• 9.370.192 stemmen

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Martin B. Cohen

Met onder meer: Cameron Mitchell, Bruce Dern en Diane Ladd

Plot The Rebel Rousers

"They laid waste to the flesh and blood of America's daughters."

Een groep motorrijders komt aan in een kleine dorpje en zet de boel op zijn kop. Ze kidnappen een vrouwelijk koppel, waarvan de ene zwanger is en dagen mensen uit voor wedstrijden. Iemand uit het dorp gaat de strijd aan, maar beseft dat hij nooit kan winnen. Daarop schakelt hij de hulp in van de lokale sheriff.

avatar van ichi

ichi

Obscure bikermovie met Nicholson en Bruce Dern. Zou ik wel eens willen zien.

avatar van moviemike

moviemike

Weinig betekenisvolle Nicholsonfilm, die eigenlijk is uitgebracht na het grote succes van Easy Rider in de hoop zo nog een graantje mee te kunnen pikken.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Een rommelige biker movie die vooral vanwege wat kantlijn statistiekjes leuk is om mee te pikken:

- Je moet hem gezien hebben omdat het een Jack Nicholson film is.

- Het is de laagst gewaardeerde Jack Nicholson film op imdb: 3.3*

- Het is één van de zes film die de twee goede vrienden Bruce Dern en Jack Nicholson eind Jaren 60 samen maakten .

- Bruce Dern kreeg (ook) hier eerder een plek op de credits dan Jack Nicholson.

Maar bovenal:

- Het is de enige film waar Diane Ladd en Bruce Dern samen in spelen. Hun 9-jarige huwelijk strandde in 1969. Ze kregen twee dochters, waaronder de actrice Laura Dern.

De film zelf is verwaarloosbaar. Speelt onmiddellijk in op het ruige imago van Easy Rider. Cameron Mitchell is een houterige, totaal niet tot de verbeelding sprekende hoofdrolspeler, het is de enige film die Cohen regisseerde (dus oogt een beetje als een los, snel projectje). Daar tegenover staat dat ik denk ik nog geen drie Amerikaanse actrices uit deze periode bedenken die ik leuker vind dan Diane Ladd. Leuk mens vind ik dat altijd.