• 9.373.881 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Hilbert Hakim

Met onder meer: Brian Geraghty en Jonathan Cake

Plot Krews

Na een mislukte autoroof moeten twee fraudeurs onderdak zoeken bij de criminelen die hen wilden overvallen. Tijdens een explosieve nacht vindt een aantal onvoorspelbare gebeurtenissen plaats: werelden storten in, sommigen vergroten hun fortuin en anderen verliezen het, levens worden overhoop gegooid en de meest onverwachte held neemt de benen met miljoenen dollars op zijn rekening.

avatar van voomzap

voomzap

avatar van RickZ

RickZ

MisdaadDrama met in het begin en aan het einde wat matige actie, en ertussen wat geklets. In het verhaal zitten een paar twists (niets is wat het lijkt zegmaar), en uiteindelijk blijkt iedereen elkaar te besodemieteren . Niet spannend, niet onderhoudend, het is een B-film met een paar zeer slordige scenes (laptop open en dicht in scenes direct na elkaar, de deken op de bank is er dan weer wel en dan weer niet, laptop via telefoonkabel??!!). Onvoldoende dus.

avatar van joey1973

joey1973

Tja, mij hebben de pietluttigheden niet gestoord en ik vond het onverwachts een erg goede film. Ik zie wel grotere fouten in A-films. Goed en origineel verhaal, erg goed geacteerd, zeker geen B-film.

avatar van KillahHillah

KillahHillah

joey1973 schreef:

Ik hoop dat je hier cynisch bent? Erg goed geacteerd en zeker geen B-film? Zelfs een B-film is nog beter, omdat dit een F-film is. Zelfs 'acteurs' uit GTST zijn nog beter dan deze dwazen.. daarnaast sloeg het verhaal als een lul op een drumstel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Film die eigenlijk op geen enkele manier met iets origineels komt. Het volgt allemaal erg braaf de lijntjes en stopt alle benodigde ingrediënten erin. Ik denk dat er gewoon te veel films zijn in dit genre, wat ervoor zorgt dat films zoals Krews minder indruk maken qua uitwerking.

Het helpt er dan ook niet bij dat er niet bepaald een goede regisseur achter het roer staat. Nogal braaf in beeld gebrachte actie, die voornamelijk in het begin en einde afspelen. Want alles in het midden gaat meer de richting in van een onderhuidse spanning opbouwen met enkele drama, misdaad en thrillerelementen.

Actie in het begin is nogal tam en makkelijk in beeld gebracht, maar ook het middendeel slaagt er niet in om goed van de grond te komen. De onderhuidse spanning die moet heersen komt nooit echt naar boven en wordt toch wat afgeraffeld. Dialogen missen daar ook de scherpte in om een spanning op te bouwen.

Acteerwerk was ook niet al te speciaal. Whitfield doet het wel leuk, vermakelijkste stukken komen ook van hem. Jones III en Geraghty hebben zo hun charmes, maar lijken toch te nerveus te zijn in hun houding. Voor de rest zit er weinig soepels bij. Vooral Cake slaat de plank mis.

Alles is nogal braaf in beeld gebracht, het verhaal is uiterst voorspelbaar en een aantal twists zijn maar slap doordacht en geforceerd. Het is dat het verhaal zelf nog met genoeg tempo is gebracht waardoor het nooit een saaie film is. Maar wel een film die niet over een regisseur beschikt die een beetje buiten zijn comfortzone wil gaan. Die push heeft de film nodig om wat beter te worden.