Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Jacques Gamblin, Lambert Wilson en Raphaëlle Agogué
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 17 mei 2012
Plot À l'Aveugle
Het verminkte lijk van een jonge vrouw wordt teruggevonden in haar woning. Geen sporen van inbraak, geen getuigen: de perfecte misdaad. Het onderzoek wordt toegewezen aan de ervaren rechercheur Lassalle, een eenzaam en gebroken man sinds de dood van zijn vrouw. Wanneer er nog meer soortgelijke bloedige moorden gepleegd worden raakt Lassalle geïntrigeerd door de persoonlijkheid van een blinde man, Narvik. Maar het alibi van de verdachte is waterdicht en zijn handicap zet hem buitenspel. Dit is het begin van een merkwaardig duel tussen beide mannen.
Le Commandant Lassalle
Briand
Rochambeau
Femme Lassalle
Videur
Releasedatum ingevoerd: vanaf 10 mei in de bioscoop (Lumière)
madmax1
Stevige politie triller van Franse afkomst.
Een in het klein dirthy –harry in een politiek gesjoemel met het leger
Voorspelbaar maar niettemin spannend professioneel gemaakt en goed geacteerd
gauke
"Een pakketje moordschroot met een dun laagje chroom", las ik ergens. Ik ben in het algemeen weg van Franse thrillers, maar 'À l'Aveugle' is helaas onvervalste pulp: clichématig, middelmatig, zouteloos, ongeïnspireerd en potsierlijk. Het verhaal is ongeloofwaardig, de plotwendingen zijn lachwekkend, het scenario dwaas, voor een thriller zijn er te weinig actiescènes, de spanning is ver te zoeken, de karakters van de personages lijken slechts gedeeltelijk uitgewerkt te zijn en van de bijrollen zijn karikaturen gemaakt. De regisseur heeft tevergeefs geprobeerd een neo noir gehalte toe te voegen. En dat uitgerekend de rauwe smeris een homoseksuele zoon moet hebben is in dit geval bijna over de top.
hoffhaan
Op zich een film die lekker wegkijkt. Spannend en met enige actie. Een blinde moordernaar is op zich goed gevonden en dat daarbij de overheid een rol speelt om de zaak op te lossen en ook betrokken is, is op zich niet nieuw. Ik vond de karakters van de hoofdrolspelers goed. Het karakter van de inspecteur past in de film, ook degene die de titelrol vertolkt is goed neergezet. De inspecteur strijd tegen de burocratie en heeft maling aan leiding, gaat gewoon zijn eigen gang, wat niet altijd geaccepteerd wordt. Er had meer aandacht voor de verschillende moorden die gepleegd werden kunnen zijn. De inspecteur legt nu wel heel snel de goede verbanden tussen de verschillende plots. Dit is onwerkelijk en had uitgediept moeten worden. Zo ook de wijze hoe de moorden zijn gepleegd werd afgeraffelt. De eerste moord vind ik ook overdreven neergezet en past niet bij de moordenaar, als je de gehele film gezien hebt. Als dit wat beter gedaan was had dit de film een stuk geloofwaardiger gemaakt. De relatie tussen de hoofdrolspeler en zijn assistente is erg cliche. Kortom het had een topfilm kunnen zijn als er meer aandacht en zorg aan was besteed. Desondanks een 3.5, omdat ik me niet heb verveeld.
Aangename Franse thriller een verademing met al dat pulp van de laatste tijd.
tattoobob
Redelijk thrillertje,leuke wegkijker..9 van de 10 franse thrillers zijn over het algemeen goed,zo ook deze.
Norman Mailer
De afgelopen jaren zijn er zonder meer betere policiers verschenen, maar ook deze is mijns inziens het kijken waard.
Originele aspecten gaan hand in hand met clichématigheden – al vind ik deze maar zelden storend in Franse films.
cor1946
Redelijke thriller met goed spel. Ben geen fan van franse films maar deze was best om naar te kijken,
Rodger
de film begint goed en sterk, maar zwakt wat af op het laatst.. en dat is wat ik jammer vind aan deze film..
buiten dat blijft het een goede middelmatige thriller...
2.5***
Pazmaster
Uitstekende thriller met een prima kat-en-muis verhaal. Leuk einde ook. Acteerwerk is ook goed gedaan. Ik heb ervan genoten. 3,5 ster
homerjay
Jammer van de bordkartonnen bijrollen (de zoon, de ex man, etc), maar de hoofdrollen, het verhaal en de stijl maken een hoop goed. Degelijke detective/thriller en een welkome afwisseling.
