menu

Batman Beyond: Return of the Joker (2000)

Alternatieve titels: Batman of the Future: Return of the Joker | Return of the Joker

mijn stem
3,04 (147)
147 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Animatie
76 minuten

geregisseerd door Curt Geda
met de stemmen van Will Friedle, Kevin Conroy en Mark Hamill

Terry McGinnis, de nieuwe Batman, komt oog in oog te staan met The Joker, de vijand van de oude Batman. Het probleem is dat de Joker eigenlijk al dood is, dus wie is deze Joker echt? Terry moet het op nemen tegen één van de gevaarlijkste vijanden van de oude Batman en ontdekt de geheimen van de laatste nacht dat Batman en de Joker tegen elkaar hebben gevochten.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=jTSlHYxAnEs

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,5
Heb ik maar ff gedownload en ik was al beetje fan van serie dus. The Joker was al mijn favoriet en hij is weer fantastisch grappig, animatie zag er ook heel goed. Heel erg vermakelijk.

Wow, waarom heb ik deze nog niet gezien. Waar regel ik dit?

3,5
Ik heb het met morpheus gedownload.

5,0
Toofe tekenfilm, jammer dat ie nie meer op tv is

tovenaar
Ik heb deze dan ook maar even gekeken, vooral omdat ik de andere Batman's wel vermakelijk vond.

Ik ben hier niet zo kapot van. When Batman of the future came, I turned out.

Bruce Wayne moet gewoon batman zijn en niet zo'n menneke. Bruce is maar een chagrijnige opa geworden, hmmm, nee,

dit is het niet

3,5
je hebt twee versies van deze film bij ene zit nog paar minuten extra en die moet stuk beter zijn

tovenaar
je hebt twee versies van deze film bij ene zit nog paar minuten extra en die moet stuk beter zijn


huh? volgens mij heb ik net alles gezien? Maar wat zit er in die extra minuten dan?

3,5
Has the editing made a difference? Indeed it has. Having seen both versions now (the unedited first), its sad to say but the cuts have had a big impact on the film while the level of violence they were worried about is hardly reduced at all. The easy majority of the edits come from the 12 minute flashback sequence - the rest are mainly changed bits of dialogue referring to what went on in the sequence in order to make sure the continuity is right. This flashback, most of which is set in the bowels of an abandoned Arkham Asylum, is not only the focal point of the movie but of the whole series itself - it explains a LOT of things from Wayne's bitterness to his limp. It's a dark sequence to be sure, but its essential to the story and the character's motives. The sadistic side of the Joker has NEVER been displayed like this outside of the comics, this is where you learn how truly cold and insane he can be. The edited version gets the basic subplot across but the IMPACT is lost, its a tap on the shoulder compared to a heavy 1-2 slug to the head. The edited version of the sequence is about equal to the rest of the movie, the unedited one stands as one of the most gripping pieces of Batman-related footage made despite being only an extra 30 seconds longer - but in this case each second counts and its one scene I've since watched over and over again and am still just as enthralled each time - its impossible to watch the edited version after seeing this it just doesn't stack up.

Ja tis wat

tovenaar
Ja tis wat


Heheh, tja, feit blijft voor mij toch dat ze nooit aan die nieuwe batman hadden moeten beginnen,...

tis gewoon niet meer....batman

3,0
neo (crew)
ik keek de serie altijd graag op tv.is deze film gewoon te huur bij videoland?

3,5
niet dat ik weet, dvd wel is gezien ergens

tovenaar
Ik heb het met morpheus gedownload.


bij KaZaA ook te vinden

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
niet dat ik weet, dvd wel is gezien ergens

Het is 'wel eens gezien' of 'wel 's'.

3,5
ik heb nog vakantie ja

3,0
Leuke film, mooi gemaakt, en met mooie gevechten erin... een 3 is het wel waard

huh? volgens mij heb ik net alles gezien? Maar wat zit er in die extra minuten dan?

Op de DVD, maar dat zijn alleen schetsen met tekst, verder nooit uitgewerkt. Wel vet.

er zijn 2 versies van ROTJ bij elk gaat de joker anders dood in de flasback, die ik trouwens wel heel goed vind. De ene keer duwt tim drake hem in tegen een bak water en wordt hij nat. en glijdt uit en schakelt de stroom in..daar wordt hij dus geroosterd ..de ander dan schiet tim hem een soort staaf in z'n hart en valt hij op de grond met als laatste woorden ''that's not funny'' vind ik erg ironisch. maar voor de rest vind ik het wel een goede film..ik vind batman beyond niks..maar deze film verandert m'n mening wel een beetje..

3,0
neo (crew)
Dat Beyond concept van een opvolger van Wayne is het net niet helemaal. Het is vooral de Joker die voor leven in de brouwerij zorgt. De film is teveel op actie gericht, terwijl er toch wel wat interessante gegevens in het verhaal zitten. Toch niet onaardig. 3 sterren

avatar van Bart Tönjann
Een doodgewaande Joker keert terug? Hmmm... Moet deze film toch eens opzoeken...

avatar van timburton
2,5
Tamelijk origineel bedacht. Vind de oude Batman wel 100 X zo cool. Ontdanks het best goed in elkaar geknutselde verhaaltje, is het afentoe een beetje saai...

