• 9.371.006 stemmen

Shôjo Jigoku Ichi Kyû Kyû Kyû (1999)

Horror | 65 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Girl Hell 1999 / Shôjo Jigoku 1999 / 少女地獄一九九九

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Daisuke Yamanouchi

Met onder meer: Natsumi Harada, Yuusuke Kimura en Toshimaru Murai

Gesproken taal: Japans

Plot Shôjo Jigoku Ichi Kyû Kyû Kyû

De film gaat over een schoolmeisje dat er mee moet leven dat haar alcoholische vader haar zusje, die volledig in verband zit, elke dag verkracht. Buiten dat ze een verschrikkelijke vader heeft, heeft ze ook slechte herinneringen aan haar moeder omdat die haar toen ze nog klein was verliet. Het meisje ontwikkeld een vreemde relatie met een dakloze vrouw die haar borstvoeding geeft. En dan is het meisje ook nog eens de obsessie van een verkrachter...

avatar van Tartarus

Tartarus

Wow! Dit is de derde keer dat ik een film zie van Yamanouchi en ik denk dat ik wel fan ben. Wat een aparte manier van denken heeft deze man! Net als de beide Red Room films is ook deze geen " normale" horror, maar een erg extreme en naargeestige film waar je van moet houden. Ik weet niet of hier een breed publiek voor is, ik denk maar zo van niet. Sowieso is een sterke maag vereist, ook hier weer, en moet je tegen de uitwisseling van lichaamsvloeistoffen kunnen. De film oogt wel wat amateuristisch op sommige momenten, maar bij deze regisseur vind ik dat geen probleem. Vaak stoort het me wel, maar ik werd zo meegenomen in de film, het leed, de pijn, dat ik met grote ogen heb zitten kijken. Nogmaals: wow!

Geen film voor mensen die sowieso niet van " rare" Japanse films houden of de wat smerigere horror!

Wel een aanrader voor mensen die bekend zijn met deze regisseur of soortgelijke films.

avatar van Shadowed

Shadowed

Oei.

Girl Hell 1999 werd direct na Ostermontag gekeken tijdens een uitzending. Ostermontag was lachen geblazen vanwege de brakke uitvoering, dus we hadden er ook hoop in dat Girl Hell hetzelfde pad zou volgen. Dat leek heel even zo te zijn, maar uiteindelijk is dit gewoon een so bad it's bad-film en die waardeer ik uiteraard minder.

Deze film gooit meerdere genres op de minst subtiele manier mogelijk bij elkaar. Het gaat allemaal ook voor geen meter samen. Overdreven komedie, smerige horror en een confronterend drama worden allemaal bij elkaar gegooid. Het gaat echter nooit samen, omdat de makers gewoon steeds van toon wisselen zonder er echt bij na te denken, en zo voelt de mix al snel slordig aan.

Acteerwerk is verder zeer ondermaats en de make-up van enkele personages is volstrekt lachwekkend. Neem nou die zwerver, daar hebben ze het niet eens bij geprobeerd. Yamanouchi mikt daarnaast ten alle tijden op smerigheid en schokkende beelden, maar eigenlijk maakt het nooit indruk omdat het er allemaal zo dik bovenop ligt. Ze proberen er zo hard een moeilijke film van te maken dat het als goedkoop aanvoelt.

Visueel lijkt deze film niet lang geduurd te hebben om te maken. Veel takes zullen er niet genomen zijn, want het ziet er allemaal niet uit. Het voelt regelmatig aan alsof ik het na een cursusje editen zelf zou kunnen maken, maar in alle eerlijkheid, de expliciete smerigheden die hier worden geportretteerd had ik in de verste verte niet kunnen verzinnen. Niet erg, maar als het enkel wordt ingezet om de choqueren valt het snel dood.

Girl Hell is misschien schokkend en smerig, maar de echt goede scenes zijn op één hand te tellen. Die bestaan vooral uit de scenes die wat uit kunnen halen qua effecten, want die worden gelukkig praktisch gehouden. Verder bestaat deze film uit irritante humor, vervelende personages waarvan er sommige 20 jaar te oud zijn voor diens rollen, en een regisseur die hier weinig talent en passie laat zien. Te simpel en te brak. Die 0,5* extra is voor wat praktische effecten.

avatar van Fransman

Fransman

Geen filmpje voor tere zieltjes. Maar verder goed te doen. Ik hou wel van films waarin de grenzen worden opgezocht. Een film vol weirdo's, geweld, bloed, urine, verminkingen, noem het maar op, te midden waarvan een meisje zich staande moet zien te houden. Verder is er nauwelijks een verhaal of boodschap.

Tartarus en Shadowed zeggen zinnige dingen over deze film, de plussen en de minnen. Lastig om hier een oordeel over te geven. Ik zit ergens in het midden. Ik vond de bijna poetische score wel mooi contrasteren met de vaak gruwelijke beelden.