Filmkriebel
Hoewel onderhoudend en vlot baadt de film in een soms bijna tenenkrullende clichématigheid die het niveau verlagen tot "standaard". Hoe de blinde man verdacht wordt, de militaire betrokkenheid in wapendeals met de vijand , de labiele flik, de verliefde assistente. Maar zoals gezegd, het is goed gefilmd en blijft boeien.
Cleanshot
Aardig filmpje wat aardig start maar geleidelijk aan wat aan geloofwaardigheid inboet.
missl
Ik hou wel van franse films maar deze is te makkelijk uitgewerkt. Te makkelijk, het plot is te makkelijk, de zoektocht gaat te makkelijk.
Picker
Ik ben het met cleanshot ééns. De film begint inderdaad best spannend, en naar gelang het één en ander duidelijk word is het wel wat inder geloofwaardig. Dit heeft echter ook één positiefe reaktie opgewekt bij mij; van af het moment dat ik de film ging kijken was ik er eigenlijk al bang voor dat "de blinde man" waarschijnlijk aan het einde niet blind bleek te zijn zoals we de laaste tijd wel vaker gezien hebben in films. Dit was gelukkig niet het geval.
Franse frikandel.
Nogal onwaarschijnlijke Franse misdaadfilm die de nodige clichés kent, maar desondanks prettig weghapt als een snack. De boef is een sympathieke en ondanks dat het psychologische spel tussen hem en de held niet geheel wordt uitgebuit, trekken de minuutjes vlot voorbij aan de kijker.
Goed.
david bohm
Kijkbare thriller van Franse bodem die niet geheel weet te overtuigen. Het acteerwerk en de dialogen zijn niet van de bovenste plank en het geheel is wat clichématig, zoals de politieke spelletjes en het van de zaak afgehaald worden van de hoofdpersoon.
De manier van filmen, de beelden en kleuren zijn mij wel goed bevallen.
Decec
Een goede Franse actie/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
blurp194
Rechttoe-rechtaan politiefilm met een wat twijfelachtig plot, maar wel soliede gespeeld en in een stemmig blauwe toon mooi gefilmd. Niks bijzonders voor een Franse policier, maar wel erg prettig kijkvoer. En een heerlijk heldere scheiding tussen goed en kwaad. Cliche, maar zo'n cliche mag ik af en toe graag zien.
ipman-99
"Il Est Aveugle La Justice Aussi." ...:T " !!!
Geweldige Franse Thriller
!!! "A L'Aveugle" is een spannende mysterieuze
thriller van Franse makelij. De acteer prestaties waren prima net zoals het boeiende scenario .... !
Het mysterieuze aspect, het feit dat een mogelijke verdachte een blinde blijkt te zijn geeft het sfeertje die extra dimensie. Het verhaal liep heel vlot van de eerste tot de laatste seconde, werd heerlijk meegezogen in het verhaal. De actie was gedoseerd, maar de actie scènes die erin voor kwamen waren prima uitgewerkt. Alweer een Franse spannende Thriller ...
!
tattoobob
Een super toffe en spannende film van franse bodem die mij van het begin tot eind geboeid heeft.
Sterk acteerwerk en een zeer goed script.....een leuke aanrader voor diegene die graag naar franse films kijken.
leatherhead
Matige policier.
Clichématigheid sijpelt uit elk framepje; dat was ook te verwachten. Er staat helaas te weinig tegenover om impressies achter te laten. In het loskweken van gaapjes leek de film echter wél bedreven, zodanig dat ik meermaals weg dreigde te dommelen.
Het script wankelt op zo'n beetje alle plekken waar het wankelen kan, en kon me na zo'n circa 45 minuten eigenlijk al aan m'n reet roesten. Veelvuldig wordt er uitgepakt met een onlogische plotwending, om er vervolgens, slechts luttele minuten later, alweer een schepje bovenop te doen. Visueel zag het er grotendeels verzorgd uit. Dikwijls voorzien van een grauwig blauw kleurenfilter; iets waar dit soort Franse politiefilms tegenwoordig wel patent op lijken te hebben.
Acteerwerk kan verder nog wel door de beugel. Gamblin zet met zijn norse tronie een charismatisch personage neer, en de blinde boef is een fijne 'badguy'. Maar verder een film die weldra verdrongen zal zijn uit mijn geheugen. 2,0*.
Left4Dead
En ik ben zo'n fan van de Franse misdaad, deze zakt voor mij toch een beetje door het ijs.
Er zijn zoveel betere Franse misdaadfilm op te noemen die strakker, sterker en mooier gebracht zijn.
Leuk om een blinde man als dader aan te wijzen maar op bepaalde momenten schiet dat te ver uit de bocht en meer feiten maken een spagaat.
Maar zoals eerder geschreven ben ik een................juist, fan van de Franse misdaad.
Daarom nog 3** voor de prent, licht vermaak....cola en popcorn time.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime