• 9.373.117 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits en Russisch

Releasedatum: 1 december 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot One Life

"The journey of life continues"

Vier jaar na het wereldwijde bioscoopsucces van Earth komen de makers met een nieuwe natuurfilm: One Life. Begeleid door de stem van Daniel Craig worden we opnieuw meegenomen op een fabelachtig mooie reis naar de meest indrukwekkende uithoeken van onze planeet. En blijkt dat er tussen al dat imponerende natuurgeweld een rode draad loopt die al het leven met elkaar verbindt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf - Narrator (stemrol)

Narrator (stemrol) (French version)

avatar van N23

N23

Geen idee hoe ik deze docu moet beoordelen. Dus beoordeel ik het maar op de beelden en beeldkwaliteit.

Zeker nu er op de EO ook een documentaire serie bezig is waar ik persoonlijk graag naar kijk. Had ik wel zin in een docu in de bios. En ik moet zeggen dat ik het schitterend vond. Goed het waren de bekende dieren, maar boeiend?! Zovaak zie ik nou ook weer geen documentaires.

Ik ga voor een 4* dit omdat de beelden schitterend waren. De voice over (de NL versie) niet stoorde. En wat voor mij een minpuntje was, was dat er weinig nieuws verteld werd. Dus ga ik voor de veilige 4. Al zou een 4.5* ook prima kunnen. Gezien enkel de beelden.

avatar van jstinissen

jstinissen

geweldige opnames

ik vondt het zeer geslaagd

alleen jammer dat het zo kort duurde had van mij nog veel langer gemogen

avatar van Zinema

Zien en herzien.

Na de fenomenale natuurserie 'Planet Earth' en de daarbij behorende bioscoopfilm, kon een 'vervolg' natuurlijk niet uitblijven. En dus werd het neusje van BBC's zalm opnieuw aangerukt om een prachtige natuurserie uit de grond te stampen. Echt gestampt werd er niet, want dieren laten zich niet zomaar haasten en wil je het gedrag van een insect of willekeurige aap goed kunnen volgen, moet je wel beschikken over veel tijd. En die werd samen met nogal wat energie gestoken in de schitterende serie 'Life'.

Het bioscoopresultaat, dat niets meer of minder is dan een versneden versie van de televisiereeks, mag er gerust zijn. De landschappen en dieren werken bijna hypnotiserend. Nadeel is dat de minuutjes veel te snel voorbij vliegen en dat de documentaire, ondanks dat hij propvol zit met zoveel mogelijk wonderlijke wezens, doet verlangen naar de 'uncut'-versie: de serie. Een goed teken. Deze vakkundig gefilmde dieren smaken namelijk naar meer en doen uitnodigen tot zien en herzien.

Zeer goed.

Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.

avatar van rep_robert

Het probleem ligt op de loer dat One Life weinig toevoegt t.o.v. (Planet) Earth. Maar de makers weten dankzij een aantal prachtige schepsels, die humor en vertedering brengen nog verrassend en leuk uit de hoek te komen. Gecombineerd met de fenomanale Blu Ray beelden levert het een pracht van een documentaire op.

Minpuntje: Ondanks dat Graig een aangename stem heeft voor een natuurdocu mis je toch wel de stem van Attenborough, maar dit gemis is verder niet doorslaggevend.

avatar van james_cameron

Na Deep Blue en Earth wederom een visueel indrukwekkende samenvatting van een BBC-serie, in dit geval Life. Natuurlijk is het weinig meer dan een 'greatest hits' parade van spectaculaire beelden, voorzien van een ander muziekje en een andere verteller, in dit geval Daniel Craig, maar goed, het blijft indrukwekkend. Het inkorten van bepaalde fragmenten komt de snelheid absoluut ten goede en er is gekozen voor een helderen, overzichtelijke opbouw. Al met al zou ik eerder de serie aanraden dan deze film, maar voor mensen die niet zoveel tijd willen investeren en toch een mooie docu willen zien is dit een prima alternatief.

avatar van Zeriel

Zeriel

Schitterende collage van natuurclips. Knap geschoten.

Helaas is er gerotzooid met de geluidsband, zodat de dieren menselijke trekjes lijken te vertonen. De kiezelpad slikt bv als ie de spin zit...gloep..? Alsof we in Ice-age zitten.

Nederlandse commentator, niet om aan te horen. Craig is stukken beter, maar is geen Attenborough. Helaas kun je niet kijken op de DVD zonder het commentaar, of zonder muziek en de Ice-age grapjes.

avatar van jipt

jipt

Prima samenvatting van de serie. Heb weer genoten. Daniel Craig heeft een prima vertelstem. 3,5*

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijk.

