• 9.371.602 stemmen

The Batman Superman Movie: World's Finest (1997)

Animatie / Avontuur | 64 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titels: The Batman/Superman Movie / Batman/Superman Adventures: World's Finest

Geregisseerd door: Toshihiko Masuda

Met onder meer: Tim Daly, Kevin Conroy en Dana Delany

Plot The Batman Superman Movie: World's Finest

"Cleaning up the planet one villain at a time."

Joker, die geld tekort heeft voor zijn criminele activiteiten, maakt een deal met Lex Luthor om Superman te vermoorden. Batman achtervolgt Joker natuurlijk naar Metropolis, en licht Superman in van de plannen van Joker en Luthor. De twee superhelden wantrouwen elkaar eerst (ze mixen als olie en water), maar vinden elkaar in hun gezamenlijke strijd tegen het kwaad in de nachten. Overdag strijden Bruce Wayne en Clark Kent om de aandacht van Lois Lane.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Superman / Clark Kent (stemrol)

Batman / Bruce Wayne (stemrol)

Lois Lane (stemrol)

Lex Luthor (stemrol)

The Joker (stemrol)

Harley Quinn / Dr. Harleen Quinzel (stemrol)

Mercy Graves (stemrol)

Commissioner Jim Gordon (stemrol)

Alfred Pennyworth (stemrol)

SCU Lt. Dan Turpin (stemrol)

avatar van Mik

Mik

Mazzel van die 1 minuut !

avatar van Goodfella

Goodfella

De minimale speelduur van een film om toe te treden tot deze site is toch 45 minuten? (of bedoelde je wat anders?)

avatar van Hobbes

Hobbes

werelds.

spannend verhaal. magnefieke tekenstijl (ontwikkeld door Bruce Timm: kan disney nog flink wat van leren) met de characters zoals ze horen te zijn. De muziek is prachtig en vooral de sfeer in Gotham city is onovertroffen (zelfs niet door Burton).

enige nadeel is dat het net teveel op kinderen gericht is (niet vreemd natuurlijk). Rick Burtchett heeft een tijdje batman comics getekend die wel voor het wat oudere publiek is bedoeld en dat is echt schitterend.

avatar van Mik

Mik

Ik dacht inderdaad dat dat 60 minuten was, maar ok, mazzel van die 16 minuten dan

avatar van ThaNick

ThaNick

Er komt nog een ECHTE film uit van Superman!

ijn 2005

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

wow er waren er al 5

avatar van Max99

Max99

Wel grappige film heb hem gekocht bij super de boer

die echte film komt niet uit is gewoon een trailer..hij is wel leuk bedacht enzo maar ja..ik zou wel eens willen zien wat ze er serieus mee zouden doen

avatar van neo

neo

Dit zijn nu echt van die films die in de vorm van animatie prima werken, maar in live action zeer waarschijnlijk hopeloos zou mislukken. Het komt ook voornamelijk door de lengte van net een uur. Opvallend is ook dat de muziek van al die Batman animatie films hoogstaand blijft. 3 sterren

avatar van neo

neo

Hobbes schreef:

en vooral de sfeer in Gotham city is onovertroffen (zelfs niet door Burton).

De film speelt zich volgens mij enkel af in Metropolis...

avatar van film88888

film88888

Zeer leuk bedacht.

weer een heel aangename Batman animation film, met een Superman sfeertje, maar ik vond de Batman sfeer er meer in zitten zoals: de muziek uit elke animatie film, en de animatie serie.

En ook de echte Kevin Conroy mag mag niet ontbreken want die man is de juiste Batman voor de animatie films, en de serie.

Verhaal is heel leuk bedacht, en super aangenaam om naar te kijken.

Maar ze mogen gerust een *echte* film maken met de 2 bekenste DC Comics helden, maar pak dan als regiseur Bryan Singer, of Tim Burton, en natuurlijk Bale terug als Batman, en zeker Brittany Murphy

als Harley Quin.

Heel aangenaam uurtje vermaak.

3,5

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Zeer gaaf! Had trouwens nooit verwacht dat ie al uit 1998 zou komen... ziet er zeker wel goed uit

avatar van Metalfist

Metalfist

I want a lawyer! I want a doctor! I want a cheese sandwich!

Ik ben altijd meer een Marvel fan geweest. Volgens mij komt dat gewoon doordat ik vroeger erg veel van de animatieseries uit de Marvel stal heb gezien waardoor er een zekere nostalgie met de superhelden verbonden is. Met DC heb ik dat gevoel nooit gehad maar ik wil gerust wel eens wat meer van die hun superhelden zien en daar zijn dit soort animatiefilms natuurlijk perfect voor. Ik had geen idee wat ik moest verwachten maar dit is in ieder geval een vermakelijke samenwerking tussen Batman en Superman geworden.

Maar eerlijk is eerlijk, het is voornamelijk de Joker met zijn sidekick Harley Quinn die de show weten te stelen. Ik was al wat aan het hopen dat beide een grote rol in deze film gingen hebben en ik ben dan ook niet teleurgesteld. Door de korte speelduur heeft de film een vrij snel tempo en het resulteert hierdoor in een film die nergens inzakt. Plotgewijs is deze World's Finest, want dat is eigenlijk de ondertitel, niet zo enorm bijzonders doordat het allemaal nogal redelijk standaard blijft (Superman en Batman komen eerst niet overeen en slagen dan de handen in elkaar om gezamenlijk hun vijanden te verslagen) maar vooral ook omdat de rol van Lex Luthor eigenlijk redelijk onbenut blijft. De aandacht gaat bijna compleet uit naar Joker en Harley Quinn en als je niet beter zou weten, dan denk je dat Luthor maar een simpele handlanger/gangster is.

Qua animatie vind ik dit een beetje tegenvallen. Nu moet ik toegeven dat ik niet had gedacht dat dit alweer 15 jaar geleden is uitgebracht maar het oogt allemaal nogal kaal en vlak. De vergelijking die door Hobbes wordt gemaakt dat Disney hier nog iets van kan leren is voor mij dan ook compleet onterecht, het is eerder andersom. Gelukkig is de stemmencast wel waanzinnig goed. Mark Hamill zette met de Star Wars franchise al zijn naam op de kaart bij menig nerd maar zijn invulling van de Joker is ook erg sterk. By far de beste voice-actor voor de rol. Ook de gebruikelijke namen zoals Tim Daly (Superman), Dana Delany (Lois Lane) en Kevin Conroy (Batman) doen het erg behoorlijk en tillen de film naar een hoger niveau.

Vermakelijke film die voor mijn part gerust nog wat langer had mogen duren. Met de extra tijd hadden ze in ieder geval Lex luthor dreigender kunnen maken maar bon, de Joker en Harley Quinn zijn op zich al reden genoeg om te juichen aan de villain kant. Het verhaal is redelijk standaard maar heeft het voordeel van de speelduur mee.