• 8.762.688 stemmen

Inside (2012)

Horror | 85 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Daryn Tufts

Met onder meer: Luke Goss, Derek Phillips en Isaac C. Singleton Jr.

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Inside

"Get out before it gets inside."

Miles Berret schrikt wakker in zijn cel. Bewakers rennen in het donker voorbij zijn cel waarna hij schoten hoort en het afschuwelijke geschreeuw van een man. Er is iets uitgebroken in de gevangenis en het vermoordt iedereen, één voor één. Samen met zijn buurman Anthony ontdekt Miles dat het ding buiten de cel iets met hem te maken heeft. Als hij de nacht wil overleven zal hij een uitweg moeten vinden.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Inside blijkt een betere film te zijn dan ik verwacht had. Ik dacht eerder aan een horror film die het genre horror niet eens zou mogen dragen. Een film die vooral tergend traag is en heel saai. Het blijkt toch anders te zijn want ik heb me prima vermaakt. Inside is een film die zich volledig afspeelt in een gevangenis. Dat werkt niet altijd maar in dit geval wel. Inside heeft een interessant begin en weet meteen een mysterieuze sfeer te creëren die de hele film blijft hangen. Van schrikeffecten hoef je in deze film weinig te verwachten maar dat maakt erg weinig uit. Inside put al zijn krachten uit de sfeer die de gevangenis creëert: het lege, donkere gevoel. De meeste dialogen spelen zich af tussen twee gevangenen, buren, die proberen te begrijpen wat er allemaal buiten hun cel gebeurt. Een hoop geschreeuw, schoten en vage geluiden. De ambiance is prima en is ook meteen de kracht van de film.

Luke Goss speelt erg fijn naar mijn mening. Hij komt erg natuurlijk over en weet realistisch te acteren. Vooral met paniek weet Goss goed om te gaan. Hij weet deze film volledig te dragen omdat zijn medespelers simpelweg geen belangrijke rol hebben en nou niet bepaald goed acteren. Miles Berret, de rol die Goss speelt, heeft een bepaalde connectie met een ter dood veroordeelde moordenaar (ben er niet achter gekomen wat voor connectie, helaas faalt de film om daar duidelijkheid in te scheppen) en dit geeft de film net dat beetje extra. Je leeft mee met Miles Berret en dat is in een film als deze erg belangrijk omdat het op het randje balanceert van redelijk/matig.

Inside is een verrassing voor velen, denk ik, omdat het niet de saaie standaard horror is die je verwacht. In plaats daarvan weet de film te interesseren ook al speelt het zich voornamelijk in een cel af. Je krijgt sympathie met Berret en je hoopt dat hij uit zijn cel kan komen. Het is alleen jammer dat, naarmate de film vordert, de film een wat ander karakter krijgt. Je wordt dan meer geconfronteerd met "het kwade" en dat schaadt de kwaliteit van de film. Ik vond namelijk de film spannend toen het zich afspeelde in de cel en je enkel door de tralies in het duister kon kijken. Al met al is Inside niet heel erg standaard horror en dat is al heel wat.

avatar van Boeikens

Boeikens

Saaie zit, dat lag niet aan Luke Goss want die deed het best goed.

Het verhaal speelt zich volledig af binnen de gevangenismuren, is vrij donker gefilmd en beperkt tot weinig acteurs. Voor de sfeerschepping hebben we verder heel wat gemurmel en bromgeluiden en een hoop hectiek maar bleek, zelfs voor de korte speelduur, eerder saai en langgerekt. Het meest stoorde me nog dat onzinnige, loze geneuzel tussen de twee celmates.

Eenmaal uit de cel komt er een vleugje actie kijken en wordt het verhaal wat duisterder toch heb ik nog steeds niet begrepen waar het eigenlijk echt om ging.

Horrortje van het zeer flauwe soort