One Life is zoals talloze andere natuurdocumentaires voorzien van de mooiste natuurbeelden die er zijn, of het nu gaat om shots van cirkelende gieren of vliegen die op het punt staan opgegeten te worden.

Daarnaast mag de documentaire dan wel 'One Life' noemen, er komen vrij veel verschillende diersoorten aan bod en hoewel ik bepaalde dieren zoals kikkers en varanen weinig interessant vind, is dat aanbod een pluspunt.

Maar daar ligt ook de zwakte: er loopt niet echt een lijn doorheen One Life. Men springt een beetje van hier naar daar en terug en ondertussen wordt er wat verteld over bepaalde overlevingstechnieken.

Echt meeslepend wil het dan nooit echt worden. Ook Daniel Craig kan dat niet verhelpen. Aan zijn stem zal het niet gelegen hebben - een Brits accent in combinatie met een mooi stemgeluid is altijd leuk voor de oren -, maar als verteller vind ik hem net niet overtuigend genoeg.

avatar van Movsin

Movsin

Wondermooi en natuurlijk wetenswaardig.

In leven blijven en zorgen voor de voortzetting van het ras is de rode draad doorheen de film die ons meeneemt naar de wonderlijke en spectaculaire wereld van het dier. Knap.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Earth vond ik een prachtige documentaire. De rest van mijn familie dacht daar net zo over, en bedacht zich dat het wel eens mooi zou kunnen zijn om, met een pas aangeschafte Blu-Ray speler op zak, een Blu-Ray uit te zoeken van een zelfde soort film.

Zo kwamen we uit bij One Life. Zoals ik vernomen heb, een samenvatting van de serie Life. Op zich sluit het prima aan bij het prachtige Earth, alleen legt men hier wat meer de nadruk op de overeenkomsten tussen verschillende dieren en hun rollen in de samenleving dan op een verzameling van zoveel mogelijke mooie plaatjes en het aankaarten van de problemen in het milieu. Toch levert One Life ook een aantal adembenemend mooie plaatjes op. Onderwerpen als territoriumgedrag, liefde en rivaliteit komen uitgebreid aan bod.

Wat One Life erg goed doet is van alle verschillende dieren en locaties, één geheel maken. Je krijgt het gevoel, zoals ook naar voren komt, dat we allemaal overeenkomsten vertonen. Daardoor wordt het geen rommeltje en blijft er een samenhang aanwezig. Ook de overgangen van het ene leven naar het andere leven worden op een goede wijze aangepakt. Bij enkele geluidseffecten zette ik mijn vraagtekens of ze uit de natuur of uit de computer afkomstig waren, maar op zich was daar ook nog wel overheen te komen.

Altijd lastig om dit soort documentaires een cijfer te geven. Je kunt geen verhaal of acteerwerk beoordelen. Wat je ziet is de realiteit en die is gewoon ongelofelijk interessant. Elk dier weet je aandacht vast te houden. Of het nou om een jonge olifant of om een mierenkolonie gaat. One Life is een intrigerend schouwspel, dat mij sterk doet overwegen om nog meer van de BBC Earth creaties te bekijken.

avatar van Film Pegasus

One life is een mooi vervolg op Earth met nog meer dierenplezier. Het moeilijk aan zo'n films is dat je geen afspraken kan maken met dieren, hen niet kan regisseren en het dus moet doen met de bekwaamheid van een sterke crew die zowel technisch uit de hoek moet komen als kennis hebben van dieren. Daarom blijf ik toch altijd veel waardering hebben voor dergelijke documentaires. Zeker als de kwaliteit van de beelden en de schoonheid van wat we te zien krijgen, zo goed is als in de BBC Earth reeks. En daarbij moet One Life zeker niet onderdoen. Knap!

avatar van mrklm

mrklm

De Aarde kent 5 miljoen dierensoorten die elk overleven op hun eigen manier. Daniel Craig introduceert deze prachtig gefilmde natuurdocumentaire (van de specialisten van BBC Earth) als “een verhaal van hoop en triomf dat ons allemaal verbindt.” Het taalgebruik is simpel genoeg voor jonge kijkers, maar nooit neerbuigend. Aan de hand van fotogenieke diersoorten als de gorilla’s, dolfijnen en rugbulten en fascinerende dieren als de lammergier, de komodovaraan en de olifantspitsmuis, neemt deze film ons mee in een reis rond de wereld die de overeenkomsten tussen alle dieren (dus ook de mens) tonen. Zeer goed geschreven en voorzien van een schitterende score door George Fenton.