• 9.180.055 stemmen

Todos Tenemos un Plan (2012)

Misdaad / Drama | 118 minuten

Met onder meer: Viggo Mortensen, Soledad Villamil en Javier Godino

Gesproken taal: Spaans

Plot Todos Tenemos un Plan

"Lies have a own life"

De film volgt het verhaal van een man die na jaren in Buenos Aires te hebben gewoond wanhopig zijn onbevredigend bestaan wil verlaten. Na de dood van zijn identieke tweelingbroer Pedro, begint Agustín met zijn nieuwe leven door de identiteit van zijn broer Pedro aan te nemen. Hij keert terug naar de mysterieuze Tigre Delta, een doolhof van eilandjes en rivieren dat eens een recreatieoord was voor de elite van Buenos Aires, maar nu een toevluchtsoord is voor de verschoppelingen en criminelen van Argentinië.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van arno74

arno74

Normaal gesproken spreken dit soort film me erg aan, maar deze vond ik wel dunnetjes hoor. Had meer in gezeten.

avatar van gauke

gauke

De beelden zijn sfeervol, rustig en kleurrijk (prachtig camerawerk). Helaas werkt dit thrillerdrama over een man die er alles voor over heeft om zijn vastgelopen leven de rug toe te keren en de identiteit van zijn broer aanneemt, oppervlakkig en besluiteloos. In de productie is nauwelijks sprake van karakterontwikkeling: de personages en het verhaal zijn net zo ondoorzichtig als de omgeving van de delta; je komt bijvoorbeeld niet te weten waarom de hoofdpersoon zo ontevreden is. Hoewel de cast goed speelt sloeg bij mij de vonk niet over.