• 9.370.299 stemmen

Beruseruku: Ougon Jidai-hen I - Haou no Tamago (2012)

Animatie / Actie | 75 minuten

Genre: Animatie / Actie

Alternatieve titels: Berserk: The Golden Age Arc - The Egg of the King / Berserk Film 1: The High King's Egg / ベルセルク 黄金時代篇I 覇王の卵

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Toshiyuki Kubooka

Met onder meer: Hiroaki Iwanaga, Takahiro Sakurai en Toa Yukinari

Gesproken taal: Japans

Plot Beruseruku: Ougon Jidai-hen I - Haou no Tamago

"He trusts no one, only his sword."

Midland is een koninkrijk dat verwikkeld is in een verschrikkelijke oorlog met haar buurland. Op het slagveld vecht een jonge huursoldaat voor zijn leven. Hij vecht met de woede van een dolle hond, legt een enorme vaardigheid aan de dag en sleept een indrukwekkend groot zwaard achter zich aan. Na het einde van zijn zoveelste gevecht wordt Guts lid van de 'Troep van de Valk', strijdvaardige huursoldaten die geleid worden door Griffith, een jonge charismatische en mysterieuze man, die voorbestemd lijkt voor een grootse toekomst.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van The Lexx

The Lexx

Ik heb geen manga van Berserk gelezen of de anime serie gezien dus wist ik niet waar de verhaallijn over ging.

Ondanks dat het grafisch wel mooi was en het met de actie wel goed zat had er wel wat meer diepgang in mogen zitten, of we moeten in de volgende deel/delen erachter komen waar het nou echt om gaat.

Ik kon ook niet veel sympathie voor de personages opbrengen aangezien ze allemaal wat oppervlakkig waren, veel motieven zijn onduidelijk..

Ik was in ieder geval niet geboeid genoeg om ooit nog eens aan de serie te beginnen, ik hoop dat het volgende deel beter is.

avatar van Montorsi

Montorsi

Grafisch inderdaad wel aardig. En opzich best vermakelijk nog (want ook wel lekker kort wat dat betreft)... maar ook vaak wel ontzettend melig.

Typisch Middeleeuws-avonturen filmpje, maar dan erg Japans. Met helden die er uit zien als een Engel met lang wit haar. Waar 'we' in het Westen helden in dit soort films toch altijd sterk, mannelijk en gespierd afschilderen, zie je het er bij de Japanners toch niet altijd vanaf. Niet dat ik cultuurverschillen wil veroordelen, maar het maakt het toch wel een aparte vertoning soms. Helpt dan ook niet wat een ongelofelijk melodramatische scenes inzitten, op het lachwekkende af met een scene dat de held en de prinses op een boomblad gaan fluiten

Qua structuur verder wat rommelig en te fragmentarisch. Het is natuurlijk een serie maar had sterk het idee dat dit eigenlijk zo op tv geknipt in stukken van een halfuur moest kunnen.

kleine 2.5*

Best nog tof.

Nooit een grote Berserk fan geweest. De setting vind ik niet zo boeiend (en is nog steeds het grote pijnpunt), en de TV-kwaliteit van de series sprak me gewoon niet aan. Wel cool is de muziek van Susumu Hirasawa, z'n stijl komt hier vooral naar voren in de optiteling. Blijft geweldig.

Visueel érg sterk, maar het is dan ook een 4°C productie. Er zit érg veel CG werk in, maar het is nagenoeg onherkenbaar. Enkel de wetenschap dat bepaalde scenes gewoon onmogelijk zijn met traditionele animatie geeft weg dat hier serieus wat cpu-power achterzit, was zeker onder de indruk van het resultaat.

Meteen ook de grootste troef van de film. Het Berserk verhaal is een redelijk typisch anime-drama met een hoop veldslagen en gevechten om de boel wat op te vrolijken. Moet zeggen dat ik de veldslagen best kon pruimen, iets wat ik in live-action variaten vaak helemaal niet kan. De regie hier is toch stukken beter.

't Is jammer dat er niet een wat boeiender verhaaltje achterzit en dat de setting mij niet meer aanspreekt. Maar verder een kundig werkje, lekker vlot, lekker bloederig en geweldig geanimeerd.

avatar van Black Math

Black Math

Ook maar eens aan begonnen. Al een paar jaar geleden stond dit op mijn radar. Mijn anime-vriendjes waren blij met de aankondiging hiervan omdat ze grote Berserk fans zijn, terwijl ik juist sceptisch was, want betekent dit dat Studio 4°C naar het grote geld gaat lonken en zijn eigenzinnigheid gaat verliezen?

Ik neig na afloop helaas naar het laatste. Bij tijd en wijle ziet het er indrukwekkend uit, maar het is afgezien daarvan een behoorlijk standaard film, met een plot dat behoorlijk melodramatisch is begeleid door passende muziek, die dus niet bepaald naar mijn smaak is. Ook ik wil het meisjes versieren door op blaadjes te blazen noemen, als absoluut dieptepunt welteverstaan. Op mijn favoriete anime-site is de tag "awesome characters" erg groot, maar de personages komen juist erg vlak op me over. Misschien dat dat wat meer tot ontwikkeling komt in de volgende delen.

Hoe indrukwekkend de beelden soms ook mogen zijn, ik ben dus van mening dat je soms wèl heel erg goed kan zien dat het uit een computer komt, en ook dat is niet helemaal mijn smaak. Het voelt gewoon soms niet natuurlijk aan, met name in hoe mensen bewegen. En aan de achtergronden had men ook wat meer aandacht mogen besteden gezien het grafische geweld, ik zie namelijk geregeld mensen op de achtergrond staan die bevroren lijken te zijn.

