• 9.371.366 stemmen

Geregisseerd door: Sabine Derflinger

Met onder meer: Anna Rot, Magdalena Kronschläger en Philipp Hochmair

Gesproken taal: Duits

Plot Tag und Nacht

Lea en Hanna zijn sinds hun kindertijd beste vriendinnen. Nu ze ouder zijn, verlaten ze samen het platteland om in Wenen te gaan studeren. Om rond te komen, hebben de jonge vrouwen een baantje nodig. Ze willen zich graag emanciperen en als door toeval slaan ze een eerder ongewone weg in. Natuurlijk konden Lea en Hanna makkelijk aan de slag als diensters, maar het beroep van escorte blijkt een pak meer op te brengen. Al snel wordt het duidelijk dat het voor een prostituee niet zo eenvoudig is om ook nog een normaal leven te leiden. Het is zelfs veel moeilijker dan gedacht. De eerste conflicten doen zich echter al gauw voor wanneer ze over de grenzen van haar job gaat. Wanneer Hanna Harald aan de universiteit leert kennen, zegt ze hem niet welke “bijverdienste” ze heeft...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jolof12345

jolof12345

Best aardige film, heel herkenbaar

avatar van gauke

gauke

Ik heb gelezen dat, om deze film te maken, de regisseuse diepgaand onderzoek heeft verricht in de roze buurten van Wenen. Eigenlijk wilde ze een documentaire maken over prostitutie in Europa. Dat is de reden dat dit drama over het leven van twee vriendinnen die besluiten de prostitutie in te gaan, de indruk geeft authentiek en geloofwaardig te zijn. De beide hoofdrolspeelsters spelen met overtuiging en de maakster schuwt het frontaal naakt niet. Ik ben nu wel benieuwd naar de Nederlandse documentaire 'Ouwehoeren' om de verschillen en overeenkomsten te zien.

avatar van stinissen

Prima film met vele functionele sexscenes en een aardig verhaal.

avatar van BBarbie

BBarbie

In weerwil van al het openhartige bloot een koel drama over twee fraai gebouwde vriendinnen, die blijmoedig besluiten een centje bij te verdienen als sekswerker. Bij gebrek aan betrokkenheid bij de beide protagonisten begon mijn interesse voor hun belevenissen ergens halverwege de film af te nemen.

Film heeft letterlijk en figuurlijk weinig om het lijf.

avatar van mikey

mikey