• 9.370.356 stemmen

Yawa Hada Mushuku: Otoko Goroshi Onna Goroshi (1969)

Misdaad | 71 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Naked Bullet / やわ肌無宿 男殺し女殺し

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kôji Wakamatsu

Met onder meer: Ken Yoshizawa, Miki Hayashi en Eri Ashikawa

Gesproken taal: Japans

Plot Yawa Hada Mushuku: Otoko Goroshi Onna Goroshi

Een jonge yakuza besteelt zijn baas en vlucht samen met zijn vriendin. Als ze in de krant een advertentie lezen waarin gesuggereerd wordt dat ze veilig terug kunnen komen, gaan ze op het aanbod in met als resultaat dat ze beide gemarteld worden. Vijf jaar later onderneemt hij met twee maten een nieuwe poging zijn oude baas te bestelen. Ze overvallen een drugsdeal, nemen de vriendin van zijn vorige baas als gijzelaar mee en verschansen zich in een appartement. Daar besluit hij na een paar dagen zijn vrienden te bedriegen en gaat er met de vrouw vandoor.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

De eerste Yakuza film van Wakamatsu die ik zie denk ik. Het is een opvallend gemiddeld filmpje. Het strakke stramien van de yakuza-setting heeft hem wellicht beperkt in de vrijheden die hij doorgaans neemt in setting, 'plotontwikkeling' en onderlinge verhoudingen. Het (seksueel) geweld dat Wakamatsu over het algemeen niet schuwt past minder goed, juist omdat het door de context minder gratuite (als je begrijpt wat ik bedoel) overkomt, maar hierdoor ook zijn doel mist. De wisselingen in kleur en zwart/wit voelen willekeurig aan. Een gemiddelde film die nog wordt gered door Wakamatsu goede gevoel voor locaties en muziek en bij die laatste dan vooral de klassieke muziek en niet de jazz.