Zeus and Roxanne (1997)
Alternatieve titel: Zeus & Roxanne
Geregisseerd door: George Miller
Met onder meer: Steve Guttenberg, Kathleen Quinlan en Arnold Vosloo
Plot Zeus and Roxanne
"A friendship no one ever thought possible. An adventure no one ever will forget."
De marine-biologe Mary Beth en haar twee dochters moeten niets hebben van Zeus, de straathond van de buurman. Het wordt echter een ander verhaal als blijkt dat Zeus het prima kan vinden met de dolfijn Roxanne. De twee dieren ontwikkelen een hele bijzondere vriendschap.
Terry Barnett
Phil
Floyd
Craig
Purmerend
De gehuurde band (Ma) was van dezelfde slechte kwaliteit als de film. Alleen voor de acteerprestaties van Zeus 1,5*.
Ik vond hem nu beter acteren dan als in Soccer Dog. Als dat teminste dezelfde hond is.
moviefreak#1
Lol , trouwens wel een interressante vraag, weet iemand of er echte "acteurhonden" zijn die in meerdere films spelen ? Ik heb er zelf nooit echt bij stilgestaan :S
moviegirl2
onderhoudend, niet sterk, maar kan af en toe een flauwe glimlach op mijn gezicht toveren.
verhaal ver gezocht
3* omdat ik het anders zielig vind.
Galantje0012
leuk als kindervermaak; de dolfijn is wel leuk in beeld gebracht maar verder vond ik hem niet denderend.
Cheryl_14
domme film man...leuk voor kinderen
ik bedoel.. een fuckin' hond die op de rug van een dolfijn zit?? t zal wel..
Oh dat zal wel weer een spoiler worden??
Cheryl_14
ohw nee dat zie je ook op de hoes hahaha
*DOM*
Ik had em 1 ster gegeven, trouwens
*Joly*
Whahahhaahhahahaa
DieGo
Dit is inderdaad niks. Flauw en vooral heel erg voorspelbaar. Het einde had je na minuut 1 al kunnen raden. Alleen de scenes tussen de hond en de dolfijn hebben nog wel wat aandoenlijks.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Lol toen ik nog jong was vond ik hem leuker.
Nu is het gewoon simpel kindervermaak, alhoewel er tuurlijk genoeg leukere te vinden zijn.
Verhaal zat ik niet eens zo mee, ook het voorspelbare hield ik wel rekening mee. Alleen iets te kinderlijk.
Kon er nog net mee door als wegkijker, omdat ik gewoon simpelweg niks te doen of te kijken had.
movie acteurs
Redelijk onderhoudende en leuk verzonnen film. Ook heb ik bij deze kinder / familie film geen irritatie's gehad zoals irritante kindjes met hoge piep stemmetjes. Zelfs de hond en de dolfijn speelden goed. Dus een 2,5
LoTroPan
Deze film mag je natuurlijk eigenlijk alleen als kind kijken
Dk2008
Leuke familiefilm die ik nooit eerder heb gezien. Maar dat komt ook omdat ik aanvankelijk niet zo gesteld ben op films waarin honden danwel andere dieren gebruikt worden. Maar ik heb er inmiddels toch wel weer een hoop gezien. Soms worden er hoge eisen gesteld aan de acterende dieren, en dat vind ik maar niks maar vaak valt het ook best wel mee.
Erg kinderachtig vind ik hem verder niet, maar kan misschien ook komen dat de tijd waarin ik alles kinderachtig en mezelf te oud vond voor dit soort films, nu toch ver achter me ligt.
De film begint als een soort combinatie tussen Benji en Flipper. Maar dat honden interesse hebben voor andere diersoorten komt nogal vaak voor. Er zitten een aantal mooie opnamen tussen, de hond op de dolfijn, maar ook andere kunstjes die de hond doet. (De dvd heeft extra's en daar zijn wel drie soortgelijke honden te zien). Andere opnamen, zoals met die dolfijnen en onder water zijn ook prachtig. En ik moet zeggen de film is dan ook vaak mooi geschoten en in een mooie omgeving (De Bahamas).
De film verandert wel steeds meer in een romantische film tussen Guttenberg en Quinlan. De volwassenen worden ook wat al te dom neergezet maar dat is vaker zo met familiefilms. Naast de voorspelbaarheid is het geheel ook vrij zoetsappig. Maar ik kan er toch niet mee zitten. Ik vind het een grappige en mooi gemaakte film. 5.0
K. V.
Op goed geluk deze eens geprobeerd en het was een aangename familiefilm. Geen ingewikkeld of moeilijk verhaal , maar leuk vertier. De dierenscènes zijn wel goed gedaan.
Geen wereldschokkende film, maar goed voor jong en oud.

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de geprezen misdaadserie 'Animal Kingdom'