The Paperboy (2012)
Geregisseerd door: Lee Daniels
Met onder meer: Zac Efron, Nicole Kidman en Matthew McConaughey
Releasedatum: 8 november 2012
Plot The Paperboy
Een verslaggever keert terug naar zijn thuishaven in Florida om onderzoek te verrichten naar de mogelijk onterechte veroordeling van een man in de dodencel. Zijn doelloze broer helpt hem hierbij, maar tijdens het proces wordt hij verliefd op de vrouw waar de veroordeelde een romantische correspondentie mee onderhoudt.
Jack Jansen
Ellen Guthrie
Anita / Narrator
Hustler #1
usr14112
Erg rommelig verhaal. Sfeertje is best oke maar dat was dan ook het enige wat oke was.Ik kwam er eigenlijk nergens in. Stoorde me aan de slappe onsamenhangende dialogen. En zoals gezecht gewoon een rommelig geheel. Niets wordt echt uitgewerkt, zaken blijven hangen en worden niet duidelijk. schimmig en wat mij betreft gewoon slecht.
gem123
Het zuiden van amerika met dat heerlijke knauw accent alsof ze eten en praten te gelijk.
Nicole kidman bewijst met deze film dat ze kan acteren sinds Eyes wide Shut.
Vond wel dat er hier en daar wat vreemde scene 's inzaten, met name die scene in het motel in miami vond ik wat vreemd als ze Efron en Kidman opzoek gaan naar Mc Conaughey.
Cusack als gevaarlijke rasistische seksistische gestoorde idioot vond ik wel een fantastische vonst. 3,5 ster
snarfje5508
Rauwe film die en passant meedere sociale vraagstukken raakt w.o. rascisme, positie van de vrouw of acceptatie van homo's. De film komt wat traag op gang maar gaat vervolgens voldoende vlot door het verhaal heen. Geen feel-good movie maar de werkelijkheid zonder goede afloop. Wat mij betreft een verademing en zondermeer een film uit de betere categorie. Merkwaardig dat sommige waarderingen zo laag blijven.
Visueel zag het er best aardig uit en de cast deed het ook wel aardig maar al met al was dit toch best een saaie en langdradige film met inderdaad een vrij rommelig verhaal. Buiten een aantal aardige dialogen gebeurt er eigenlijk best weinig (m.u.v. de plasscene welke je niet vaak in normale films ziet). Zeker in het eerste uur valt er weinig te genieten, pas in de laatste 15 minuten komt de film opgang en wordt het ook enigszins interessant/boeiend. Helaas vond ik dat wat te laat om de film nog te redden. Zac Efron vond ik best een aanfluiting als hoofdrol speler daarentegen vond ik Matthew McConaughey (die werd wel effen twee keer flink te grazen genomen
) en vooral Nicole Kidman het goed doen. Trouwens John Cusack als psychopaat was ook wel aardig.
P.S. de stem van Macy Gray die het verhaal verteld was zeer vervelend en irritant.
LOTR-lover
Mwah, niet bijzonder maar ook weer niet saai. The Paperboy blijft een beetje in de middenmoot hangen en dat is jammer want er had met deze cast wel wat meer uitgehaald kunnen worden. Qua acteerwerk is er namelijk niets te klagen. Het verhaal is echter, zoals door meerdere leden hierboven ook al gezegd, nogal rommelig en dat doet de film geen goed. Tevens vond ik de overdaad aan seks in de vrij rauwe variant wat teveel van 't goede. Vond het absoluut geen toegevoegde waarde hebben en kreeg een beetje een 'shockeren om 't shockeren' gevoel. Gelukkig dat de cast de film weet te redden, anders was ik op een lagere score uitgekomen.
Beetje vreemde film, niet slecht maar ook niet bepaald boeiend. De prima cast levert degelijk werk af, met vooral Nicole Kidman in een maffe maar gedenkwaardige rol. John Cusack is ook overtuigend als ranzige bajesklant. Het verhaal, over de moord op de plaatselijke sheriff in een broeierig plaatsje in Florida, laat echter te wensen over. Het zijn echt de personages die de film moeten dragen en dat lukt slechts ten dele. Pas tegen het einde wordt de plot een beetje spannend, maar ook dan is het allemaal net niet interessant genoeg. Kleine tegenvaller dus van regisseur Lee Daniels.
