Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Toni Collette, Rachel Griffiths en Bill Hunter
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 4 mei 1995
Plot Muriel's Wedding
"Success is the best revenge."
Muriel is een dik meisje zonder stijl, dat door niemand wordt geaccepteerd. Luisterend naar ABBA-liedjes droomt ze maar van een ding: Trouwen! Als zij haar oude schoolgenoot Rhonda tegenkomt, leert die haar om echt van het leven te genieten. Totdat Rhonda ziek wordt.
Muriel Heslop
Brice Nobes
Cheryl
Janine
dttom
Mijn moeder had hem ooit een keer gehuurd maar duidelijk haar soort film.
Blindfold
Het was best een vermakelijke film, maar ook niet super ofzo (sorry).
geronimo
- 1955 berichten
Je hoeft je niet te verontschuldigen, hoor Blindfold, ieder z'n smaak.
Peter
Pijnlijk maar ontroerend en eentje om vaak te zien. Een van de beste films die ik ken. Lekkere soundtrack. 5 sterren.
titan
Pijnlijk maar ontroerend en eentje om vaak te zien. Een van de beste films die ik ken. Lekkere soundtrack. 4.5 sterren.
Helemaal mee eens. Gigantisch ondergewaardeerd deze film. Na Amelie de beste feelgoodfilm.
jagermeester
Ik voelde me pas goed toen deze film eindelijk afgelopen was.
* 1/2
titan
Ik voelde me ook goed toen deze film was afgelopen, maar dan wel met 4,5* als eindconclusie
The Goss
Ik heb de film al diverse keren gezien, maar telkens als ie langs komt op tv kijk ik er weer naar. Geweldige film.
dray
de cast in deze film zijn nu sterren in hollywood.
Klopt. Toni Collette speelde later (voor mij onherkenbaar) de moeder in The Sixth Sense en andere films (oa. Shaft 2000 & The Hours) en Rachel Griffiths in de TV-serie Six Feet Under. Regisseur P.J Hogan ging later in de herhaling met My Best Friend's Wedding..
Leuke film. Typisch Australische humor en daar hou ik wel van.
Vera
Grappige film!!
Dit iz echt zo een film waarvan je zegt: nou die wil ik nog wel een paar keer zien!
Ik heb er nix op aan te merken, tis gewoon een coole film en voor de mensen die um nog niej gezien hebben zou ik zeggen, kijke mar
4 sterretjes!!
axel33
Geweldige australische komedie met een wrang bijsmaakje (niet negatief bedoeld!). Het verhaal van een (meestal) sympathieke bakvis die al luisterend naar ABBA-liedjes de alledaagse werkelijkheid probeert te ontvluchten, maar dat is slechts het begin.
De mengeling van komedie en drama in deze film is trouwens behoorlijk gedurfd. Neem bijvoorbeeld de scene waarin Muriel na een feestje een vriendje meeneemt wat ontaardt in een ultra-onhandige vrijpartij op een zitzak, begeleid door Muriel's hysterische gegiechel en de verwoede pogingen van de jongen om haar van haar kleding te ontdoen; hij ritst per abuis de zitzak open en de complete stuffing vliegt in het rond! Dit alles met op de achtergrond de weinigverhullende geluiden vanuit de slaapkamer waar haar vriendin/huisgenoot wat effectiever bezig lijkt te zijn met een stuk of drie andere kerels van hetzelfde feestje. Eén van de meest hilarische scenes die ik OOIT in een komedie gezien heb... maar wanneer het vrolijke viertal door het gegier van Muriel poolshoogte bij haar komt nemen zakt de vriendin plotseling in elkaar; even later blijkt dat ze een tumor heeft die een zenuw beknelt waardoor ze levenslang verlamd zal blijven 'from the waist down'. Zó'n schril contrast zie je maar zelden en zéker niet in een komedie. Ook de tragische zelfmoord van Muriel's sloverige moeder hakt er aardig in. Alles bij elkaar een 'feel good' film with an edge, en eentje die je niet gauw zult vergeten.
mikey
Bijzonder sympathieke film over zoiets als; iedereen is mooi en bijzonder. denk ik. 3.5
Kwebbel
Dit is echt een film die met kop en schouders boven de reguliere zoetsappige shit uitsteekt.
Wat mij het meest shockeerde waren toch wel de laconieke reacties op de zelfmoord van de moeder.
Jennifer
Heerlijke film over een lief meisje die leert te leven. Een film met veel tegenstellingen.
Goed acteerwerk, goede sfeer.
4 sterren.
Starry Night
Alleen al heerlijk vanwege de ABBA-muziek, maar bovendien erg origineel en grappig.
soom
De liedjes van ABBA die gebruikt worden: Geweldig. Het einde is wel kick, met die vriendinnen en Rhonda. Persoonlijk is dit niet mijn lievelingsfilm, ondanks de ABBA-liedjes die er gebruikt waren. Maar wel een hele goede film.
JanReintjens
Een absulute klassieker die zeer de moeite waard is om te zien.
Een dik meisje dat gekleineerd wordt in haar familie en door vriendinnen, krijgt steeds meer zelfvertrouwen en wordt een zelfbewuste vrouw. Een moeder die gekleineerd wordt door man en kinderen.
Humor en tragedie lossen elkaar af.
De film blijft boeien tot het einde.
Indien nog niet gezien: zeker huren of kopen!
4 sterren.

Pepito
Ik heb deze film al vaak gezien, maar moet er nog altijd hardop om lachen. Vooral de combinatie van tragiek en komedie vind ik erg goed in balans. Iets wat bijvoorbeeld Amerikanen niet kunnen met film. Ook leuk om Rachel Griffiths (Six Feet Under) in een andere rol te zien.

Toni Collette (50) moest bijna twee jaar emotioneel revalideren na heftige rol: 'Dit gebeurt echt'

Stop Making Sense
Muziek, 1984