• 9.379.030 stemmen

Gesproken taal: Nederlands en Hongaars

Releasedatum: 18 oktober 2012

Plot De Marathon

"You never walk alone"

De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish...

avatar van siebentjee

siebentjee

Als ras Feyenoorder (echter niet Rotterdammer) met heel veel genot naar deze film zitten kijken. Vind de afkeer tegen '020' wel een tikkie overdreven maar als je een echte Rotterdamse film wilt maken is dat ook wel nodig. Bovendien kwam het op sommige momenten de humor ook zeer ten goede. Perfecte combinatie tussen drama en humor. Ik heb gehuild van het lachen, maar ook van ontroering. Complimenten naar alle acteurs, maar vooral naar Stefan de Walle die weer eens laat zien een zeer goede acteur te zijn. Voor mij veruit een van de beste films uit 2012.

Vond het einde iets te afgeraffeld omdat ook niet heel duidelijk naar voren kwam hoe het met de garage afliep. Vond het 'stelen' van Gerard dan wel weer heel mooi, en natuurlijk ook een mooi (Rotterdams) achtergrondmuziekje.

Top product van Nederlandse bodem!

avatar van vbkay

vbkay

Matig op alle vlakken. Wanneer komt er eens wat niveau in de nederlandse filmindustrie?

avatar van Reinbo

Definieer niveau? De humor en zeker het spel van De Walle was absoluut van hoog niveau.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Degelijke film met gepaste leuke en droevige momenten maar helemaal niets speciaals.
Wat een enorme spoiler zeg die filmposter. Kan er geen betere worden gevonden?

Opgelet,het chauvinistisch stemgedrag ligt weer op de loer 3*

avatar van Reinbo

Gekke is dat niemand van te voren over die spoiler valt, als het er al een is.....

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Wel je ziet ze allemaal de finish halen. En 1 meneer ziet er niet al te "gezond" meer uit. Ik wist dus na 30m hoe de film ging eindigen ja. Je moet hiervoor niet veel films hebben gezien om dit eruit af te leiden. Maar bon, dat bederft de pret niet hoor, maar ik vind het wel opvallend.

avatar van Reinbo

Je ziet dat hij het moeilijk heeft, maar aan de hand van de poster, dacht ik gewoon dat hij levend in een rolstoel de finish over ging. Gewoon geduwd, samen. Dat hij mogelijk dood was begon me pas tijdens de film te dagen. Eigenlijk zodra hij de eerste keer bloed hoest. Maar vooraf had de poster mij dat niet duidelijk gemaakt.

Het hangt er vervolgens als een soort onheilsspelling boven. Hitchcock zou het 'suspence' noemen. Daar waar de kijker meer weet dan de personages. Je denkt: 'Stop nou, stop nou, stop nou!", maar hij loopt door....... Nee, niks mis mee.

avatar van Re73

Re73

Aanrader geweldige humor, maar toch ook wel weer drama !

avatar van Boeff

Boeff

Ik heb eigenlijk echt een afkeer tegen Nederlandse films. Maar deze kon ik heel erg waarderen. Aantal keren grote glimlach gehad op mijn gezicht. Zat goede humor in en daarnaast vond ik het verhaal ook interessant en van een goed niveau. Ook de acteerprestaties vond ik ook ruim voldoende. Ik vond het gescheld alleen soms wel een beetje te, omdat ik daar niet zo van houd.

avatar van XanderJ

XanderJ

Aandoenlijke film, en ook nog grappig op sommige momenten.

Jammer dat G. Verbaan maar een kleine rol heeft

Stephan

Het beste anti 020 shot zit in de aftiteling. Briljant.

avatar van Timecop

Timecop

eerste keer dat ik 4 sterren geef voor een NL film, nooit gedacht!

Stephan

Ga Simon ook maar kijken dan

avatar van Askikker

Askikker

Na herzienig maar met een halve ster opgewaardeerd......

Zat ik de eerste keer een paar maanden geleden in de bios me scheel te lachen, en om die ene scene K-scene met natte ogen,

nu in mn uppie thuis viel de humor me iets minder op (hoewel nog steeds geniaal), maar vooral het gelaagde emotioneel diepgaande verhaal hakte er nu in, en zat ik driekwart van de tijd met natte ogen (vooral de tweede helft).

