One Life (2011)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits en Russisch
Releasedatum: 1 december 2011
Bekijk via Videoland
Plot One Life
"The journey of life continues"
Vier jaar na het wereldwijde bioscoopsucces van Earth komen de makers met een nieuwe natuurfilm: One Life. Begeleid door de stem van Daniel Craig worden we opnieuw meegenomen op een fabelachtig mooie reis naar de meest indrukwekkende uithoeken van onze planeet. En blijkt dat er tussen al dat imponerende natuurgeweld een rode draad loopt die al het leven met elkaar verbindt.
Zichzelf - Narrator (stemrol)
Narrator (stemrol) (French version)
Net als Deep Blue en Earth een soort 'greatest hits' van een BBC documentaire-serie, in dit geval Life. Wordt vast weer erg mooi, al zullen bezitters van de serie Life er weinig aan hebben, want er zitten geen nieuwe beelden in de film.
JJ_D
Zozo, we hebben dus maar 'One Life'?
Had er meer van verwacht. Beelden zijn mooi, maar narratieve stem is zeer Amerikaans qua sentimentaliteit (boodschap op het einde is echt véél te weinig subtiel), muziek grappig maar opzichtig, ... De film is echt "opgelapt" met artificiële geluiden en commentaar, een gevoel dat mij ergerde en dat ik niet had bij het prachtige 'Deep Blue'. Een kleine ontgoocheling dus, hoewel de geweldige dieren de film overeind houden (voor natuurliefhebbers althans).
DV1984
Aardige wegkijker. Veel stukken had ik al gezien uit de BBC Life serie ik wist vooraf niet dat dit een samenvatting ervan was.
PaulieWalnuts
Goed om te weten. Nu hoef ik er in ieder geval niet meer naartoe. Serie > film.
Lijkt me toch erg mooi dit op het grote doek te zien. De natuur is van zichzelf zo veel mooier dan wat zelfs de meest getalenteerde regisseurs met cgi op het doek kunnen toveren. En ach, het zal inderdaad wel weer van een moralistsch verhaaltje vergezeld gaan, maar dat mag de pret van de beeldenpracht niet drukken. Wil m graag zien.
Trouwens de serie Frozen Planet is ook weer fenominaal mooi, maar het Franse Oceans blijft toch de bijzonderste beelden (dieren) bevatten.
Niet echt beter dan een losse aflevering, maar het blijft prachtig. 3,5
russo
De film opzich is best aardig om te zien, ook is alles prachtig in beeld gebracht.
Maar dit alles is niets meer of minder dan een ingekorte BBC life, alles is uit de serie afkomstig.
Ik vond dit dus eigenlijk zonde van mijn geld om in de bios te bekijken, aangezien ik de serie thuis al op bluray heb.
Alsof je dat van te voren niet kon weten....
russo
nee anders had ik dat wel meegenomen in mijn beoordeling, en daar doorheen gekeken
en volgens mij wordt er overal geadverteerd met deze zin:
"Vier jaar na het wereldwijde bioscoopsucces van Earth komen de makers met een nieuwe natuurfilm: One Life. "
dit suggereert dus een totaal nieuwe film naast BBC Earth
Het is ook anders dan Earth. Waar die film op de serie Planet Earth gebaseerd was, is deze samengesteld uit de serie Life.......
russo
ja ik bedoel de serie life, maar het zijn precies de zelfde shots op een iets andere manier gemonteerd en een andere voice over (verhaal) erover
als ik dat van te voren had geweten was ik zeker niet gegaan
Zoas ik al zei: Dat was gewoon bekend. Earth steekt niet anders in elkaar.
LaNadine
Hele mooie beelden, maar helaas geen nieuwe. Dat was toch een beetje teleurstellend. Ook jammer dat het een Nederlandse versie was, dit stond niet vermeld op de site van de bioscoop.
Th.
Erg mooi beeldmateriaal maar inderdaad "bekende" fragmenten die je tegenwoordig ook op internet tegen komt. Desalniettemin een mooi stukje filmwerk!
N23
Geen idee hoe ik deze docu moet beoordelen. Dus beoordeel ik het maar op de beelden en beeldkwaliteit.
Zeker nu er op de EO ook een documentaire serie bezig is waar ik persoonlijk graag naar kijk. Had ik wel zin in een docu in de bios. En ik moet zeggen dat ik het schitterend vond. Goed het waren de bekende dieren, maar boeiend?! Zovaak zie ik nou ook weer geen documentaires.