2,5

Moviecheezert
Blijft een goede film!
Mark Hamill zal voor mij altijd de beste Joker blijven, Heat Ledger komt op de tweede plaats. Ik vind het alleen zo jammer dat de uncut versie niet in nederland verkrijgbaar is, want die is stukken beter!

avatar van film88888
4,0
Verassende film.

Ik heb de serie Batman Beyond nooit echt gevolgt.
Soms wel eens 5minuutjes gekeken op tv als het opstond, maar meer niet. Ik ben eigenlijk hele grote fan van de oude Batman serie, en voelde me verplicht deze film ook maar eens te kijken, en jawel deze viel reuze mee.
Er is hier, en daar beetje dingen veranderd, maar kwam heel dicht in de buurt, met de oude Batman serie, maar is mischien normaal want het blijft toch een vervolg, en dan spreek ik over deze film, en Batman Beyond de serie in het algemeen.

Mark Hamill is echt schitterend als The Joker, en gelukkig hebben ze de zelfde cast genomen voor de film, als de oude serie.

Het verhaal vond ik ook heel goed.
Over Batman in the Future.
Dat is wel cool gevonden, en Bruce Wayne als een oude man, met een opvolger. Jawel dit is een keer iets anders, en kan het ook beetje orgineel noemen.

De film heeft gelukkig ook veel actie, maar terug in de zelfde stijl als de films, en serie van de jaren 90.

Het einde zag ik helemaal niet aankomen.

4,0 sterren.

Heb nog nooit de nieuwste Batman serie gezien (The Batman)
Dat momenteel op tv wordt uitgezonden, maar ben toch benieuwd hoe ze dat hebben klaargespeeld.
Dus ik ga zeker Batman Vs Dracula kijken !

avatar van totalreject
2,5
Ik ben een fan van Batman (comics/films/series) maar heb deze serie nooit gevolgd. Ik heb zelfs nooit een aflevering helemaal af gekeken.
Toen ik deze film uit een budgetbak viste voor 3 euro met een kaartspel erbij (jeej!) dacht ik "waarom niet?" The Animated Series waren ook cool dus wie weet?

Na het kijken van deze film is mijn conclusie dat ik Batman Beyond ook maar laat voor wat het is. De nieuwe Batman trekt me gewoon niet. Bruce Wayne als oude man met opvolger kan best. Maar waarom geen Dick Grayson ofzo? Die is als Nightwing ook steeds serieuzer geworden. Deze Batman is uhm.. ja.. een beetje Robin.

Wat me trouwens opviel is dat de leeftijden niet echt leken te koppen met elkaar. Barbara Gordon lijkt net zo oud als Bruce Wayne.

De film was best aardig en het verhaal rond de ondergang van The Joker ook best grappig bedacht, maar hoe de Joker terugkwam vond ik echt te ver gezocht.
Hoewel de film wel wat leuke aktiescenes heeft (zoals bijvoorbeeld de openingsscene) is hij lang niet zo goed als Batman The Animated Series. (of alle films die daarop gebasseerd zijn)

avatar van AGE-411
Sterft The Joker niet in deze film?

avatar van film88888
4,0
AGE-411 schreef:
Sterft The Joker niet in deze film?


Ja.

CaptainTwisted
Voelde me weer even het kleine ondeugende jongetje, toen ik deze zat te kijken. Heeft mijn strip-liefde weer aangewakkerd.

4*

avatar van Filmpje1
2,5
Op zich wel een leuke film, vond het verhaal wel leuk over the joker en wat er met kleine Robin gebeurd etc. maar zoals eerder al werd gezegd, Bruce Wayne is gewoon de batman en zo'n opvolger is gewoon minder (naar mijn mening).

avatar van lars-pixar
3,0
Op Dvd Jes!!! voor 1 euro bij de Acion.

2,5
onlangs bijbart smit voor 3 euro gekocht en was wel oke

avatar van MovieHolic
3,0
Sterk verhaal, maar wel gaaf!

avatar van Shinobi
3,0
"If you don't like the movie, I've got slides."

Wat jaren terug heb ik alle seizoenen van Batman Beyond met veel plezier gekeken, alleen de daaraan gerelateerde film was ik tot nu toe uit het oog verloren.

The Joker is zonder twijfel de grootste aartsvijand van Batman, geen wonder dat ze hem zelfs in de toekomst laten opdraven. Enkel de manier waarop vind ik iets te ver gezocht, dit moet je maar voor lief nemen. Wat mij betreft hadden ze wel meer aandacht mogen besteden aan het verhaal, want daar kan natuurlijk veel meer uitgehaald worden. Overigens is het tof dat alle originele stemmen uit de serie hier weer van de partij zijn, zelfs Mark Hamill - die geen deel ervan uitmaakte - mag zijn karakteristieke Joker stem laten horen. De animatie zelf is gelijk gebleven aan die van de serie, al is het hier en daar meer verfijnder te noemen.

