Genre: Horror / Actie
Geregisseerd door: Emanuele De Santi
Met onder meer: Emanuele De Santi, Alessandro Gramanti en Paolo Luciani
Gesproken taal: Italiaans
Plot Adam Chaplin
"Nothing can prepare you for this extreme fight."
Het verhaal vindt plaats in het fictieve 'Heaven Valley' en volgt een man, Adam, die de verdachte moord op zijn vrouw begint te onderzoeken en daarmee de betrokkenheid ontdekt van de lokale maffiabaas Denny Richards. Zonder hulp van de corrupte politie en onder invloed van zijn woede roept hij een demon op die hem onmenselijke krachten zal geven. De demon zal hem volgen tijdens zijn tocht, met de belofte dat hij Adam naar de moordenaar zal leiden als hij doet wat hem gevraagd wordt...
Adam Chaplin
Emily
Bad Homeless
Mike Carrera
Tonypulp
Nieuwe heilige graal wat betreft ultra violence. Het hoogst haalbare in de moderne splatter scene en een mengelmoes van tijdperken en genres. Adam Chaplin is een bizarre verrassing, één waar je je niet op voor kunt bereiden. Meest bloederige film ooit? Je kunt er bijna niet omheen. Deze excentrieke film weet de beste CGI en practical effect mix up to date te showcasen. Emanuele De Santi experimenteert er flink op los, shockeert en intrigeert. Hoe is dit in hemelsnaam zo onder de radar gebleven?
Een ultra moderne splatter film die zijn roots (jaren 80 wave aan Italiaans horror geweld) omarmt. Klassiekers van o.a Bava zijn nooit ver weg. Aan de andere kant van de globe speelt het leentjebuur bij de anime en manga, waarin de vergelijking met Koei's game reeksen ook dicht in de buurt staan. Speelde onlangs nog een flink aantal uur Fist of the North Star: Ken's Rage (2010) en je ziet de overeenkomsten onmiddelijk. Visueel is het dan wél weer heel eigentijds gebleven, met een nogal vale digitale look die perfect een contrast vormt met de emmers aan bloed die neerkwakken bij de zoveelste schedel-verbrijzelende klap.
Zelfs Ittenbach durft het niet aan om zoveel hoofden te mutileren. Hoe krankzinnig creatief Emanuele De Santi verder is, uit zich vooral in de bijzonder onaangename creature designs en het compleet van de pot gerukte einde. Je denkt alles gezien te hebben, vooral na die Japanse opleving van de laatste jaren om de grens continue te verleggen. Echter blijkt het deze onbekende Italiaan te zijn die de lat hoog legt...héél hoog. Samen met een onervaren, maar duidelijk getalenteerd make-up department gooit hij zelfs de meest ervaren splatter liefhebber in het diepe.
Kan mijn ei hier onmogelijk volledig over kwijt, dus ik hou maar gewoon op. Pure adrenaline in een met bloed overgoten real life adult Dragonball Z. Gestoord
$pecial
Ik kan het niet beter verwoorden dan Jeroen.
Erg vette film met een prachtige look, vol bombastisch geweld en idiote situaties. Ik heb vooral genoten van de climax, insane.
Meer van dit soort films aub!
splat·ter
v. splat·tered, splat·ter·ing, splat·ters
1. To spatter (something), especially to soil with splashes of liquid. 2. An extremely gory movie.
3. Adam Chaplin.
Compleet gestoorde film die spot met alle wetten. Heaven Valley klinkt als een paradijs, maar zelden heb ik zo'n depressieve, grauwe en totaal ontspoorde stad gezien. Werkelijk geen normaal mens gezien volgens mij. Adam Chaplin is op oorlogspad en met behulp van een demon roeit hij iedereen uit die zijn pad kruist. Niet toevallig zijn dat handlangers van een maffiabaas die zijn vrouw hebben omgelegd. Adam Chaplin klinkt suf - doet al snel denken aan familie van - maar vanaf zijn introductie blijkt hij een geslaagde antiheld. Qua uiterlijk had hij wel wat weg van Jackie Estacado (incl demon) uit de game The Darkness.
Zoals gezegd is De Santi all out gegaan met de weirde personages. Eindbaas Denny ziet er extreem ranzig uit met zijn bloedslangetjes in zijn nek, zijn handlangers zijn niet minder fris. Gemuteerde schedels en uit elkaar staande ogen zijn helemaal in! Demon Derek is ook behoorlijk creepy, en deed nogmaals denken aan The Darkness.
Adam Chaplin blinkt niet alleen uit in creature design, het is ook nog eens de meest bloederige film die ik ooit heb gezien. De verbluffend goede - wel over de top natuurlijk - make-up wordt vaak gecombineerd met (wat minder goede) CGI en zorgt voor een enorme adrenalinebom van ranzigheid. Badguys worden op de meest gruwelijke wijze uit elkaar getrokken en daarbij vloeien letterlijk emmers bloed en kilo's vleeswaren. De animé-invloeden die de film sterk maakt zijn vooral dan merkbaar. Wanneer Adam a la Dragon Ball Z een gezicht vertimmert, het beeld opeens vertraagt voor de genadeklap waarna het slachtoffer meters ver door een betonnen muur knalt en een diarreestroom aan bloed achterlaat weet je dat het goed zit.
