• 9.377.914 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Johannes Roberts

Met onder meer: Noel Clarke, Colin O'Donoghue en Antonia Campbell-Hughes

Plot Storage 24

"Will their first contact be their last?"

Chaos in Londen. Een militair vrachtvliegtuig is neergestort, waarbij het zijn top secret inhoud heeft verloren. Charlie en Shelly, die worden vergezeld door hun beste vrienden Mark en Nikki, bevinden zich op dat moment in een opslaggebouw met de naam Storage 24. Zij verdelen daar hun bezittingen na een recente scheiding. Plots gaat het licht uit. Opgesloten in een donker doolhof van opslagruimten worden zij opgejaagd door een mysterieus roofdier dat het op hen heeft voorzien. Hoe ontsnappen zij uit de ruimte die is bedoeld om de dingen juist binnen te houden?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van james_cameron

Inferieur werkje, de zoveelste Alien-kloon, ditmaal gesitueerd in een Londense opslagplaats, waar een belabberd vormgegeven buitenaards wezen de boel op stelten zet. De irritante hoofdrolspelers blijven veel te lang leven en qua plot valt er werkelijk helemaal niets positiefs te melden. De dreigende soundtrack is nog best aardig, maar regisseur Johannes Roberts, eerder verantwoordelijk voor het redelijke 'F', slaat hier eigenlijk continu de plank mis. Bespottelijk eindshot ook, trouwens.

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv en me er toch maar eens aan gewaagd. Hij viel toch wel een beetje tegen. De film begon nogal tv-film achtig en zag er ook zo uit. Ook het verhaal was niet zo bijzonder.

Het is allemaal niet zo bijzonder.

avatar van Shadowed

Shadowed

De films van regisseur Johannes Roberts werden qua schaal steeds groter en kwalitatiever, Storage 24 is zo'n geval waarin je de desbetreffende vooruitgang duidelijk kan zien. Niettemin kent het als geheel nogal weinig spanning en een lelijk opgemaakt monster, het zal me altijd ontgaan hoe je van plan bent angst aan te jagen met een overduidelijk beestenpak. Toch wint de film wat punten met de locatie, die best sfeervol oogt en dan ook degelijk wordt benut door Roberts. Specifiek de sequentie in de luchtschacht springt er positief tussenuit, maar het onhandig in beeld brengen van het monster en de onrustige opbouw zorgen ervoor dat het als ervaring verder nergens beklemmend uitpakt. Sommige regisseurs beheren dit soort creature flicks perfect, maar Roberts moest duidelijk nog enige ervaring opdoen. Het einde komt relatief willekeurig, maar voor mij is dat stiekem wel een beetje de appeal van deze film.