'Return of the Joker' kenmerkt zich door de actie ondersteund door de pompende elektronische score. Hierbij moet worden opgemerkt dat er een significant verschil is tussen de 'censored'- en 'uncut' versie, met name de wijze waarop The Joker aan zijn eind komt in de flashback. Uiteraard is de ongecensureerde versie 'harder' en net tegen het randje aan, toch had ik het rauwer verwacht. De uiteindelijke uitkomst is voor mij dan ook enigszins tegenvallend; Tim Drake verdient het niet om zo neergezet te worden.

Al met al best vermakelijk om eens gezien te hebben, maar meer voor de fans van de serie. De film kan trouwens afzonderlijk bekeken worden, aangezien er niet echt aanknopingspunten zijn.

3,0 Sterren.

avatar van HALVE TAMME.
''Batman Beyond''.

Actie aanwezig, humor aanwezig, vet verhaal aanwezig, the Joker aanwezig, wat wil een animatie kijker nog meer.

Ik heb me eigen daarom ook geen seconde verveeld tijdens de bezichtiging van Batman Beyond: Return of the Joker (2000).

4 solide sterren van mijn kant.

Trailer.

avatar van Metalfist
3,5
Ah, brave new world, that has such putzes in it

Ik heb denk ik geen aflevering van eender welke Batman animatieserie meer gezien sinds ik kind was, maar er zijn in die jaren nog altijd wel wat flarden blijven hangen. Genoeg materiaal in ieder geval om me altijd te overtuigen om één van de bijhorende films aan te schaffen wanneer ik ze tegenkom en eerlijk gezegd: het bestaan van Return of the Joker is me blijkbaar al die jaren ontgaan. Jammer eigenlijk, want a) ik ben sowieso wel fan van het idee om een tijdssprong te maken en b) de Joker die opeens terugkeert wanneer hij al lang dood had moeten zijn...

Het is en blijft natuurlijk één van de, misschien zelfs DE, meest legendarische slechteriken uit de DC stal en ik blijf me er altijd over verbazen hoe de comicmaatschappij hun animated universe zo goed heeft kunnen neerzetten terwijl ze hun cinematic universe compleet verpesten. Eigenlijk zowat het omgekeerde van wat Marvel doet, maar in ieder geval is dit toch wel een erg toffe zit. Beetje achtergrondinformatie over wat er in de tussenliggende jaren is gebeurd en het is dan ook jammer dat er 2 grote hekelpunten zijn. Ten eerste is de manier waarop Joker in de huidige tijd is geraakt wel erg ongeloofwaardig en ten tweede blijkt er een serieus geknipte versie op DVD rond te slingeren en 3x raden welke versie in de Benelux is te vinden.. Overal anders in de wereld is de geknipte versie (naar aanleiding van de schietpartij in Columbine) ondertussen al vervangen door de uncut versie maar niet bij ons dus. Jammer, want de R-Rating uit The Killing Joke (weliswaar 16 jaar later) bewijst wel dat er publiek voor is. Verder gewoon veel leuke interactie tussen old man Wayne, zijn jeugdige vervanger en natuurlijk Joker en zijn handlangers.

Indertijd dus wel wat afleveringen van Batman Beyond gezien (vreemd genoeg wordt mijn DVD versie hernoemd naar Batman of the Future trouwens, dat was met de serie toch niet het geval dacht ik) maar om dit effectief te kunnen plaatsen in de serie.. Daar is het toch wat te lang voor geleden, maar qua animatie voelt dit in ieder geval wel erg vertrouwd aan. Ook qua stemmencast want de grote namen (Kevin Conroy als Bruce Wayne/Batman, Mark Hamill als Joker, Angie Harmon als Barbara Gordon, ...) komen allemaal terug en dat is toch gewoon direct al een grote meerwaarde. De legendarische Frank Welker mag ook nog eens zijn beste gromgeluiden boven halen als zowel Woof the Hyena-Man maar ook als Ace the Bathound. Naar het schijnt ging er nog een vervolg komen indien deze film een succes was, maar ik vermoed dat dit dan redelijk hard geflopt moet zijn.

Wees niet getreurd echter, want het gerucht gaat dat er bijna 20 jaar na het eindigen van de serie er toch nog een nieuwe film zou komen! DC zou wakker zijn geschud door het succes van Spider-Man into the Spiderverse, maar veel details zijn nog niet gekend. Hamill is ondertussen al wel gepensioneerd maar laat de Joker deze keer maar thuis, zijn nog genoeg andere interessante slechteriken als je het mij vraagt. Zou graag de uncut versie wel is willen zien, het schijnt dat die veel en veel beter is.

Voor nu 3.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 17:05 uur

geplaatst: vandaag om 17:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.