijn all time favorieten op horrorgebied en die wilde ik toch graag een ronde verder helpen.