Paar puntjes van kritiek zijn het niet altijd geweldige acteerwerk en de verhaallijn van Mike vond ik ook niet boeiend. Het is De Santi echter makkelijk vergeven als de rest zo goed is, zeker na het aanschouwen van de ijzersterke finale waar al het voorgaande geweld nog eens verdriedubbeld wordt. Ook zeer benieuwd nu naar Taeter City, geregisseerd door Giulio De Santi (broer van?) en uitgegeven door Necrostorm, door fans, voor fans. En daar ben ik er nu één van.
Shinobi
Erg tof filmpje.
Van wat ik uit verscheidene berichten gelezen heb, heeft Emanuele De Santi zo een beetje alles gedaan. Hij heeft in ieder geval bij elk onderdeel van de film wel een vinger in de pap gehad. Van de script, regie en het acteerwerk tot aan de score en special effects aan toe, een manusje van alles zou je kunnen zeggen. En dat me zo een imposant lijf, gewoon geen woorden voor.
Wat mij erg goed bijgebleven is, is de sfeer en de look van de film. Van de regendruppels tot aan de bad guys aan toe. Voor een low budget film ziet het er naar mijn mening erg gedegen uit. Sommige Hollywoodproducties komen hier nog geen eens bij in de buurt.
Om vooral de gore niet te vergeten, want de hoeveelheid aan bloed dat in deze film vergoten wordt is niet normaal. En het wordt wel erg spectaculair in beeld gebracht. Beetje op een anime-achtige wijze. Ik moest op sommige momenten zelfs aan Dragonball Z denken, want hoe Adam soms tekeer gaat met zijn vijanden kun je wel met Goku en de stijl van Dragonball Z vergelijken.
Voor de geïnteresseerden, ik las dat er een nieuwe techniek is ontwikkeld voor deze film genaamd H.A.B.S. (Hyperrealistic Anime Blood Simulation), waardoor het bloed er realistischer uitzag.
Wat ik wel jammer vond is dat het verhaal iets te langgerekt werd, er zat iets teveel dialoog in naar mijn mening. Gelukkig maakt de actie en gore alles goed.
Al met al een erg geslaagde film waar de gore liefhebbers zich zeker thuis bij zullen voelen.
Ik ben benieuwd waar Emanuele De Santi hierna mee zal komen. In ieder geval een naam om in de gaten te houden.
Dikke 3,5 sterren.
FillumGek
Ik ben benieuwd waar Emanuele De Santi hierna mee zal komen.
Z'n broer (?) komt hopelijk zeer binnenkort in elk geval hier mee
tattoobob
De meest bloederige??nee dat niet maar zeker niet de minste potverdorie.....
Heerlijke moordscenes in een beetje manga achtige stijl,gecombineerd met veel bloed en een lekkere freaky hoofdrolspeler....
Ja ik ben zeer tevreden ik zat regelmatig met een smile op mijn gezicht
Soms zag het er low budget uit maar daar stoorde ik me totaal niet aan bij deze film......
Jaaaa ik ben Fan!!

Wat een knallert!
FillumGek
De meest bloederige??nee dat niet
tattoobob
Hmmm geen idee ik heb het idee dat ik wel erger heb gezien
Ik kom hier op terug FillumGek
Tonypulp
Mwha, Nihon Bundan: Heru Doraibâ (2010) misschien...telde tientallen liters rondsproeiend bloed (zie making-off). Bij andere titels betwijfel ik of ze zelfs maar in de buurt komen.
tattoobob
À l'Intérieur of braindead???..of sla ik de plank volledig mis??
FillumGek
À l'Intérieur zeker niet, de finale van Braindead is wel erg bloederig ook. Persoonlijk zat ik ook nog te denken aan Tokyo Gore Police. Met een paar bloedsproeiers in een film heb je al snel een paar badkuipjes vol natuurlijk.
tattoobob
Ja daar zit wat in,die laatste die je noemde heb ik nooit afgekeken.
Misschien maar eens doen!
Als jullie nog meer leuke suggesties hebben
Deze moet ik zien!!!
Je moet deze absoluut zien. Vooral de bloederige finale is geweldig.(zelden zo bloederig gezien)
Alles wordt echt over-de-top en hard in beeld gebracht. Gelukkig hoef je de film niet alleen te kijken voor de uitstekende gore ,maar ook de leuke gestoorde personages.