Ik ga voor een 4* dit omdat de beelden schitterend waren. De voice over (de NL versie) niet stoorde. En wat voor mij een minpuntje was, was dat er weinig nieuws verteld werd. Dus ga ik voor de veilige 4. Al zou een 4.5* ook prima kunnen. Gezien enkel de beelden.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
en volgens mij wordt er overal geadverteerd met deze zin:
dit suggereert dus een totaal nieuwe film naast BBC Earth
En dan maar 0,5* geven?
TimZor
Niet echt beter dan een losse aflevering, maar het blijft prachtig. 3,5
Hier sluit ik me bij aan.
En nog op een andere na hierboven, vondt ik dat Graig wel een prettige stem had hiervoor
jstinissen
geweldige opnames
ik vondt het zeer geslaagd
alleen jammer dat het zo kort duurde had van mij nog veel langer gemogen
mostje
Wat een gezeur over het feit, dat deze film een uittreksel is van eerder uitgebrachte serie's en/of films, het is gewoon een prachtige film en boeiend om naar te kijken.
tevelenco
Prachtige documantaire.
Met een grote diversiteit aan dieren en landschappen wat er voor zorgt dat de film lekker wegkijkt.
En ook ik had sommige beelden al wel eens eerder gezien maar deed voor mij niets af aan de kwaliteit van deze documantaire.
KillahHillah
Erg mooie beelden en prima camerawerk maken dit tot een goede documentaire. 3.5*
gillie24
Deze 'the best of LIFE' is een fijne kijkervaring, ook al zijn de beelden niet nieuw. Wel nieuw is de narrator in de stem(vorm) van Daniel Craig en die beviel mij prima.
Ben het met Reinbo eens dat Océans (2009) nog effe wat mooier is.
Zien en herzien.
Na de fenomenale natuurserie 'Planet Earth' en de daarbij behorende bioscoopfilm, kon een 'vervolg' natuurlijk niet uitblijven. En dus werd het neusje van BBC's zalm opnieuw aangerukt om een prachtige natuurserie uit de grond te stampen. Echt gestampt werd er niet, want dieren laten zich niet zomaar haasten en wil je het gedrag van een insect of willekeurige aap goed kunnen volgen, moet je wel beschikken over veel tijd. En die werd samen met nogal wat energie gestoken in de schitterende serie 'Life'.
Het bioscoopresultaat, dat niets meer of minder is dan een versneden versie van de televisiereeks, mag er gerust zijn. De landschappen en dieren werken bijna hypnotiserend. Nadeel is dat de minuutjes veel te snel voorbij vliegen en dat de documentaire, ondanks dat hij propvol zit met zoveel mogelijk wonderlijke wezens, doet verlangen naar de 'uncut'-versie: de serie. Een goed teken. Deze vakkundig gefilmde dieren smaken namelijk naar meer en doen uitnodigen tot zien en herzien.
Zeer goed.
Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.
helleke
Wederom een hele mooie documentaire.
Ik herkende wel veel beelden uit de reeks 'animal migrations'.
Wat ik wel goed vond, was dat ze van elk dier hun specifieke kenmerk toonden, maar verder niet te lang over hetzelfde dier bezig bleven.
Zeer mooi in beeld gebracht met speciale cameratechnieken.
Het probleem ligt op de loer dat One Life weinig toevoegt t.o.v. (Planet) Earth. Maar de makers weten dankzij een aantal prachtige schepsels, die humor en vertedering brengen nog verrassend en leuk uit de hoek te komen. Gecombineerd met de fenomanale Blu Ray beelden levert het een pracht van een documentaire op.
Minpuntje: Ondanks dat Graig een aangename stem heeft voor een natuurdocu mis je toch wel de stem van Attenborough, maar dit gemis is verder niet doorslaggevend.
Noodless
Wederom prachtige beelden van de natuur !
Misschien wat te fragmentarisch allemaal, want als kijker wil je dat sommige scènes langer zouden duren. Maar daarentegen waren bepaalde scènes wel fenomenaal en sommige weetjes indrukwekkend. Bv. De steenpad , de buffel, de aardbeikikker, de steenbok.... 7,5/10
Na Deep Blue en Earth wederom een visueel indrukwekkende samenvatting van een BBC-serie, in dit geval Life. Natuurlijk is het weinig meer dan een 'greatest hits' parade van spectaculaire beelden, voorzien van een ander muziekje en een andere verteller, in dit geval Daniel Craig, maar goed, het blijft indrukwekkend. Het inkorten van bepaalde fragmenten komt de snelheid absoluut ten goede en er is gekozen voor een helderen, overzichtelijke opbouw. Al met al zou ik eerder de serie aanraden dan deze film, maar voor mensen die niet zoveel tijd willen investeren en toch een mooie docu willen zien is dit een prima alternatief.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song