De bijrollen blijven merentijds zwak (jaap Spijkers, hoe kan dat nou?,Cynthia Abma), maar de hoofdrollen en het verhaal hakken er keihard in, en de overtollige GVD's zijn allemaal functioneel.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Focking goede cast, de beste nl film!

avatar van RFTC

RFTC

De perfecte combi van humor en tragiek gevuld met de nodige Rotterdamse "niet lullen, maar poetsen" mentaliteit!

avatar van notsub

notsub

De Marathon is een prima film, die mij deed terug denken aan andere hilarische films als Ex Drummer en De Helaasheid der Dingen. Eigenlijk zijn Belgen nog wat beter in het neerzetten van de complete absurditeit en troosteloosheid aan de onderkant van de samenleving, maar dit Rotterdamse gezelschap kon mij ook flink aan het lachen krijgen. Sommige bijrollen werden helaas matig geacteerd en echt te veel aangezet. Die schoten zo hun doel voorbij, maar over het geheel was het erg geslaagd. De dramatiek zat sterk in het verhaal verweven, maar had aan het eind ook iets minder gemogen. Dit is een geslaagde film met enkele memorabele grappen.

avatar van r_AW

r_AW

Geweldige film met een Waardenberg helemaal in zijn element, hij kan namelijk nagenoeg zichzelf spelen inclusief de antipathie tegen Amsterdam (welke mij als Ajacied niet stoorde en ik met een korreltje zout nam).

Een film met een lach en een traan waar vooral de rol van onze Sint een grote rol in speelde, enorm gegroeid als acteur!

Enige waar ik me (zoals bijna iedere Nederlandse film) aan stoorde was het geluid, ben ik de enige die het altijd moeilijk verstaanbaar vind? Ook de ondertiteling ontbrak welke meestal handig is bij dit soort lastig te horen films.

Stephan

Nederland is dan ook het land met een housecultuur...

avatar van sateck

sateck

Kijkt lekker weg. Verder niet zo heel bijzonder, erg cliché allemaal. Maar de humor was leuk en vooral Martin van Waardenberg speelt erg leuk.

Stephan schreef:

Nederland is dan ook het land met een housecultuur...

Zou je niet zeggen als er eens een clubscene opduikt in een NL film.

Stephan

Het is geen uitdaging jou een negatieve mening te laten geven.

avatar van 93.9

93.9

vbkay schreef:

Soms moet je een niveau kunnen begrijpen, ongeacht of ie nou hoog of laag is. Helaas ben ik bang dat jij nog een lange weg te gaan hebt....

avatar van EW101

EW101

Zeer mooie film met een lach een een traan zoals al zo vaak gezegd hier is. Ook geweldig dat ik dingen hierin herken van in mijn buurt , ook al woon ik niet in Rotterdam.(of heb ik totaal geen Hollands bloed)

avatar van Partyboooi

Partyboooi

vbkay schreef:

Nou ik sluit me aan bij vbkay. Ik vind NL'se films vaak ook weinig aan. Ik dacht zelf dat dit een komedie was en op aanraden van een vriend toch maar gekeken. Dat er dan dat semi-sentimentele gedoe bijkomt is niet aan mij besteed. Ziet er in het NLs toch altijd wat geforceerder en minder uit dan in 'ander-talige' films. Heb denk ik 1x moeten lachen, zoveel grappen zaten er ook niet in overigens.

Maar begrijpen valt er weinig, dus is behoorlijk goedkope reactie! Over smaak valt niet te twisten....

avatar van the new guy

the new guy

XanderJ schreef:

Aandoenlijke film, en ook nog grappig op sommige momenten.

Jammer dat G. Verbaan maar een kleine rol heeft

Ben ik het niet mee eens. Elke acteur/actrice in de film met een rol van betekenis heeft zijn/haar flipmomentje. Ze kunnen allemaal eens lekker uithalen. Dat was bij vd Walle en Waardenburg absoluut het meest overtuigend. Verbaan was de enige die ik niet geloofwaardig vond in haar flipmomentje.

avatar van indigoriico

indigoriico

goeie nederlandse film met veel humor met een ontroerend eind.

een hele mooie film met een concept wat ik nog niet eerder heb gezien.

Stephan

Zozo... proteststem van 020? Zonder de film gezien te hebben?

avatar van starbright boy

Stem verwijderd.