NIEUWE FILM AANGEKONDIGD DOOR NECROSTORM : THE HIDDEN HORRORS:HOTEL INFERNO
ipman-99
Waw, waw en nog eens WAW ! Zeker en vast één van de meest bloederige Splatter Horrorfilms waar het bloed de hoofdrol inneemt ! Echt knap gedaan wat de effecten en het over the top bloedvergieten betreft ! Geen woorden voor ... zo zalig en ziek allemaal !!! Vette cover, vette film = voor zo'n films in zijn genre doe ik dit allemaal ! Ieder land, ieder genre, ieder jaartal .... : deze film bewijst waarom zoekwerk en import zo hard nodig zijn !!!
Boeikens
Super gore Splatter
Mijn splatter favoriet Ittenbach krijgt hier zware concurrentie. De bloody mess is hier zelfs een tik heviger dan Ittenbachs The Burning Moon echter vind ik de FX daar wel nog een stuk beter.
In Adam Chaplin komen heel wat genres bijeen, waar vooral de oudere Italian gore, Manga en Japanse Splatters de kop opsteken.
Zal nog vele herkijkbeurten krijgen en ik zie nu alvast naar de rest van Necrostorm uit.
Noodless
Och Yeah !
Splatter met de grote letter S !!!
Leuk gebracht met een paar memorable personages. Naar het einde toe worden alle registers open gegooid. Qua horror en actie top, maar je moet er wel van houden. 7/10
Rickyman
Nou nou, wat een zinloos geweld allemaal..
en om eerlijk te zeggen is dit wel een erg matig B-filmje hoor, beetje simpel en dom verhaaltje met belabberd acteerwerk, de effecten zijn ook niet erg subtiel neergezet en oogt alles nogal amateuristisch, het gedigitaliseerde camerawerk verdoezeld ook veel.
Maar al dat bloedvergieten is wel behoorlijk indrukwekkend te noemen (d'r uitgeslagen is misschien beter gezegd), zo zie je ze maar zelden, heerlijk zo op z'n tijd.
comely
Wel een coole film met leuke soundtrack. Vond het verhaal veel diepzinniger dan transformers/avengers/hobbits/insidious-achtige films.
joolstein
En dan kom je een film tegen waarvan je niet goed weet wat je er mee moet. De film omschrijft zich als Italiaanse gore extravagant. En dat dekt de lading zeker! Ooit in de '70 jaren was er de giallo en deze film heeft zijn inspiratie daar wel vandaan maar is dan wel een soort hyper-giallo. Alles is in de overtreffende trap het bloed vliegt in het rond, armen worden afgerukt, hoofden ingeslagen, oogballen fijngeknepen en hersenen splashen over de muren. Het acteerwerk is niet om naar huis te schrijven en logica is er niet echt. Daarnaast wordt de film ook nog gemengd met de actie uit de Japanse Manga. Er is spraken van een soort revenge-verhaal al is het zeer mager maar laten we wel wezen daar is het deze film ook niet om te doen. Over bijna de gehele film hangt een blauwe gloed dat waarschijnlijk gedaan is om het te laten lijken alsof het in de toekomst afspeelt.In het genre is dit absoluut een unieke film, alles klopt en voldoet voor de fans ervan aan alle verwachtingen. Maar wat vond ik er zelf van tja, die vraag is een stuk moeilijker. Ik heb de film niet uitgezet en van een paar leuke stukken Gore ook wel genoten maar heel enthousiast was ik nu ook weer niet. Einde film Hurrah hurrah, all hail Adam Chaplin whoever the fuck he was!
remorz
Moeilijk uit te zitten.
Voor een film die zijn charme uit de splatter haalt, heeft Santi zijn (korte!) speelduur te vol gestopt met dingen die de fun eruit halen.
Bijvoorbeeld die hele verhaallijn met Mike, de oenige Kiss-epigoon. Oninteressant, veel te veel dialoog, met een stokkend tempo als gevolg. Funest voor een film als dit, die gewoon in hoog tempo bol van de actie en gekkigheid moet staan. Ook dat monoloogje met flashback van de eindbaas; wie zit daarop te wachten?
Over die actie: het over-de-top gehalte smaakt niet verkeerd; de stijlvoering moet je echter liggen. Schokkerige camera, weinig subtiele filters, slechte CG en overall low-budget uitstraling worden op zich nog wel goed in die stijl weggemoffeld. In een handvol scenes zelfs zeer effectief zoals de eindscene of de human lollypop.
Gevechten zelf missen wat flair in de choreo, en zetten hoog in op een houterig soort van macho. Veel exemplarische shots doen denken aan anime maar missen dan net de essentie qua snelheid of stilering. Gemiddelde Mortal Kombat-Fatality of scene uit de hierboven al genoemde Dragon Ball Z komt mij beter uit de verf.
Bovendien: verweven met afschuwelijk acteerwerk/voice acting en slecht geschreven dialoog leidt er teveel af van de (inmiddels redelijk spaarzame) fun. Een film met een goed hart, maar te weinig finesse in de uitwerking om echt te overtuigen. Een kleine 2*.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Der Todesking
Horror / Drama, 1990