Piratje
Een rommelig verhaal. De inhoud verschraalt tot een langdradig ordinair vertoon. Zonde van de tijd. Ook van de acteurs had ik veel beter verwacht. Maar het kan... Zonder verhaal kun je ook niet veel vertellen of acteren als je zelf je kleding moet kiezen.
Krantenschrijvers trachten voor een schijnbaar onschuldig veroordeelde gevangene de onschuld op te zoeken. Maar men wijkt heel vlug van het verhaal af en vergeet de gevangene, rassenhaat, homosexualiteit... Kort aangehaalde thema's zonder basis worden vervangen door sexuele brutaliteit, onmogelijke verliefdheden... Op het einde komt er wat schot in de zaak. Maar dan hopelijk heel anders dan het begon. Soms walgelijk.
Een goedkope, snel in mekaar geflanste film om zo snel mogelijk te vergeten.
Gewoon voor de acteurs een 1-tje.
Film haalt geen voldoende daarvoor is het allemaal net niet ondanks de uitstekende cast , het hoogtepunt van de film was letterlijk de klaarkom scene tussen Nicole Kidman en John Cusack .
madmax1
Nietszeggende draak en dat van bovengenoemde wordt je niet koud of warm van.
Beter gewend van Nicole Kidman,een prestatie om het aan te kijken.
Insignificance
Ranzige retro trash in koortsige moerasdampen. Meer een losbandig sfeerportret dan iets anders. Wie hier voor een thriller gaat, is er in ieder geval aan voor de moeite. Dat aspect wordt vooral gebruikt als brandstof voor enkele weerzinwekkende gebeurtenissen die bij elkaar worden verteld aan de hand van herinneringen. Het zal voor Daniels een excuus zijn om vooral uit de losse pols aan z'n film te breien. Binnen deze setting is er weinig mis dat ruwe en rommelige karakter, tegelijkertijd maakt het de film na verloop van tijd ook een beetje stuurloos en taai.
Dat zal onder meer iets te maken hebben met Zac Efron die als spil van het geheel optreedt, maar met zijn moedercomplex een nogal lege indruk achterlaat. Bij de rest van de cast gaat het beduidend beter. Schaamteloze vertolkingen van McConaughey en zeker ook Cusack, maar het is Nicole Kidman die als een soort obscene, lower-class southern belle de prijsscènes aaneen rijgt. De iel krakende vertelstem van Macy Gray past perfect bij deze sudderende ambiance en met haar verdere bijdrage voorziet ze de film en passant van de broodnodige soul.
Noodless
Het verhaal was voldoende interessant om te volgen en heeft een paar leuke, bizarre ontwikkelingen in petto voor de kijker. Daarbij zijn er bepaalde scènes die zonder schaamtegevoel en op een ruwe sfeervolle manier de aandacht van de kijker weet te wekken.
McConaughey en Cusack spelen hun rollen met bravoure, maar het is vooral Kidman die hier als een warmbloedige sexy slet een geweldige rol weet neer te zetten.
7/10
AnthonyG.
Het doet allemaal erg rommelig en afstandelijk aan.
De film is heel moeilijk om in te komen, Kidman(al is de kwallen-scene toch belachelijk, maar dat ligt dan misschien eerder aan de scenarist) McConaughey en de zwarte huishoudster acteren wel nog goed, alleen jammer dat de rest niet meewerkt.
gauke
Een film met heftige scènes en bizarre momenten, waarbij het accent vooral op de personages en hun ontwikkelingen ligt. We schrijven eind jaren zestig, waarin racisme en homofobie nog welig tieren. De regisseur neemt het op moraal terrein niet zo nauw met het verhaal over machtsstructuur, afhankelijkheid en onderdrukte gevoelens. Een combinatie van een thriller en film noir: onderhoudend, koel, dubbelzinnig en sexy. Of met andere woorden: bloed, zweet en tranen worden vermengd met modder, pis en ingewanden. Als kijker glijd je langzaam de duisternis in. De cast is ijzersterk met een sublieme, heftige Nicole Kidman en een uitmuntende Zac Efron. Kortom een uitermate boeiende film en ik ben aanmerkelijk positiever dan voorgaande reacties.