Positief zijn de grote hoeveelheden bloed en de vrij korte speelduur. Ik kan ook weer niet zeggen dat ik me verveeld heb, de andere twee delen zullen ook niet lang op zich laten wachten. Maar echt blij word ik er niet van. 2*.

avatar van Kondoro

Kondoro

Beruseruku: Ougon Jidai-hen I - Haou no Tamago

Ik was weer hopeloos (denk ik) van plan om weer even in de animatie wereld terecht te komen. Ik wil al best een langere tijd wat meer van dit soort films kijken maar de laatste is dat hem er totaal niet van gekomen (ben erg druk dus, wanneer ik tijd had, had ik even zin om lekkere actie films etc. te kijken) want ik vind dat ik mijn eigenhoofd goed bij deze films moet houden. Ook bij deze film moest ik dat echt heel erg proberen maar ik weet niet wat het was, de film bleef erg oninteressant. Qua gevechten en bloedgebruik is deze film prima, de actie scenes waren notabene ook waar Beruseruku: Ougon Jidai-hen I - Haou no Tamago het echt van moest hebben, mocht de film deze scenes niet of minder leuk hebben gebracht dan was deze hele film (bijna) oersaai. Wanneer de rustigere praat scenes aanbod kwamen (en dus ook wat informatie) werd de film niet fijn gebracht waardoor de tijd voor mij heeeel langzaam ging maar de film niet interessanter van werd, dus ik hoop dat de andere twee delen mij beter bevallen.

Hoewel Beruseruku: Ougon Jidai-hen I - Haou no Tamago qua verhaal niet echt spannend was. Het is tijden van een bepaalde oorlog en daar is Guts in verzeild geraakt waarbij het een goeie vechter blijkt te zijn. Op een dag komt hij Griffith tegen waarbij daar het begin is van mijn een bepaalde irritatie voor mij binnen deze film. Griffith is een jongens naam en klinkt echt verdomd veel op een man. Wanneer de de personage zelf zien word het een beetje als vrouw weggedrukt. Lange witte haren en soms de blik op het gezicht van hem is typisch vrouwelijk, dit vond ik echt jammer! Na een gevecht tussen de twee beginnen ze samen te werken om zo de 100 jarige oorlog door te komen.

Nou goed, ik ben niet echt positief over deze film, toch hoop ik daarmee dat Beruseruku: Ougon Jidai-hen II - Dorudorei Koryaku (2012) en Beruseruku: Ougon Jidai-hen III - Kourin (2013) toch wat leuker worden dan deze film want ik vond dit eerste deel nogal tegenvallen helaas! Visueel gezien is de film top, en qua actie / bloed scenes is de film uitstekend, toch het algemene plaatje eromheen wat het hem niet deed.

avatar van Superkuuk

Superkuuk

2012 lmao, Ik kan niet wacnten op de vervolgfilms, deze wil ik dan ook met met spoed overslaan..Het was voor mijn gevoel gewoon een hele lange intro van een spel ..periode Amiga 500...Een simpele app game als Fire Emblem Heroes heeft zelfs een mooiere intro film...Go Netflix...

avatar van RuudC

RuudC

Sterk begin! Verhaaltechnisch stelt het niet bijzonder veel voor, maar visueel is het smullen hoor. De opening waarbij een kasteel bestormt wordt en waarbij je alle aspecten ziet, is echt tof gedaan. Kan Hollywood nog veel van leren. Alles zit er wel zo'n beetje in: beschietingen, stormrammen, muren beklimmen etc. De fluitende kogels van de trebuchet: wauw! Ik heb het altijd wel grappig gevonden dat Japanners zo geïnteresseerd zijn in onze Europese geschiedenis en cultuur. Zo erg zelfs dat ze er veel meer van weten dan de gemiddelde westerling.

Het verhaal moet nog wat op gang komen, maar voorlopig spreekt deze oorlog me wel aan. Zeker ook omdat er binnen de gevolgde partij nog onenigheid is en de demoon is een gave toevoeging. Op naar de volgende!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Visueel bijzonder, in een oude Europese setting maar met Japanse stemmen en een tekenstijl die van beide werelden leent. Soms visueel wel fraai maar ik ken het veel mooier, het is net niet speciaal genoeg. Maar ook een raar chaotisch geheel dat me weinig boeide en soms ook niet te volgen was (en dan verstrekt het elkaar, het niet boeien en het niet te volgen zijn). De muziek was wel fijn. 1,5*.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Eenvoudig verhaal, maar fijne uitwerking.

Ik zal mijzelf totaal geen kenner noemen van de Japanse cinema, laat staan van animatiefilms. Tijdje geleden heb ik mij toch laten verleiden tot dit soort films, en tot nu toe is dat eigenlijk, op Spirited Away na, goed bevallen. Aangezien deze op Netflix stond maar een kans gegeven. Viel gelukkig niet tegen. Simplistisch verhaaltje, maar met een koele uitstraling en visueel dik in orde. Daarbij zijn de gevechten sterk en goed in beeld gebracht. Dit smaakt naar meer. Binnenkort ook maar deel 2 en 3 meepakken.

avatar van MovieMind

MovieMind

Dacht dat dit een alleenstaand filmpje was maar blijkt deel van een driedelige saga te zijn.

Hoe dan ook, vond het een fijn animatiefilmpje (of anime net hoe je het noemen wil) en een

positieve verrassing. Dit eerste deel maakte een goede indruk, benieuwd naar het vervolg..