• 9.370.277 stemmen

Geregisseerd door: Juan Martínez Moreno

Met onder meer: Gorka Otxoa, Secun de la Rosa en Manuel Manquiña

Gesproken taal: Spaans

Plot Lobos de Arga

Een mislukte schrijver keert terug naar zijn geboorteplaats in Spanje waar de bewoners besluiten hem te 'eren' voor zijn werk. Zodra hij arriveert valt het hem op dat alle ogen op hem gericht zijn, maar schijnbaar niet alleen maar vanwege zijn literaire 'succes'. Dan wordt duidelijk dat er al honderd jaar een moordlustige weerwolf in het dorp rondloopt en aan de lopende band bewoners verslindt. Het beest zit inmiddels gevangen in een doolhof bestaande uit wijnkelders. De enige manier waarop het dorp kan worden verlost van de vloek is als de weerwolf een lid van de Mariño familie krijgt voorgeschoteld. De nieuw gearriveerde schrijver lijkt de perfecte kandidaat te zijn voor dit klusje...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Geinig filmpje met redelijke special effects. De comedy voert wel de boventoon. Qua horror had het wel iets groffer gekund.

3 uit 5

avatar van Menno

Menno

wat me het meest van deze film is bijgebleven is het totale ontbreken van vrouwenvlees. het is vooral een comedy (en eerlijk is eerlijk, er zitten leuke grappen in), de spanning loopt nooit hoog op. de kleur bruin voert in de artdirectie de boventoon (het is behoorlijk herfst..). de mannen van het dorpje agra hebben, ik zal maar zeggen: een wat ruigere uitstraling. de protagonist gedraagt zich als een ietwat verwend prinsje. ik vermoed derhalve dat de film zich vooral op de gay-scene richt. een "ook geschikt voor mietjes" zou op de aankondigingsposter niet misstaan.

avatar van Number23

Number23

Heerlijk vermaak. Een film met fijne humor en perfecte timing van die humor, ook heel belangrijk. Vaak precies op inkakmometjes wordt je weer wakker geschud. De acteurs doen het prima en met veel plezier straalt dat ervan af.

avatar van voskat

voskat

Menno schreef:

Nou, aan het begin toch wel? Weliswaar getekend, maar toch.

Gewoon een ouderwets grappige horror-komedie met een paar vrij geniale momenten.

Als je van Nederlandse ondertiteling afhankelijk bent zul je trouwens waarschijnlijk wel het één en ander mislopen qua grappige dialogen. Heb ik als Spaans-spreker zelf geen last van, gelukkig.

puto lobo gallego!

avatar van tattoobob

tattoobob

Vooral comedy in deze film!!

Ik vond hem niet zo goed in zijn genre....niet mijn film dit!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik sluit me eigen graag aan bij de getattoëerde bovenbuurman.

avatar van Collins

Collins

Regisseur Juan Martínez, die tevens het script schreef, ziet in zijn film af van digitale animatie. Als in de film een pluizig monster door de lucht vliegt, dan gebeurt dat heel traditioneel met behulp van een staalkabel (of iets dergelijks) en dat zien we graag. De speciale effecten zijn weliswaar niet perfect maar passen erg goed in deze sympathieke weerwolffilm die zichzelf niet heel serieus neemt.

Lobos de Arga is bewuste old school cinema. Een film met een humoristische inslag. Een leuke parodische hommage aan het weerwolfgenre. Verwacht niet teveel echte horror. Verwacht wel scènes die op een leuke manier de spot drijven met de genreclichés. Verwacht absurde en onnozele situaties. De film is er een aaneenschakeling van. De maffe personages staan daar garant voor.

Lobos de Arga is een humoristische film die het weerwolfgenre eert met effecten die heerlijk handmade zijn en met personages die zich heerlijk stompzinnig gedragen. Leuke film.