Waku
Ben het hier volledig mee eens.
Inderdaad is de setting enorm sfeervol.
Maar ondanks uitstekende cast blijft de film maar een rommelig geheel.
Saai en vervelend.
1.5*/2.*
RaouL#1
Kon me niet echt bekoren. Het verhaal kwam niet op gang en de leidraad ontbrak.
De fetisch van Matthew McConaughey in de film is ronduit bizar en onverwachts, dat wel.
Hoe hij zich echter uit zijn lijden laat verlossen is smerig en past niet in de film
rayman
1,5* voor de film + 1 ster extra voor Nicole Kidman = 2,5*
Stijn B.
Een sensuele film noir waarin de vertolkingen de film met zijn ietwat rommelig verhaal ver boven de middelmaat doen uitstijgen. Nicole Kidman in één van haar beste rollen en Matthew Mcconaughey is opnieuw uitmuntend. Wat dan gezegd van John Cusack
De sfeerschepping is lekker zwoel en dromerig bij momenten. Een mooi voorbeeld van een film waarbij de cinematografie, montage, het visuele en de acteerprestaties een ietwat dun en rommelig verhaal doen opleven en hoe.
bjerik76
Zeer mooie speelfilm/drama.
Genre thriller vind ik overbodig, al had dat er van mij wel meer in gemogen.
mooie beelden en zet de sfeer erg goed neer.
Goede cast, en een zeer aparte rol voor Nicole Kidman.
Verhaal is wel erg dunnetjes maar het kijkt zeer prettig wel.
Ook Marcy Gray kwam zeer geloofwaardig over.
Number23
Beetje een vreemde, soms saaie en stuurloos aanvoelende film. Tis dat er regelmatig wat 'schokkends' gebeurt, anders had ik de film stukken slechter gevonden. Moet ook zeggen dat de cast heel veel goed maakt. Kidman is zo geil als de pest, Cusack weerzinwekkend als ranzige psycho en McConaughey legt lekker veel risico in zijn rol. Tussen al dat geweld houdt prettyboy Efron zichzelf nog best goed overeind. De rol van Macy Gray is wel verschrikkelijk slecht.
Annemuisje82
Wat een vreemde film! Hij is niet saai ofzo maar wel raar en rommelig.
Kreeg er soms ook een beetje raar en ongemakkelijk gevoel bij. Zoals bijvoorbeeld bij die klaarkom scene met Kidman en Cusack en als McConaughey zo lomp is vastgebonden en mishandeld. Had een hele andere film verwacht, maar wel "leuk" om een keer gezien te hebben, blijft wel ff hangen
Sergio Leone
Mjah.
Ik weet niet echt goed wat te denken van deze film. Vaak komt het plot nogal rommelig over - en niet alle materie is even interessant -, maar er zitten ook genoeg momenten tussen die aangenaam raar zijn.
Nicole Kidman zet een opmerkelijke rol neer en ook John Cusack is overtuigend in zijn niet-alledaagse rol van psycho. Matthew McConaughey is oké zonder meer en ik ben ook aangenaam verrast door Zac Efron.
The Paperboy moet het nog het meeste hebben van z'n sfeer, iets wat sowieso geholpen wordt door de locatie en de coming-of-age van Efron's personage (die verrassend genoeg een steekvoet heeft, en dat voor een zgn. zwemmer...). Toch vind ik het net niet beklemmend genoeg om te imponeren.
2,5
Pazmaster
Prima film hoor! In het begin is het een beetje rommelig, maar langzaam kom je er steeds meer in. Gewoon een goede film met goed acteerwerk en een paar licht shockerende maar toch geniale scènes waar ik echt hard om heb gelachen. En miss Kidman mag er ondanks haar leeftijd nog steeds wezen hoor! Qua looks maar ook haar acteerwerk is nog steeds prima! Dikke 3,5 ster
Zeriel
Een film die me op geen enkele manier wist te boeien. John Cusack kan ik sowieso al niet serieus nemen, Kidman doet meer een typetje .De klaarkomscene is eerder kolderiek, maar niet grappig.
Het geheel maakt een wat in elkaar geflanste indruk. Het begint al slecht met een vertelster die niks te vertellen heeft, en vervolgens ook niks meer verteld. Sepia-filter erover beetje bloedloze splitscreens toevoegen om te verbloemen dat het een waardeloze film is
RaoulDuke
Goede "white trash noir" film, beetje in de stijl van "Killer Joe" hoewel die net iets beter in elkaar stak, maar waar ook obsessie en zelfdestructie de hoofdthema's zijn.
Bij vlagen smerig, ranzig en ietwat obsceen.
Verder doorspekt met religieuze symbolen, wat op een of andere manier sterk contrasteert met de verdorvenheid van de hoofdpersonen, maar ook weer niet natuurlijk.
ook hier is alles net iets te grotesk in beeld gebracht, en de uitstekende cast gaat net dat beetje over de top wat nodig is om de film tot een ietwat surrealistische beleving te maken.
Lekker broeierig sfeertje en fijne soundtrack doen de rest.
Voor de liefhebber zullen we maar zeggen.
Aan de saaie kant.
Het modderige tempo past wel bij het lome, warme sfeertje van de film. Het zwalpende verhaaltje hoort gewoon in hetzelfde kraampje thuis. Absoluut geen probleem mee. De wat explicietere scenes komen wat mak en flauw over, was me niet bewust van de "golden shower" scene vooraf maar verbaas me er wel over dat er zo'n ophef over gemaakt wordt. Misschien omdat die oma's wijsheid mij al bekend was.
Visueel stelt het jammer genoeg bitter weinig voor. Ook de soundtrack is allesbehalve interssant en het tijdsbeeld wil ook niet echt boeien. De film snijdt wel themas als racisme en homofilie aan, maar het lijkt nergens echt veel impact op de film te hebben. Personages zijn wel allemaal bedroevend vervelend. Behalve Yardley, maar die wordt steeds meer naar de achtergrond verdreven.
Acteurs zijn ook pover. Efron is amper een acteur te noemen, Cusack doet een moedige poging maar is een poor man's Nicolas Cage en Kidman maakt zich hier gewoon redelijk belachelijk. McConaughey is een creep maar komt verder ook niet geweldig goed uit de verf.
Mnee, qua tempo zit het wel goed, maar de rest van de film wil niet echt mee, waardoor het een saaie, oninteressante bedoening wordt.
skillstone
wat een vreselijke film, de eerste film waar ik in slaap viel. het sletje (Kidman) en de donkere dame speelde heel goed, de rest was zo slecht. Volgende keer eerst maar eens hier kijken.
DjFrankie
Lekker broeierige sfeer, met een goeie Cusack, hier nergens saai bevonden.
mar007
Een film met bizarre momenten, een rommelig verhaal, ook wordt het nergens
boeiend of spannend en voelt vervelend aan.
De ene personage was nog idioter dan de ander, wat het totaal ongeloofwaardig maakt.
Lang geleden dat ik zo'n slechte film heb gezien.
Redelijke film waarin een verslaggever geloofd dat een veroordeelde gevangene onschuldig is. Het verhaal weet niet echt te boeien, maar de kleurrijke personages en de vreemde toon van de film maken dit nog enigszins goed. Een paar gewaagde scenes en ook de cast stelt niet teleur. Een nipte 3.0 sterren.
oemoemenoe
Erg rommelig verhaal. Sfeertje is best oke maar dat was dan ook het enige.Ik kwam er eigenlijk nergens in. Stoorde me aan de slappe onsamenhangende dialogen. En zoals gezegt gewoon een rommelig geheel. Niets wordt echt uitgewerkt, zaken blijven hangen en worden niet duidelijk. schimmig en wat mij betreft niet boeiend genoeg om aan te bevelen.

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod

Chasing Mavericks
Drama, 2012

Behind the Candelabra
Drama / Biografie, 2013
gevangenisfloridadeath rowevergladesswampverslaggevernewspaper manpantyhose lhbtgay brotherman on a toilet jaren 60